Svar på Frågestunden – del 3 – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Svar på Frågestunden – del 3

  Det kom en hög med frågor i frågestunden så jag har förberett lite inlägg de närmsta veckorna så nu kör vi ett tredje inlägg med svar på bara en fråga faktiskt för det blev så himla långt svar. (Har ni fler frågor, kör loss i frågestunden här…)
 
 
 

Fråga:

”Hur träffades du och din man? Va de kärlek vid första ögonkastet eller tog det ett tag? Hur lång tid tog det för er att komma fram till att ni ville skaffa barn? Massa kramar och lycka till med allt nu! Du är stark Johanna! Kärlek  //Caroline”

 
När Rickard äntligen hade flyttat hem från USA igen januari 2007

 

 

Jag och Rickard träffades på jobbet när vi båda jobbade som resande eventsäljare över hela Sverige på dåvarande Vodafone (för er som är unga och inte vet vad det är så heter denna mobiloperatör numera Telenor här i Sverige). Allra första gången vi träffades jobbade vi i två olika arbetslag och den kollegan jag jobbade med kände två killar som jobbade i samma stad som oss som vi kunde möta upp för att käka lite middag ihop på kvällen (man umgicks alla lite hit och dit så det var inget konstigt eller någon dejt på något sätt) och jag hängde med. Jag och min kollega väntade på en Shell-mack i Borlänge där de skulle möta upp så vi alla kunde köra ihop till restaurangen i Falun och väl där i solskenet dundrade en XC90 med texten ”no1 säljare” på och i den satt Rickard och hans kollega Daniel. Den säljaren av alla typ 150st som sålt bäst förra månaden fick äran att köra XC90 (medan vi andra körde V70 utan den fräsiga texten) och Rickard hade vunnit bilen månaden innan.

Hur som helst, jag hade tankarna på annat håll men hälsade glatt på båda två och sen käkade vi en middag på något hak i Falun där denna relativt tystlåtna, briljanta Rickard mest fokuserade på telefonen för att smsa med alla kollegor, kolla säljtopplistan och småjobba lite som vikarierande teamleader för kvällen. Han var rätt upptagen med det där helt enkelt (vilket störde mig lite så jag låtsades av någon märklig anledning vara superupptagen av min telefon också utan någon förklaring på varför, haha.) Inte mer med det, ännu en middag med ännu två nya ansikten i något annat team och sen sa vi hejdå och jag tänkte inte mer på det.

Förrän en månad senare när vi fick veta att vår chef skulle sluta och att vårt team skulle splittras upp i nya team, jag hade noll koll på något av de andra teamen så jag lät min kollega Monika bestämma var vi skulle hamna och då valde hon ”Team Kjelle”…. Och gissa vem som jobbade i det teamet? Jo, Rickard och Daniel!

Första kyssen var i Norrköping efter en biljardkväll, första gången jag visste att jag ville vara tillsammans med honom var i Nyköping, första riktiga dejterna var i Göteborg och första ”jag älskar dig” var i Linköping. Första gången vi flyttade ihop var i Helsingborg, vi förlovade oss i Paris och bestämde oss för att skaffa barn i Stockholm och gifte oss nere i Skåne – vi har varit runt som ni hör!

Det finns tusen små roliga anekdoter om hur jag och Rickard närmade oss varandra den där våren och sommaren men de får vi ta en annan gång – han flyttade till USA och när han kom hem igen så kysste han min panna och sedan dess har det varit vi!

Det var den långa (men ändå den ”korta”) versionen av hur vi träffades, haha. Så ja det tog tid, det tog över ett halvår innan det verkligen blev vi… Sen flyttade vi ihop efter ett halvår och var nog rätt inställda på att vi ville ha barn ”någon gång i framtiden” båda två men ingen var någon stor barnlängtare så det låg långt bort i tiden tills jag fick beskedet 2011 (utan att jag hade bett om det) att jag kanske skulle ha lite svårare att bli med barn – då fick vi sakta börja lyfta frågan men var lika livrädda båda två för att sätta igång. Vi tvingade oss tillsammans kan man säga. Mer om det här.

 

Foto Dayfotografi juni 2012
 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.