Vecka 28 – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Vecka 28

Så har vi tagit oss igenom andra trimestern också och går in i vecka 29 imorgon… Helt galet att vi nu ska ge oss in i sista svängen och att Mr Mini snart ska flytta in hos oss. (Eller han bor ju redan i mig men liksom flytta in i lägenheten på utsidan av min kropp… Nu längtar vi enormt efter honom….)
 
 
 
 
– Han är tydligen ca 35 cm lång och väger runt 1,23kg nu, det börjar ta sig! (Han har tiodubblat sin  vikt på 11 veckor, inte konstigt att man är hungrig och trött!!!) Och han känner igen våra röster så nu försöker jag/ vi sjunga föra honom en liten truddelutt varje kväll. Nu ger vi oss in i en “kraftig tillväxtperiod” enligt apparna mellan vecka 28-32 och han ska lägga på sig med ca 27 gram per dygn nu framåt, phu.
 
– Dessutom kan Mr Mini börja drömma nu, hur coolt som helst!! Undra vad han drömmer om?
 
– Foglossningen fortsätter stråla ner på låren av minsta lilla promenad och även rygghuggen runt svanskotan kommer och går igen. Dessutom har det dykt upp en smärta kring vänster ljumske som gör så jag knappt kan gå, det känns som det låser sig totalt.
 
– Min huvudvärk har vart sämre de senaste veckorna men det är svårt att veta om det är för graviditeten eller om det hade varit så ändå, nu ligger jag i smärtstillande mot attack en gång i veckan minst vilket tar på psyket när jag måste tacka nej till grejor och stanna hemma och stirra in i en vägg – det är sorgligt att hamna utanför och missa saker hela tiden.
 
–  Jag kan inte ligga på rygg längre heller, detta har jag ju läst om innan men nu har även Mr Mini nått min Vena Cava så jag blir superyr och illamående av att ligga på rygg eftersom livmodern trycker på blodkärlen som löper framför ryggraden.
 
– Jag har faktiskt blivit rätt yr då och då rent generellt under senaste veckan har jag märkt, mitt blodtryck har varit perfekt varenda gång jag varit hos barnmorskan men nu undrar jag om något svajat – får kolla nästa gång jag ska dit… Jag har varit ruskigt förkyld denna veckan med så någon nämnde att min sköldkörtel kanske börjat strula igen och att jag borde ta nya prover för att se om vi ska reglera min Levaxindos (medicinen som stabiliserar sköldkörtelhormonet).
 
– Jag har kört både gravidyoga på Egen Tid och styrkepass på gymmet denna veckan och jag är fortsatt glad för varje vecka som går som jag kan hålla igång – framförallt eftersom jag inte kan promenera längre. Varenda gång jag tränar känner jag mig starkare, gladare och smärtorna i musklerna lättar.
 
– Jag måste bli bättre på mellis. Jag är ju ruskigt dålig på det i vanliga fall och rätt liten i maten men under denna graviditeten har jag varit vansinnigt hungrig till och från och ätit mycket större portioner än jag är van vid (och i mitt fall är det att jag äter upp en hel rätt och inte lämnar halv eller delar av den – så vi snackar kanske inga hysteriska mängder egentligen inser jag…) De senaste veckorna har jag bara varit superhungrig på kvällen däremot och det har gjort att jag har slarvat med lunchen och skippat många mellis (vilket såklart har gjort att jag blir hungrigare på kvällen, dumt nog) så nu måste jag skärpa mig igen och få till mellisarna under dagarna eftersom vi ger oss in i tredje trimestern där man ska äta “2 matiga mellanmål och 1 frukt extra” utöver sin vanliga kost. Och i sin vanliga kost borde man ju redan äta något mellis utöver detta så nu blir det mellis o´clock hela tiden!
 
– Vi har köpt babynest och skötbädd – hurra! Det går framåt på listan!! (Innan har vi ju köpt barnvagn som inte kommit än, bärsele och babyskydd) I påsk har vi hyrt en bil för att inhandla de sista stora sakerna som spjälsäng, skötbord och annat till hemmets Mr Mini hörn… Ni ska få kika in på fler plagg från hans garderob också i veckan som jag lovat!
 
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.