Skötväska eller vanlig väska? – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Skötväska eller vanlig väska?

Det är så mycket tankar som snurrar nu kring små detaljer inför Mr Minis ankomst, inget jag stressar speciellt mycket över utan mer fnurlar på och kikar runt efter… En sån grej är ju t ex det här med skötväska som verkar vara en het potatis det med. Behöver man verkligen en regelrätt skötväska? Eller kan man hitta en snygg väska och lägga i en skötbädd som man köpt separat, t ex Färg & Forms fina med de små molnen på…
 
Jag tycker inte det finns några snygga skötväskor och då funderar jag ju på varför man egentligen ska ha en regelrätt skötväska istället för en “vanlig”? Det jag gissar är viktigt för oss är:
 
– Axelbandsrem så man kan slänga den över sig när man ska bära saker
 
– Att vi får plats med skötbädd, blöjor, ombyte osv osv – att allt får plats helt enkelt
 
– Sen om olika fack hjälper eller man ändå bara slänger i allt i en hög och rotar runt vet jag inte. Olika fack är ju smart i tanken men i praktiken känner jag både en och två mammor som ändå rotar runt och letar eftersom de inte lägger allt disciplinerat i olika fack varenda gång….
 
– Man får ju inte hänga skötväskor över vagnen på de flesta vagnar – visste ni det? Sen har jag sett att många gör det ändå och vi har fått krokar att fästa väska på vagnen om vi skulle få för oss att göra det, men på de flesta ska den faktiskt ligga under i vilket fall för säkerheten…
 
 
 
 
 
 
1099kr för denna från Skip Hop – vad gör den mer magisk än en vanlig väska med skötbädd i?
 
 
Även denna från Skip Hop, 1099kr
 
 
 
Nu snackar vi lyx! 3495kr från GlamMom i äkta skinn.
 
 
 
 
Klassikern deisgnad av Camilla Lundsten for Littlephant för 1495kr
 
 
Silver Cross kostar 1299kr och kan köpas här.
 
 
 
 
 
 
 
 
Eeeeeelller så köper man en vanlig väska och fyller den med skötbädd, flaskhållare, barnvagnskrokar och ser till att där finns axelrem?
 
Väska med 3 innerfack från HM för 299kr
 
 
 
Alla erfarna – hit me med tips och råd!
 
 
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Vi har en minikånken som vår skatt fick i dop-present. I den har vi alltid 5st blöjor, våtservetter, en rulle med hundbajspåsar att slänga blöjan i, ett ombytte å giraffen Sofie, å såklart en liten matta att byta på. Vi har haft denna sen dopet å idag är hon 16 månader. När hon började äta mer än bara amning har vi börjat med en separat tygväska som hon alltid är med och packar. jag lagar all hennes mat å vi har ALLTID med oss en liten burk med mat å en med fruktmellis å lite kex, man vet ALDRIG vad som händer. Hakis å vattenflaska också såklart. Nu i vinter har vi haft en extra tjocktröja å raggisar också i tygväskan. Vi tyckte alla väskor var antingen för stora och klumpiga eller för dyra. Detta har funkat för oss tycker det känns mysigt och veta att hon alltid kommer ha sina lilla länken med sig.. Får vi fler barn kommer vi göra likadant med dem, lycka till!!!

 2. Ellen

  Så kul att jag hittade din blogg, gillar den verkligen! Våran lilla tjej är due den 8e Juni så en vecka efter dig. Vi tänker lika när det gäller mycket, jag valde också mellan Joolz och Bugaboo, blev en Camelion3 till slut, nog för att jag fortfarande tycker Joolz är snyggare. Maxicosi blev också en pebble, tror att Citi har blivit discontinued iaf här i UK. Väska blir en Louis Vuitton Neverfull som min man överraskade med efter jag klagat på att alla skötväskor är så fula plus vill hellre ha nåt jag kan ha nytta av också (hehe) , ska köpa en organiser man kan ha i den bara, men känns bra för den är tålig, rymlig och snygg 😄

 3. Carolin

  Nej inte särskilt mycket tanke bakom den. Josefin Knave tipsade om den på sin blogg, det är en "cykelväska" (tror jag den kallas?), billig, från stadium. Just denna väskan vill jag inte behöva vara rädd om. Ibland ligger den under vagnen och blir smutsig, den får hänga med in på offentliga toaletter för blöjbyten och hänger liksom med överallt! Inte läge för att vara rädd om. Ska vi iväg på något där jag vill ha en finare väska får jag väl trycka ner de nödvändiga sakerna i en finare väska helt enkelt 🙂

 4. Sara

  Vi har den från littlephant, trodde den var lite unik men det visade ju sig vara helfel! Man måste ha råkoll på öppna förskolan på vilken som är ens egen! Men hm har gjort en i sin baby-serie, en quiltad mörkgrå (el svart?) för 299 som ser superbra ut! Den hade jag köpt om jag inte fått den vi har! Lycka till!

 5. Lisa

  Nä klart man inte BEHÖVER en skötväska, men en väska med många fack (blöjor, våtservetter, ett par ombyten, mat, leksaker, nappar och kanske lite av dina egna grejer också är rätt skönt att inte ha huller om buller) är guld värt! Vi har ju den där från Littlephant, fast i gul och svart, rymmer hur mkt som helst. Gillar verkligen den från glammom också! Känns som en väska man kan använda som vanlig sen också.

 6. Anonym

  Jag har också funderat på samma. Men tror på nåt sätt att det bara är ett sätt för butikerna att tjäna ännu mera pengar på föräldrar som vill ge sina barn precis allt. Jag älskar väskor i annat fall men nu har vi bestämt oss för en "vanlig" väska med skötdyna i. Vågar inte ens tänka på hur mycket vi redan har spenderat på allt annat, med barnvagn, babyskydd, matstol och alla andra grejer drar det lätt iväg. Prova en vanlig, är du missnöjd kan man ju köpa en skötväska då! 😊 lycka till! Vår flicka är beräknad 5/5, när ska eran lilla Mr Mini komma?

 7. Johanna

  Vi köpte en skötväska. Tänker att det är smidigt att ha en separat skötväska där allt alltid finns så det är smidigt att ta med om man ska med vagnen eller kanske bara bilen. Sen är det smidigt för min man med att jag inte har diverse nödvändiga saker i min handväska 🙂

 8. Carolin

  Vi har ingen "riktig" skötväska. Antal innerfack i vår väska = 0. Dock två små fack på vardera sida och två framtill. Vi har satt ned en sån liten vit "låda" från ikea (kommer i tre-pack, olika storlekar) som håller blöjor, våtservetter och sånt smått och gott på plats. Så ligger ombyte mm bredvid 🙂 vi klarar oss fint ändå! Sydde en egen skötbädd, funkar också utmärkt!

 9. Hanna M

  NK-barn har ett bra utbud. Vi köpte vår där förra året. Olika prisklasser och både diskreta och färgglada. Gå dit och kika!