Pinnakärran från farfar – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Pinnakärran från farfar

Under hela min uppväxt levde vi i Borstahusen på somrarna hos farmor och farfar. Där sprang man mellan det lilla huset och piren för att bada, fika, leka med bollar och följa med farfar och köpa fisk i hamnen. Farfar kände (eller känner fortfarande såklart) allt och alla så det var (och är) alltid spännande att gå någonstans med honom för man visste aldrig vem som stannade och snackade… 
När vi kom på morgonen brukade vi alltid packa pinnakärran full med allt vi ville ha med oss ner till havet att leka med. Under den knarrande vindstrappan låg alla spadar, hinkar, bollar och annat spännande som fiskenät som luktade som det luktade nere i hamnen… Bakom det lilla huset flådde farfar ål och vi barn kunde duscha av saltvattnet från en dag i havet i uteduschen – ja där finns hur mycket minne som helst i de där väggarna! 
När Charles föddes kom det ett paket från farfar, en alldeles egen pinnakärra till vår lilla son och igår när jag byggde ihop den snurrade minnena i huvudet. Alla dessa barndomsminnen, tänk att vi ska få möjligheten att skapa såna för Charles. Magi!
Jajamen, jag byggde ihop den helt själv! 


Ni förstår varför jag blir så nostalgisk och rörd varje gång jag träffar farfar i Borstahusen va?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.