Johanna Kajson

Vecka 37

Så hade vecka 37 också tuffat förbi och imorgon går vi in i vecka 38 – officiellt fullgången graviditet om Mr Mini bestämmer sig för att komma eftersom han inte räknas som för tidigt född. Cool – vi är i mål!
 

Foto Dayfotografi
 
 
Update vecka 37
 
 – Mr Mini är ca 47cm och väger omkring 3kg enligt apparna och jag får ju höra hans hjärtslag hos barnmorskan flera gånger i veckan så jag känner mig fortsatt lugn för att han mår super där inne. Idag kom det in så himla roliga andra ljud när vi lyssnade, bubblande ljud som om han låg i en bubbelpool, haha.
 
– Han fortsätter vara otroligt aktiv flera gånger om dygnet och vänder och vrider på sig hela tiden och sparkar till riktigt hårt ibland. Det är så mysigt att kunna få tag i hans lilla, lilla fot när den petar ut på högersidan…
 
– Hälften av nätterna har jag sovit jättebra (vaknat 5- 8 gånger för att vända på mig men somnat om direkt utan att behöva gå upp eller ha svårt att somna om = hela nätter just nu!) och hälften av nätterna har jag legat vaken flera timmar till och från av magsmärtor, hunger, pigghet eller att Mr Mini sparkat så hårt så jag inte kunna sova. Märkligt, man får hänga på i sovmönstret som uppstår och se det som träning i positivt tänkande i sömnbrist och träning inför vad som komma skall.
 
– Jag fortsätter samla vätska och ser ut som en mjuk boll numera, det gör inget men det är lite jobbigt att det gör så ont så jag blir illamående när jag står upp. Smärtan liksom söker mig numera men världens bästa make ger mig fotmassage varje kväll och snart är det över och vätskan kan både svettas och kissas ut, hu. Kommer känna mig 100 kilo lättare bara av att bli av med vätskan.
 
– Jag hamnade i en huvudvärksattack denna veckan vilket inte var så kul, fick ta smärtstillande och vila och jag hoppas jag slipper attacker under Mr Minis första månader för då kan jag knappt röra mig.
 
– Denna veckan var blodtrycket högt, för högt så jag fick åka in till BB Sophia för extra kontroll. Sammanlagt hade jag 3 barnmorskebesök, 1 ultraljud, 1 läkarmöte och 1 besök till på BB Sophia denna veckan, phu. Som högst låg blodtrycket på 150/100 och jag hoppas det håller sig under det från och med nu.
 
– Vi var på ultraljud på Ultragyn i Sophiahemmet och de konstaterade att moderkakan magiskt hade flyttat på sig från 3mm från modermunnen till 35-40mm ifrån. Helt galet och en lite chock för oss eftersom alla sagt att vi ska vara inställda på att det inte kommer hända. Mr Mini mådde toppen och vi fick se hjärtat slå på skärmen vilket var helt otroligt häftigt nu när han är så stor.
 
– Jag har blivit hungrigare igen de senaste 3 dygnen och inatt var jag till och med uppe och åt! Så har det inte varit de senaste veckorna då jag knappt ätit mellis ens utan legat på min normala matåtgång ungefär så nu är det väl slutspurten som ska ätas upp och jag vill helst äta pasta, pasta, pasta….
 
– Jag får nog villigt erkänna att jag har blivit mer sötsugen nu också, har klarat mig undan allt sötsug hela graviditeten och hållt mig på samma nivå som annars med gotter men nu vill jag verkligen bara lägga ner allt vad karaktär heter och äta choklad, glass, bakverk och allt annat gott flera gånger om dagen. Det är ju inte skitbra men om jag bara varvar det med mycket grönsaker ska det nog gå vägen va? Inte långt kvar nu…
 
– Förlossningsbrevet är skrivet och nu är vi verkligen redo att träffa vår lilla son, ska bara vila mig i form först…
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Du är bara så härlig! Mr Mini är en lyckans kille som får dig som mamma. Lycka till när det är dags! Tror att allting kommer gå jättebra. Kram