Tips för att sy upp brudklänningar – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Tips för att sy upp brudklänningar

Åhhh vad roligt de var att hänga med Martina och hjälpa henne prova bröllopsklänningar! Det får nog bli att hon syr upp dock för de flesta klänningar är lite för vanliga och tråkiga för henne, men när hon väl fått till det där kommer hon bli världens vackraste brud!! Ni kommer smälla av när ni får se till sommaren.
 
Charles skötte sig fin-fint i bärselen. Kikade och gnydde lite men somnar till slut.
 
s
 
 5 bästa tipsen att ha med sig när mam ska sy upp sin brudklänning?
 
– Ut och prova MASSOR och tjuvfota och försök hitta vad det är du gillar med varje klänning. Prova även sånt du inte tror du kommer gilla i modell och tyg för att se hur olika modeller och utformnigar känns.
 
– Anteckna VAD du gillar med det du provat (tyg, vad för sorts spets, hur modellen sitter, var ska kjolen släppa, rigning i halsen, i ryggen, skenor eller ej i byst, knappar eller blixtlås där bak, ärm/ axelband osv – vad och hur ska de sitta, underkjol eller ej osv osv osv).
 
– Skissa upp grovt hur du önskar att klänning ska se ut och tänk på detaljerna
 
– Fundera på vad du har för budget och vad som är viktigt för dig i kvalitéen i tyg och sömnad. Den kanske ska se ut på ett visst sett men kan vara den billigaste spetsen och inte fransk exklusiv? Det är oolika för alla vad som är viktigt att prioritera
 
– Vill du ha slöja så sy upp den med, det är vaaansinnigt dyrt att köpa och är det något relativt enkelt så kostar det några hundralappar istället för några tusenlappar!
 
 
 
Och så här såg det ut när vi designade och höll på att sy upp min bröllopsklänning 2011/2012:
 
När klänningen var ett lakan
 
 
När klänningen fortfarande hade rääätt många nålar i sig och vi skulle bestämma pyttedetaljerna
 
När vi skkulle bestämma längden på släpet
 
 

 Ja det blev ett rätt långt släp till slut, haha. Men bara till kyrkan och brudskålen – sen åkte den av för att bli en tyllkjol istället!
 
 

15 lager tyll – några av dem var “något gammalt” från min gamla balkjol som vi tog sönder och sydde in…
 
 
 
Ha en fin fredagskväll mina vänner!
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fröken Lundin

    Verkligen fin klänning på dig! Funderar också på att sy upp min klänning. Vad kostade din att sy upp? Och har du tips på en sömmerska här i Stockholm som har öga för detaljer :-)?

    //Fröken Lundin