Johanna Kajson

Wild night

Jag har ju tänkt att jag inte ska prata så värst mycket sömn med er men, phuuuu. Rickard sov ju borta inatt och jag var stolt som en tupp över Charles när han åt 3/4 havregröt med ett glatt leende vid 18-tiden och ändå slukade sina 150ml efter…. YES tänkte jag, detta kommer bli bästa natten ever, tänk vad förvånad Rickard kommer vara när han kommer hem och jag berättar att han sov hela natten från 23-06 eller nått!
 
Så vid halv elva väckte jag honom och gav honom en flaska till och sen somnade han om direkt och jag la ner honom i sängen för att somna själv – kan ni se hur nöjd och belåten jag ser ut? Nästan mallig… Hahahahahaha, det varade i 3 minuter för sen vaknade Charles och ville bara sova hos mig i vår säng och väl där ville ha sova VÄLDIGT rörligt fram till 01 när han vaknade och jag vyssjade om med napp och sedan vid 02:30 ville han ha ny blöja och mat, vid 04 vaknade han och jag vyssjade och fick honom att somna om med napp, vid 05 vaknade han pigg och sprallig och var vaken i min säng och sprattlade så vid 05:45 försökte jag med en ny flaska men då åt han bara lite och blev sedan arg som ett sött litet bi…. Så vid 07 gav jag upp och gick upp med en dunkande huvudvärk och ett jollrande glatt barn som nog inte alls förstod varför mamma var så trött.
 
Jag älskar Charles nya body med ekorrar från Newbie och byxorna från Lindex.
 
 
Tack och lov har vi fått sova 08:50-10 så jag är lite mer människa nu.
 
Sheila och Isabella berättade att de tyckte månaderna 5-7 var värst som nyblivna mammor och där ju den där låååånga utvecklingsfasen som jag börjar misstänka att Charles kliver in i nu… Tjollahopp bara att ladda upp helt enkelt, jag tycker verkligen jag har haft en liten sunshineboy här hemma de senaste två veckorna. Alltså dessa utvecklingsfaserna märks verkligen sååå tydligt på Charles, helt galet. Skönt att veta vad det är för fas iaf så man kan upprepa det som ett mantra om och om igen såna där nätter – ”det är en fas, det är en fas, det är bara en fas, det är en fas, det är en fas, det är en fas….” Haha..
 
Så vi hoppade över babysim idag som ni säkert förstår och jag ska kasta mig i sängen så fort Charles ska sova sitt nästa pass. Ni som har lite äldre barn, när tyckte ni det var som tuffast?
 
 
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Camilla

  Har en dotter på 9 månader och tycker att det börjar vända nu. Hon sov som en prinsessa första halvåret men sedan har hon varit lite stökig om nätterna. En del nätter har vart bra och en del sämre.
  Nu har hon precis börjat gå och det är ju inte konstigt att de blir lite oroliga när de har så mycket att lära om dagarna. Sitta, krypa, gå och äta mat, ja det är mycket som händer.
  I det stora hela är det en oerhört kort period som det pågår även om det inte känns så när man är mitt upp i det men ni kommer fixa det galant! Man får ställa lite lägre krav på sej själv de dagarna man är trött.
  Snart kommer du knappt komma ihåg de där bökiga nätterna 🙂
  Kram

 2. Carolin

  Snacka om att man glömmer snabbt?? Jag minns knappt! Tror mest att hon satt på golvet mellan våra ben och lutade mot oss, men med tiden märkte man att hon stödje mindre och mindre. Sen fick man lägga mjukt bakom henne ett tag om man inte satt preciis bredvid eftersom hon kunde tippa när som. Och när jag skrev runt 5 mån så menade jag mer närmre 6 tror jag. Såå himla tidigt satt hon inte 😂 (minnet alltså..)

