Första dagen själva – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Första dagen själva

Tjoff sa det så vaknade vi av ett viktigt mail från Rickards jobb där vi (eller jag) insåg rätt snabbt att detta blir svårt att undvika ta tag i idag, så otroligt många faktorer spelade in så det inre gick att skippa. Rickard fick faktiskt riktig ångest och sa inte så mycket medan det var jag som projektledde upp olika alternativ på hur utmaningen kunde lösas, jag kände faktiskt ganska snabbt KÖR! Det är för viktigt, stort och vi har investerat i ditt jobb tillsammans! Rickard däremot fick lite panik för vi hade bestämt innan att dessa två första veckorna skulle vi sitta ihop alla tre och att han inte skulle jobba (det fanns inte på vår världskarta att jag skulle må tillräckligt bra för att det ens skulle funka efter operationen) men det är så spännande hur man vänjer sig in i föräldrarrollen så snabbt. 
Här hade det varit jäkligt lätt att gå i fällan av hur man borde/ska  göra enligt normen och vi kände att folk nog kommer tycka vi prioriterar fel men det kan man ju inte ta beslut utifrån – man måste ju se till sin egen familj och sin egen situation och jag kände att det här fixar vi! Ska jag och Charles klara oss själva om en vecka så är det väl toppen att vi får träna idag, vi var redo!! Och den där pappa-dagen kan vi ju ta vid midsommar istället, urmysigt. Så efter pepp, pådrivningar och planering åt Rickard vågade hand lita på att detta var något jag ville. (Han ville inte alls men alternativet var att mycket hade gått åt heeelskotta på jobbet så även om det först inte fanns som alternativ ens så fick jag iväg honom.)
Så idag har jag och Charles varit själva hemma och det har gått hur bra som helst. Vi tog taxi till hörseltestet och där mötte Rickard upp oss igen så vi gjorde besöket tillsammans och sen tog vi taxi hem igen och visst har det varit en utmaning men vi har haft det hur mysigt som helst, heja oss! Och heja team Kajson!
Ingen glad pappa som måste åk iväg men attans vad modig han var som gjorde det! Och jag med som stannade hemma.

Jag åt frukost i sängen innan vi skulle iväg på hörseltestet som för övrigt gick bra. Tippetoppen hörsel!

Lunchen var nog största utmaningen att få till men vi hade Paolos pastknyten hemma, bara att koka 5min och steka spenat till och loss i avokado. Heja oss!

Bäddade ner Charles i vagnen vid balkongen och fick 20min att skriva kapp dagboken och ta en kopp kaffe i eftermiddag. 
Jag är faktiskt stolt att vi lyckades ta beslut utefter vad som var bäst för just oss.  Dagen har varit fantastisk på många sätt och nu är Rickard hemma igen. High five babe!
Och tack, tack, tack för att de upptäckte min infektion för penicillinet hjälpte på ett halvt dygn och jag måe mycket bättre! 4h sömn inatt lär nog smälla till ikväll dock men då ska Rickard få ta hand om mig lite extra igen. Han är fan världens bästa make! Dessutom är jag bokad på jobb på lördag på TV4 och Aftonbladet TV så då är det ombytta roller. Är ni taggade för kungligt bröllop??
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Åsa

  Blir så glad att läsa dina inlägg och att allt gått/går bra!💕 Ni är grymma.💪🏼 Ser fram emot en lunch efter sommaren! Stor kram!

 2. Nathalie

  Jag kände detsamma när jag var hemma med min lilla tjej. Eftersom vi gick 15 dagar över tiden så kom hon alldeles för nära i tid med en resa som min sambo var tvungen att göra i jobbet. Så när hon var 6dagar åkte han och var borta sön-fre i 5 veckor. Det var tufft för oss båda men samtidigt kände jag mig stärkt i min roll som mamma och trygg i att jag klarade mig själv. Vi fick väldigt många kommentarer om hur man kunde prioritera så, men ibland kan man inte påverka sånt så mkt i livet!

 3. Anonym

  Oj nu uppdaterades sidan igen. Mitt fel!

  Förstår er ståndpunkt och håller med!
  Jag och min man har valt att (i princip) inte visa några bilder alls på social medier på vår son. I alla fall till den dagen han själv kan välja att vara med.

  Men det har varit svårt för mig som givetvis tycker att min son är det mest fantastiska och vackraste på jorden. Jag är så himla stolt över honom och skulle vilja visa varje framsteg.
  Min sons integritet och privatliv är viktigt för oss. Och det väger självklart tyngre än mitt ego att visa upp honom för hela världen.

  Tack för ditt svar i min tidigare kommentar!
  Kram

 4. Anonym

  Nu har du klippt bilden..
  Hade varit intressant med svar. Själv tycker jag att man inte ska visa barnen, utan skydda dem så mkt man kan. Trevlig kväll!

 5. JohannaIsabella - Gravidblogg

  Härligt att ni gör det som känns bäst för er – folk ska då alltid tycka till om allt hehe =) Fick höra häromdagen att jag var för försiktig som väljer att inte dricka vin med 0,5% alkohol i eller inte ens smaka på mögelost fast jag älskar det. Så vad man än gör är det "fel" liksom!

 6. Anonym

  Jag hade hoppats vi skulle få se nån bild då och då på lille Charles men förstår ditt beslut. Tycker det är så svårt att förstå att personerna faktiskt existerar när man aldrig sett hur de ser ut för att jämföra med Isabellas Gillis o Sally tex.

 7. Anonym

  Ni döljer ansiktet på Charles på alla bilder utom det på frukosten.. Hur kan det va? Och hur ser ni på barns integritet? Vad är er åsikt om att visa upp barnen på sociala medier?
  Söt är han iaf!
  Och bra kämpat idag, minns också oron att vara själv för första gången. Kram!

  1. johannakajson
   JOHANNA KAJSON

   Tack för att du uppmärksammade, hjärnan såg inte det <3 Jag tro små bebisbilder inte spelar någon roll för min son om det skulle finnas bland alla tusentals bilder på nätet när han blir stor men för min egen del tycker jag att jag kan spegla mitt liv på bloggen utan att visa hans ansikte… Så tänker jag just nu iaf. 🙂