Dags för sista ultraljudet – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Dags för sista ultraljudet

 

Okej nu är vi peppade, starka och har tagit på oss riddarutrustningen och sköldarna och är på väg in till ultraljudet och mötet. Inför förra mötet var vi ju pirriga och förväntansfulla men gick därifrån mer otrygga än någonsin. Idag tänker jag inte resa mig från stolen för vi har en förlossningsplan som känns trygg och bra utefter hur förutsättningarna ser ut. 

 
Så nu har vi först ultraljud klockan 11 och sedan ett läkarmöte bokat direkt efter. På ultraljudet ska de kolla hur moderkakan ligger nu, om den har flyttat på sig eller om det är helt omöjligt att förlösas på något annat sätt än planerat kejsarsnitt. (Ni kan läsa om förra ultraljudet i vecka 32 här, senast låg den 3 mm ifrån så den låg inte helt för vilket gör att den skuuullle kunna ha flyttat på sig…)
 
Oavsett så har jag, världens bästa make Rickard och Mr Mini i magen teamat upp oss och känner oss som de superhjältar som fångades på Stockholms gator i ett projekt med Alicia en tiiidig och kall vårmorgon i mars…
 
Först på Kungsgatan strax innan 06
 
 
På promenad längst Nybrokajen
 
På Nybrokajen
Foton av fantastiska Alicia Swedenborg
 
 
 
Jag tänker mentalt att jag är så här stark och snygg med röda läppar, vackra lockar, fint smink, läckra klänningar och höga klackar idag. Det hjälper mig att känna mig som superhjältinna när vi kliver in i det läskiga med ultraljud och att behöva stå upp för oss själva. Jag glömde det förra veckan, att vi också har rättigheter och att läkare inte är gudar som bestämmer allt. Nu minns jag bättre och är rustad.
 
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Therése

  Hoppas allt gått bra och att den mentala bilden från de vackra och starka powerbilderna gav er extra kraft för att få de svar ni behöver för att känna er trygga inför förlossningen. Stor kram!

 2. Maria

  Mitt namn är Maria Henriksson, jag driver en namninsamling och en kampanj om sjukdomen endometrios då jag kände att det behövdes göras något mer för att uppmärksamma kring sjukdomen och försöka skynda på beslut om nationella riktlinjer i vården.

  Skulle du kunna tänka dig att skriva under namninsamlingen och sprida/dela den i dina kanaler?
  https://www.minkampanj.nu/petitions/det-ar-bara-inbillning-det-ar-omojligt-att-ha-sa-ont-vid-mens

  Följ gärna kampanjen @period_project på Instagram

  Allt gott!
  /Maria

 3. Anna

  Hoppas allt går bra på dagens ultraljud och läkarbesök!
  Om ni inte får svar så stå på er, lättare sagt än gjort dock…
  inför min första fl så träffade jag en socialt inkompetent läkare som skrämde upp mig rejält så jag gick därifrån gråtande. Inför min andra fl så var jag betydligt tuffare och hade betydligt lättare att stå på mig, säkert för att jag hade lite mer koll på allting runtomkring.
  Varma hälsningar
  Anna