 3. Sara E

  Min lilla Elsa är 14 månader nu men jag tyckte också det var som värst från kanske 5 månader till 9 månader. Då hade vi riktigt gnälliga och missnöjda perioder och det märktes att hon först ville upp och sitta, sen åla, sen krypa och så vidare hehe. Men sen tyckte jag att allt vände. Hon blev mkt gladare och nöjdare när hon kunde allt detta och utvecklingsfaserna efteråt har varit MYCKET mildare. Och vår lilla åt också väldigt ofta en lång tid. Sen sa det bara pang runt 9-10 månader och det blev standard att sova 19-04 ungefär.. SÅ skönt 🙂 tack för en bra blogg! KRAM

 4. Nina K

  Hej,
  Ett tips som kan vara värt att testa är att tvärtom inte ge honom så mycket mat innan läggning, vi hade mycket problem med reflux och just det hjälpte oss, mindre men oftare. När de ligger ner på natten så kommer det ju upp lättare 🙂

 5. Linda

  Med första barnet märktes inte utvecklingsfaserna så mycket. Hon var oerhört lätt och nöjd och är fortfarande det (4 år idag) men envis som sin mamma så visst har vi våra konfrontationer här hemma 🙂
  Barn nummer två gav mig lite av en chock. Som bvc sa: "nu har ni fått ett mer normalt barn" (då första var så enkel). Hon har mycket mer temperament och hon satte "tvåbarnschock" på kartan för oss. Jag ammade henne varannan timme hela nätterna mellan 4-6 månaders ålder. På dagarna hade hon inte tid att äta för då fanns ju storasyster att titta på. Jag var då mycket sliten dagtid pga konstant sömnbrist. Jag kunde inte sova alls på dagen för då hade jag storasyster 1.5 år som var pigg dagtid. Jag fick ganska obrupt avsluta amningen och tvinga henne börja äta mat (hade inte börjat med mat då vi ville vänta till 6 månader och hon tog inte flaska) för jag höll på att gå under själv.
  Sen var lillasyster ganska snälltåg mellan 7-8.5 månad då hon bara kunde sitta…storasyster sprang runt men lillasyster kom ingenstans.

  Nu väntar vi trean här inom några veckor och jag kan ibland känna ångesten välla upp. Hur tänkte vi? Bebis som ammas på nätterna och en pigg 2 och 4 åring dagtid…. Men men…detta är ett planerat barn och vi är så glada för våra fantastiska barn så det klart det kommer gå. Sen har jag en fantastisk man som är hemma med oss de första tre månaderna så jag ska inte klaga.

  Ibland kan jag bli lite avundsjuk på dem som väntar/har sin första bebis…ni har så mycket tid till just det barnet (precis som vi oxå hade). Nu känns det mest som om vi försöker rådda runt ett familjeföretag (innehållande mycket kärlek)!

  1. JOHANNA KAJSON

   Precis börjat med det, för att maximera min sömn eftersom han annars ändå skulle ätit inom en timme och väckt så så fick jag tipset att om det ändå hade gått 3-5h sen han åt (5h, hahaha, han äter var fjärde iaf så 5 är en liten dröm) så kan jag lika gärna ge honom. Jag plockar bara upp honom i famnen och ger flaskan så han är knappt vaken utan blundar hela tiden 🙂

 6. Carolin

  Min dotter är snart 11 mån. Hon var vääldigt frustresad över livet precis innan hon lärde sig sitta vid fem mån. Sen blev det lugnare. Tiden gick och hon insåg att hon ville upptäcka världen. Dock insåg hon inte att man kan ta sig fram genom att krypa/åla utan hon skulle promt gå. Så vi gick med. Med henne i handen. Men runt åtta mån började frustrationen komma igen eftersom hon inte kunde ta sig preciiis dit hon ville. Strax efter hon blev 10mån släppte hon våra händer och promenerade iväg själv. Lättnaden i hushållet är total! Alla nöjda, alla glada. Tror inte att vår bebis är någon som tycker om att vara bebis faktiskt. hon är mycket nöjdare när hon klarar av saker själv!

 7. Tess

  Haha, alltså jag skulle ha kunnat skrivit det där själv! Vår natt var exakt lika "vild" och A är bara en dag yngre än Charles. Det där utvecklingsstegen märks så tydligt på henne. Men fy fasiken så häftigt det är med allt de lär sig!