Mysa till spjälsängen – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Annons

Mysa till spjälsängen

Vi tog ju bort sovpölen för några veckor sedan och bäddade upp spjälsängen men jag har inte hunnit köpa något spjälskydd så vi har haft ett vitt, tunt från IKEA. Men nu har jag äntligen bäddat om med ett fint spjälskydd istället med mitt favoritmönster Herringbone från Vinter & Bloom. Vi har ju både påslakan och filt från det innan och påslakanet var något av det första vi köpte på NK och sen dess är jag liksom fast i det klassiska mönstret. 
 
MEN, nu behöver jag er hjälp. Ska jag ha mönstret utåt så Charles får vitt på insidan (just nu ligger han på täcket som är i samma mönster, vi kör bara filtar ovanpå under natten än så länge) eller ska mönstret vara inåt så det liksom blir vitt utåt. Det är ju iofs snyggt med ett vitt helhetsintryck av sovrumet kanske när man kikar in? Och Charles älskar mönstret (pillar på sin filt med stora ögon, han älskar alla mönster) så kanske bättre att det är inåt? Hur hade ni gjort? Och när började ni med täcke istället för filter förresten?
 
Sen känns sängen fortfarande liiiite för stor så vi har lagt en massa filtar i ett barnpåslakan vi köpte (trodde det var baby men det var barn så det dröjer tills han kan ha det, haha) från NG Baby med samma mönster och färger som vi hade på sovpölen och skötbädden. Fått för mig att det är tryggt när det ser lite samma ut överallt så vi kör dessa två mönster liksom… Nu har Charles börjat snurra runt rätt mycket på nätterna (sida, mage, sida, rygg – då vaknar han i panik för han hatar att ligga på rygg när han ska sova… Så istället så drar han loss alla lösa textilier han kan komma åt och drar över huvudet – så även NG påslakanhögen…) så det kanske är dags att ta bort den extrakanten vi byggt upp? Då är det skönt med det nya spjälsängskyddet för det går hela vägen upp till kanten så C inte kan pilla ut sina fötter, det kunde han med det tunna från IKEA som bara går halvvägs upp.
 
 
Det är ju iofs fint med mönstret på utsidan nu när han även ligger på mönstret… Hrmm
 
 Just det ja, satte ju upp sängmobilen från Nattou också, hur söta är inte flygplanen? Charles är helt fascinerad av melodin och att det snurrar… Funkar inte när han ska sova för då ligger han på sidan eller magen men är guld värt när jag vill veta var jag har honom medan jag smiter iväg och fixar grejer… Då skruvar jag igång melodin och så ligger han och tittar på flygplanen, Arthur och Louis som snurrar runt, runt, runt. 
 

 

Nej nu skiner solen och Charles har vaknat från sin förmiddagsnap, dags att ta oss ut och fånga hösten tror jag!
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. L

  Ser riktigt mysigt ut! Vi använder fortfarande inte täcke till vår 14 månaders, har haft en gallerfilt men nu ska vi byta till en lite tjockare filt.

 2. Mickis

  Jag har rullat två handdukar och lagt under dra-på lakanet i spjälsängen så det blir som ett nest så dottern inte kan hamna på tvären under ett av hennes gympapass i sömnen :p bra att lägga under lakanet så behöver man inte oroa sig för att hon ska dra det över huvudet.

 3. Anonym

  Använder ett tunt täcke till min pojke (5-månader) ligger alltid avsparkat i fotändan 🙂 Tur att han är varmblodig! Vågar inte ha "onödiga" textiler/gosedjur pga kvävningsrisken. Ang mönstret kan du ju testa både och och se vad du och C gillar bäst 🙂

 4. Emelie

  Har haft täcke sen födseln förutom i somras då när det var varmt. Har ett sånt litet täcke som är för vagga. Min dotter blir 5 månader på fredag och sover fortfarande i sitt nest men har ett som går att öppna nere vid fötterna så jag stoppar in täcket under det så kan hon inte dra upp täcket men hon sparkar mest av sig det. Kudde har jag dock inte utan bara i vagnen. Tänker att det vågar jag inte ha i sängen. Hon har för några veckor sen fått börja sova med sin snuttiskanin innan har jag plockat bort den när hon somnat men nu får hon ha den hon älskar att pilla på den när hon ska sova!
  Vilket fint påslakan och spjälskydd Charles har 🙂 tycker du kan ha mönstret inåt om Charles gillar att titta på det! Du kan ju vända det på dagen när du bäddat om du vill det ska synas om man kikar in i sovrummet 🙂

 5. MAdelene

  Jag började med täcke för 1 månad sedan samtidigt som jag tog bort babynestet i spjälsängen, min kille blir tre månader nu i veckan. Har alltid varit rädd att han ska dra saker över huvudet så stoppar in täcket i fotänden samt längst ner på sidorna så vet jag att han inte drar över det, kan jag slappna av. Har inget mer i sängen än hans lilla nalle. Så kan han fortfarande sparka och röra sig fritt i sängen, det har fungerat bra för oss. Om Charles gillar att titta på mönstret, prova vänd det inåt. Har bara tråkigt vitt här hemma men däremot tittar han på tapeterna fascinerande och babblar.

 6. klara

  Så mysigt ni gör det för er lille prins!
  Ett litet tips hur man kan göra i spjälsängen är att göra en korv av ett täcke eller använda något som liknar en amnungskudde. Så lägger ni den son ett U i sängen och så en filt eller täcke ovanpå. så blir det som ett stötrebabynest 🙂 Lite krångligt förklarat men hoppas du förstår! Stor kram!

Annons