Johanna Kajson

Vecka 36

Nu har vecka 36 också susat förbi och imorgon kliver vi in i vecka 37, rätt skönt eftersom det betyder att inom en vecka är Mr Mini verkligen helt klar och vi kan få ut honom om jag skulle utveckla havandeskapsförgiftning som de är lite oroliga för just nu. Kontrollerna blir varannan dag i snitt resten av tiden nu och idag står det att vi har nått 90% i appen – hurra!

Foto: Alicia Swedenborg
 

 

Update vecka 36

 Mr Mini är typ 46cm lång och väger omkring 2,79 enligt apparna och han verkar må prima där inne fortsatt även om det var ruskigt svårt för barnmorskan att höra hjärtljuden idag på undersökningen (vilket var lite läskigt, men anledningen var att han rumlade runt så mycket där inne så han flyttade på sig varje gång hon fick tag i det – det känns som ett riktigt supertecken på vår busunge!)

 
– Blodtrycket har höjts igen och nu ligger jag på gränsvärdet för att de vill skicka in mig på vidare kontroll hos förlossningsavdelningen, nu blir det kontroller varje eller varannan dag då de vill hålla extra koll på mig så jag inte drabbas av havandeskapsförgiftning. Men ingen äggvita på testerna än så länge iaf vilket är superskönt.
 
– BB väskan är packad! Det enda som saknas är lite gotter för dagarna efter men det känns som något vi köper i sista sekund eller skippa helt enkelt om det blir akut. Nu har vi allt vi behöver för att kunna åka in iaf vilket känns skönt!
 
– Vi var ju på BB Sophia och träffade en läkare denna veckan med men inte till speciellt mycket nytta.
 
– Nu är jag heltidssjukskriven och mitt jobb är att ligga på soffan, det är svårt att komma till ro men jag försöker verkligen bara vila, sova, kolla på serier jag sett förr (så man slipper vara så koncentrerad, haha) och kanske bläddra i böcker eller tidningar. Jag tänker att jag vill vara så utvilad som möjligt eftersom det kan dra igång vilken dags om helst just nu känns det som med alla kontroller – på helgerna passar vi på att ta sovmorgon utan klocka för vi inser att det är sista gångerna vi kan göra så. Sen har vi vår egen lilla underbara väckarklocka resten av livet!
 
– Mr Mini är stark nu, det gör ont när han försöker sparka, sträcker på sig och har sig. Ibland känns det som han stretchar på alla håll och kanter men det är faktiskt bara kul även om det gör ont! Så kort tid kvar nu så jag njuter av hans galenskap.
 
 
– Förvärkarna fortsätter komma försiktigt någon/ några få gånger per dygn – mer när jag rör på mig eller gör saker (går på stan eller städar eller något annat dumt.)
 
– Vi försöker formulera att förlossningsbrev men det är svårt när vi inte vet hur planerna för förlossningen ser ut märker jag… Egentligen är det viktiga att berätta om vikten att detta blir en positiv upplevelse utan sjukdomsrelation, om min tidigare postpunktionella huvudvärk efter ryggmärgsprovet och önskemål kring hur man agerar med min kropp och amning osv och då spelar det iofs inte någon roll om det blir vaginal förlossning eller kejsarsnitt. Det måste ner på print nu inser jag, varför är det så svårt att komma loss och formulera sig?
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa

    Åh det är en så märklig tid de där sista veckorna, som man inte vet om det är ett par dagar eller typ en månad kvar av. Superfin bild på dig snygging!

  2. Anna J

    Vilken fantastisk bild😍
    Skönt att de håller ordentlig koll på dig.
    Har varit hemma första dagen idag…och är redan rastlös haha. Hoppas man anpassar sig…annars blir det låååånga fyra veckor.