Johanna Kajson

Kräftskivan i det fria

Efter fikan bjöd vi upp till dukat bord för kräftskiva och det är ju sååå himla dumt men jag har inga bra bilder på dukningen som jag tyckte blev superfin. Vi använde träbord utan dukar, satte ljus i flaskorna som är Charles mousserande som vi även bjöd på under kvällen och vi använde oss av handdukar som servetter på varje plats som vi hängde under varje tallrik. Sedan hade jag gjort ett sånghäfte med vårt monogram som låg bredvid och där under låg ljusblå skaldjurspåsar så varje gäst kunde slänga sitt skal i dem under kvällen. (De håller ju tätt för skaldjursgjos och lukt, bästa grejen på en kräftskiva!). Där i låg också en våtservett såklart!
Hur som helst, vi bjöd upp till kräftskivan och på menyn stod även Farmors hemmabakade grötbullar och Mormors hemmabakade västerbottenpaj. Och så sallad såklart! Till det körde vi Smålandsöl (min man är från Småland) och Charles bubbel. Det blev en fantastisk kväll under bar himmel med sång, skratt och överaskningar från flera av gästerna.
 
Bäst var helt klart när Charles gudmor och gudfar delade ut sångtext till ”Charles in charge” och fick alla att sjunga för honom – hans egen låt numera! Älskar texten, passar så himla bra.
 
Några av gästerna sätter sig till bords, vi hade även hängt upp ljusslingor som gav fin effekt senare på kvällen
 
Vi valde att skära upp pajen i små mumsbitar, lättare att plocka av då!
 
Vi hade sparat 7 Charlesflaskor sedan innan så vi kunde ha ljus på borden direkt men efter hand som fler flaskor druckits upp kunde vi fylla på med ännu mera ljus… Filtarna från cermonin var perfekt att vika ihop och ha redo när kvällen blev lite svalare…

 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.