Johanna Kajson

Picknick vid en ceremoni

Okej vi delar in Charles fina dag i två delar, barnvälsignelsen med picknick fika och senare kräftskivan på kvällen under bar himmel. 
 
Vi hade bjudit in alla gästerna till klockan tre och som dresscode stod ”hatt må bäras” vilket var så roligt att så många faktiskt hade anammat. När gästerna anlände fick alla hälsa på Charles under trädet som vi dekorerat med rislamporna från vårt bröllop och silvriga folieballonger i bokstäver som bildade CHARLES. Vår lilla prins var på sitt bästa humör och stirrade ner varenda gäst, haha. 
 
Mys under trädet

Sedan fick gästerna gå upp på verandan och plocka ihop fika till cermonin. Vi hade saft i barnmatsburkar, kaffe, och vatten med såklart för det var en varm sommardag. Barnen fick egna små flaskor med sugrör med saft som de kunde ha hela dagen. Till fika fanns popcorn i små skålar och där hade vi även satt i cermonibladet som jag rullade ihop och knöt med ett snöre. Mamma hade flugit upp en äkta, skånsk spettekaka och Rickards mamma hade bakat chokladkakor och Rickards syster hallongrottor. Resten var ”köpekagor” och det fanns det gott om…
 
 Alla gäster tog plats på filtar i gräset, filtarna köpte vi på IKEA och det är faktiskt en vän till mig som designat dem, rätt coolt att kunna köpa dem med hennes namn på!
 
Vi smet och klädde på Charles min dopklänning och kom gående medan Rickards pappa spealde ”What a wonderful world” akustiskt på sin gitarr. Han är en helt makalös gitarrist och jag älskar alltid att höra honom spela. Sedan satte cermonin igång och vi gav våra egenskriva löften till Charles, Saras syster sjöng ”Handens fem fingrar” och Charles gudföräldrar presenterades. Min syster hade skrivit en egen historia som fick mig att stortgråta om hur Charles och vi träffades och mamma läste en dikt om ett junibarn… Vi berättade lite om valet av namn också och svärfar höll i välsignelsen, bön för Charles och läste valda bibeltexter, han är fantastisk på att skapa trygghet och lite magi kring sånt här. Och den stora avslutningen var när Sara sjöng igen, vi hade valt Lejonkungens ”en värld full av liv” och mitt i alltihop hade hon och svärfar skrivit en egen text som handlade om Charles och BÅDA sjöng i slutet. Vi visste ingenting så vi blev totalt överraskade och det var så otroligt fint. (Sara fick ju även alla våra 100 gäster att resa sig upp och överraska oss med sång i kyrkan under vår vigseln, hon är finurlig och grym på överraskningar!)
 
 
 Efteråt fick alla ta mer fika, fylla i gästboken och fota med lite photboothprops medan vi tog lite familjefoton med våra föräldrar och med alla syskonen. Det är min nästkusin (eller syssling som många kallar det) som fotat allt.
 
 Här har ni masterfotografen him self.
 
Därefter ville alla att vi skulle öppna Charles paket så då gjorde vi det på en filt i skuggan medan världens bästa föräldrar förberedde det sista för kräftskivan.
 
 
Jag har ju sagt det innan men jag säger igen, den fina kjolen har jag ärvt från min fantastiska mormor och toppen hade jag under vår bröllopshelg. Hatten är en handgjord hatt från 50-talet som jag hyrde på Epok på Odenplan och Charles hade på sig en bodyn från Livly med texten ”New to the team” broderat på kragen och ett par söta puffshorts från How to kiss a frog.
 
All dekor är från vår källare, Lagerhause och My Perfect day.
 
 
 
Next up – världens bästa kräftskiva!
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Så fint! Vad fantastiskt duktig du är på fina detaljer 😊 vi ska ha namngivning om två helger och jag längtar verkligen efter att få samla släkt och vänner för att fira och uppmärksamma vår lilla skatt ❤️