Tredje lilla promenaden ute – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Tredje lilla promenaden ute

 
Idag börjar vi förmiddagen så här efter en lååång sovmorgon och facetajm med faster Emelie:
 
Blå matchning på mina grabbar idag, vi sov till 10 och åt frukost vid 11, känns alltid märkligt att ligga så “fel! på dygnet men vi ha bestämt oss för att följa Charles Skalmanklocka och han är pigga på kvällen och trött på morgonen/ förmiddagen så då får dygnet bli så. Det där med att man “missar” halva dagen är bara att tänka bort och passa på att njuta av de långa kvällarna istället. Det är ju den perfekt dygnsrytmen för oss som faktiskt är kvällsmänniskor!
 
Igåreftermiddag kom Millan (syrran) hit och tog med mig och Charles ut på en liten promenad efter att jag hade powernapat en halvtimme. Jag får ju fortfarande inte lyfta tyngre än Charles så att lyfta av liggdelen och bära ner chassit går inte än  utan jag är fast i lägenheten om inte någon annan tar ner och upp vagnen åt mig… De säger att man ska vänta 8 veckor men jag ska faktiskt höra med barnmorskan som kommer hit på hembesök på onsdag om jag får lov att göra det själv, försiktigt, om det känns bra i magen. Isf kan jag göra det i tre delar:
 
– Lägga Charles i mjuklift för sig själv så han bara väger sin egen vikt mer eller mindre
 
– Lyfta av liggdelen och lyfta in i hissen utan Charles i (då borde den väga ungefär lika mycket som ett lyft med Charles -ska väga liggdelen innan onsdag så jag kan säga exakt)
 
– Sätta in chassit för sig i hissen och åka ner
 
och sen får jag sätta ihop allt där nere – det borde bli typ tre lyft á 4kg, 6kg och typ 8kg eller vad de nu väger? Hoppas att hon ska säga att så länge jag känner mig stark så kan man göra så utan att kroppen tar den minsta skada! Sen är det ju det där med att rulla vagnen ner för såna hjulspår som är sista utmaningen, då använder man ju magmusklerna hur man än vänder och vrider på det – får jag inte göra det heller på 8 veckor? Ska blir skönt med en barnmorska som kommer hem hit och tittar!
 
Hur som helst, det var vår tredje lilla tur med vagnen och moster Millan var så otrolit stolt över att dra vagnen och hjälpa mig komma ut i friska luften! Vi köpte med oss Stikki Nikki glass (organisk mumsig glass baserad på mjölk istället för grädde) och tog oss till parken närmst oss.
Haha, sa att jag skulle sitta lite kungligt med benen, har ni tänkt på det? Att kvinnorna i kungafamiljen alltid sitter så här med benen, tjusigt värre!
 
Och väl i parken lyckades vi tajma in att få träffa Mia en snabbis, åhhh så fin stund det var att få en lång, varm kram av henne! Hon har varit en av mina bästa coacher genom graviditeten och inför förlossningen och hon har fyllt min garderob med gravid/ eftergravidvänliga kläder, fyllt vårt hem med alla prylar man kan tänkas behöva men som man tror är onödiga och gett oss tusen tips och små goda råd på små grejor att tänka på eller vilka produkter i djungeln som är bäst. Hon är ovärderlig! Och så kom HON med presenter, kändes ju heeelt fel… Ska visa er sen! Men gladast blev jag av den varma kramen… (Och vi har såklart skämt bort henne och hennes man också som tack med ett presentkort på Centralbadet.)
 
 
Nu ska vi fortsätta hänga på balkongen till 14:30 när vi ska till BVC för första gången vid 14:30 för att väga Charles, otroligt spännande! Sen tänkte vi bara hänga på en filt i parken resten av dagen för det är högsommar i Stockholm! Underbaaaart.
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sjukgymnasten

  Ja precis, spänn magen när du lyfter och som du sa ta det i omgångar. Dom säger alltid 8 v men det finns ju ingen direkt evidens för det samt antal kilo. Man bör ju inte lyfta supertungt men man kan ju inte heller vara helt orörlig i 8 veckor. Kroppen mår bra av att aktiveras. Kom ut på korta promenader varje dag så läker såret bättre.

 2. Emmelie

  Magmusklerna blir ju delade oavsett förlossningssätt, det är ju pga graviditeten med livmodern som trycker och växer. Bäckenet är ju också lite instabilt efter en graviditet så rådet om att inte bära tungt gäller oavsett förlossningssätt, men betonas alltid mer vid KS.

  Jag bar faktiskt liggdelen, själv efter min mans två veckor, men då kände jag mig återställd. Jag brukade dock lämna allt i källaren så tog mannen den efter jobbet eftersom det i början kändes tungt att bära upp för fyra trappor. Bärsele eller sjal är ett bra förslag!

  Grattis till er goding, så underbart med bebis!

 3. Sofie

  Det är ju ändå en operation i magen, att göra ett kejsarsnitt, så det är ju inte så konstigt att kroppen måste återhämta sig. Även efter vaginal förlossning så delas ju magmusklerna hos kvinnan och man ska träna upp de noggrant, så det är nog inte helt fel det du har hört men ni hittar nog en lösning. Du måste ju ta dig ut, men måste ni ta ur vagninsatsen då? Förstår att man vill det men närmsta veckan är det kanske värt men ni vet bäst. 🙂 för övrigt, tack för kul blogg! Hittade från blondinbella och blev extra kul då min syster gifte sig i lördags, och jag kände mig ibland som mini-bröllopskoordinator! Blev super och så kul så extra kul att följa dig nu, mysig blogg 🙂

 4. Sofia

  Jag fick höra att en skulle ta det lugnt att lyfta ca 2 V, så efter det körde jag på jag… Iaf och lyfte vagn och så. Har inte märkt något galet så hoppas det var okej hehe!