Dukning inför helgen – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Dukning inför helgen

Äntligen långhelg och ni kanske har lite härliga middagar inbokade för att fira allhelgona eller halloween? Eller bara en mysig höstmiddag? Oavsett så tycker jag alltid det är härligt att göra en finare dukning när man bjuder hem och här kommer några snabba, enkla tips på hur du kan imponera på gästerna:
 
Först ut – spraya småpumpor i guld. Överhuvudtaget att spraya saker från naturen i en enhetlig färg (guld, vitt eller grått är mina favoritfärger) ett enkelt knep som imponerar på de flesta.
 
Vill du inte köpa pumpor så gå ut och plocka löv:
 
Att göra ett vackert blomsterarrangemang i mitten av bordet gör man väldigt ofta i USA men vi är helt ärligt rätt kassa på det i Sverige. Mer pampiga center pieces till folket säger jag!
Här har man bara gröpt ur pumpor och antingen satt i vaser med vatten eller satt i stickmassa (oasis) och fyllt upp med blommor. Tänk på att snitta om blommorna innan du sticker i dem och om du t ex sticker fel i oasisen så snitta alltid om innan du sticker igen så drar de bäst vatten.
 
I Sverige har många tillgång till äpplen i sina trädgårdar och då kan man gå loss och gröpa ur dem och sätta i värmeljus till dukningen. Det finns också mycket vackert i naturen som man kan plocka in till dukningen som rönbär, fläderblomsbär eller nypon. Ut och plocka!
 
 
Okej nu måste jag visa något jag verkligen gick igång på som är helt gratis och något jag bara gjort med blommor innan…
Plocka löv och häng upp i taket i sytråd eller fiskelina. SÅÅÅÅ SNYGGT och helt gratis!
 
Glad fredagskväll och långhelg mina vänner!
 
 
 
 
Bildkällor och mer inspiration hittar ni som vanligt här.
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Amanda

    Bra tipsl Älskar ju när man sprayar något ifrån Naturen, det blir ju sååå snyggt! Löven i tråden var ju också något riktigt läckert, men kändes som att det tar en del tid?