UndabaraClaras kloka blogg om entreprenörsskap – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

UndabaraClaras kloka blogg om entreprenörsskap

 
Jag älskar när andra bloggare skriver viktiga inlägg som jag blir inspirerad av, som nu när UnderbaraClara har skrivit detta viktiga inlägget om att ta betalt och ge rabatt till nära och kära när man är en liten egenföretagare… Så himla viktigt och bra att lyfta!
 
 
 
SÅ HIMLA KLOKT! Jag har många som ligger utanför närmsta kretsen som hört av sig och vill höra lite om hjälp inför deras bröllop men vet ni att INGEN har bokat när vi väl diskuterat och jag har lagt offerten – trots att jag har lagt 20% rabatt. Då undrar man ju om de räknade med att jag skulle jobba gratis? Och om jag skulle jobba gratis, hur tusan skulle jag få ihop det till alla som jag någon gång träffat? Det hade ju blivit 20 gratisbröllop om året den närmsta tiden… Känns det rimligt för folk?
 
Tyvärr känner jag mig alltid dum och snål efteråt men egentligen är det ju rätt självklart – om de är för snåla för att ta ens någon krona från sin lön  för att boka min tjänster så kan ju jag omöjligen göra jobbet gratis – det är ju inte bara att jag inte får betalt utan det är ju dessutom att jag missar lön från någon annan…. Tack Clara för att du lyfter frågan!
 
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna J

    Förstår dig helt. Själv är jag jurist och det ringer bekanta, vänners bekanta, nästintill okända och vill ha "gratis tjänster". Men det går inte att hjälpa alla. Borde man inte förstå det själv? Tycker det faktiskt är de som fiskar gratistjänster som är snåla 🙊