Johanna Kajson

Snart ska vi ut på promenad

Det känns ju helt overkligt att jag snart ska vara av med den stora bollen till mage och ha Mr Mini i famnen istället… Eller ännu mer overkligt är kanske att jag ska få bädda ner honom i vagnen och vara pigg och stark nog i min kropp att kunna ge mig ut på en långpromenad i solen med honom. Så otroligt häftig tanke!
Måste hitta en finare mobil att hänga på vagnen, det vita hjärtat är lite för gulligt för mig… Jag gav Malte en tiger som hänger på hans vagn men jag har inte hittat någon sån till Mr Mini efteråt. Attans! Ska fortsätta spana efter djur…


Tack för alla tips om skötbordet förresten, ni är så kloka! Vill ni ge mig era bästa byta blöja tips? På dagen? På natten? När det är ”ryggbajsen” som många tjatar om och när det är en liten kille man har på skötbordet som vill lätta på trycket? Hit me!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lina

  Jag läste en artikel att om barnen har problem med magen så är det smart att byta blöja med bebisen liggande på sidan. Du kan säkert googla det om det blir aktuellt. Har med bebiskroppens ergonomi/anatomi att göra. Kan vara bra att komma ihåg om ert barn har ont i magen.
  Annars så tror jag att ni ganska snart kommer hitta sätt som fungerar för er. Ibland är det liksom bäst att lära sig "den hårda vägen". Men ha det du behöver nära till hands är väl mitt bästa generella tips.
  Och lägg nerbajsade kläder/tyger i vatten direkt så undviker ni tråkiga fläckar.

 2. Anonym

  Tycker Pampersblöjorna har en konstig doft.. Som om de är parfymerade, men med en konstig rälig doft!!! Kan inte använda dem pga doften.

 3. Jossan

  Snart är han ju här! Häftigt!

  Bytte bara bajsblöjor på natten (vilket blev många gånger för vår tjej) och hade allt bredvid sängen och bytte där så slapp vi gå upp. Köpte en jättesmidig och bra nattlampa på IKEA för typ 120 kr som varit guld värd! Då behöver varken bebis eller du vakna till helt!

  Lycka till!

 4. Frida

  Ica maxi har söta små djur man kan hänga i vagnen. ☺

  Vår bebis börjar ganska tidigt att bara kissa på natten så slipper bajs blöjor då än så länge. Annars kan jag tipsa om att prova sig fram med blöjor. Vi kunde bara ha pampers på vår pojke (allt annat kissar han igenom) men det är olika för olika bebisar.

  Jag står lite åt sidan när jag byter ifall en liten fontän skulle komma hehe. Så träffar den inte mitt p0 mig. Golvet är lite lättare att torka än sig själv.

 5. Klara

  En kompis till mig hade en liten "dumstrut" i tyg som hon satte på sin sons snopp vid blöjbyte. Medan Ludvig nästan aldrig kissade vid blöjbyte. Det är som med allt annat olika från bebis till bebis 🙂
  Om er lille kille endast kissar nattetid så hade jag hoppat över blöjbyte till förmån för sömn! Vi hade en storlek större på blöjan nattetid några perioder! Så tjusig er vagn är 😊

 6. Emma

  När du ska öppna den blöjan du ska byta så innan du tar bort den så håll kvar den över snoppen. För vår son slog det aldrig fel att så fort vi lättade på blöjan o skulle byta så kissade han. Så var smidigt att vara förbered med den gamla blöjan. Svårt att förklara hoppas du förstår hur jag menar. Och att alltid lägga snoppen neråt i blöjan.

 7. Lovisa

  Med tygblöjor så slipper man det jobbiga "ryggbajset". Det finns hur fina blöjor som helst 🙂 Sök på facebook så får du upp bra grupper där man både kan fråga om råd och köpa begagnat. Våra tygblöjor var ett av de bästa köpen till vår bebis. Lycka till!

 8. Anonym

  Är det bumperskydd o handtagsskydd som du köpt till vagnen? Kan du tipsa var du köpt dem? Jag har själv precis köpt en bugaboo donkey som jag kanske borde införskaffa skydd till…

 9. Johanna

  Hur har du bäddat i vagnen och i spjälsängen? Har du dubbla uppsättningar? Kan inte bestämma mig för hur jag ska göra. Dom ligger ju rätt skyddade i vagnen så tänker att det kanske räcker med filtar så det inte blir för varmt.. Hmm svårt att veta tycker jag..