Fredagsmys – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Fredagsmys

Jag har alltid älskat fredagsmys hemma, ända sedan jag var liten! Många gånger i tidiga tonåren valde jag faktiskt att stanna hemma framför att hänga runt med vänner eftersom jag tyckte der var mycket mysigare att varva ner i soffan på det fredagssättet vi gjort hela min uppväxt! 
På med lite härlig musik, laga något gott men ändå snabbt och lätt (minns en fredagswok jag älskade som åkte fram rätt ofta) och lite levande ljus och för-chips i en skål. Helst något gott i glaset med som man kan smutta på medan man nynnar med och fixar det sista. Alla i familjen får gärna hjälpa till med middagen och dukningen och det kan bli lite tjosanhejsan, bara man varvar ner under tiden!
I mitt huvud ska man äta middagen vid typ sju (här krockar oftast min och Rickards bild av fredagarna då han jobbar liiiite för sent och sen gärna vill träna innan vi ska börja laga mat så i hans värld kanske man slänger ihop middag vid åtta och äter halv nio – här får vi kompromissa och köra lite olika efter hur veckan har sett ut.) och sedan dunsa ner i soffan till åtta-underhållningen där man myser hela kvällen. Gärna med en skål glass efter nån timme! 

Jag tycker det är så häftigt det där med minnen som gör en trygg i hjärnan från hur olika saker alltid var när man var liten. Att vi nu ska få skapa sådant för vår lilla familj. (Hitintills har vi ju inte direkt haft några såna traditioner här hemma, vi har gjort vad som fallit oss in varje dag helt enkelt!) Och att vi kommer komma fram till hur sånt här kommer funka i vår familj, en mix av Rickard och mig helt enkelt. (Ja var ska det sluta? Fredagsträning hela familjen innan pizzamys i soffan? Vem vet…)

Jag minns också hur spännande det var att ta del av andra familjers fredagsmys, det såg så olika ut men var liksom lila självklart i varje familj! Hos Frida städades med hög musik som hennes mor alltid sjöng med HÖGT OCH GALET LIVSSPRIRANDE i samtidigt som man kunde få pannkakor till middag där vilket jag älskade, och de hällde vispgrädden lös (alltså ovispad) på pannkakorna vilket var helt crazy i mitt huvud. Fridas hem var mitt hem med hela min uppväxt för där var jag galet mycket och lekte och sov över!

Och hos Sara var det alltid tacosmys, något vi inte alls hade tradition på. Där hade de ett sånt där fat i mitten man kunde snurra på för att ta av alla tillbehören och jag minns hur konstigt jag tyckte det var att de hade mandariner i sina tacos. 

Hos Josse fick man alltid kvällsfika en trappa upp, oavsett vilken dag i veckan det var tror jag. Det tyckte jag var härligt för vi åt ju kvällsmat en gång hemma hos oss bara medan där åt de middag och sedan senare kvällsfika.

Och när man var hos kusin Simon i Helsingborg fick man middag vid barstolarna vilket var väldigt fräckt och amerikansk då. Och sen fick man med sig snacks ner till vårt eget TV-rum där nere där vi brukade titta på Tjejligan och spela biljard. Hans mamma gjorde också de godaste varma mackorna på jorden som man fick ta med ner till soffan ibland…


Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa B

    Åh vilket härligt inlägg!
    Men du, jag förstår om ni inte vill svara på det i och med att detta är DIN blogg och inte rickards. MEN berätta lite mer sånt där härligt om er relation! Tex jag får för mig att det bara är du som inreder där hemma (tänker främst på alla blommor du fixar med) men det kanske är han som sätter upp allt på väggarna och flyttar på attiraljer och väljer lampskärm med finess? Du är ju fantastiskt på att pynta till livet med genomtänkta och förberedda alla hjärtans-firanden och bröllopsdagar på tema. Men det kanske är han som köper bästa presenterna? Hur är han?!

  2. Angela

    Middagen på fredagar var lite olika hemma hos oss. Men jag minns att vi alltid hade dipp med dill smak och (jag tror) att det var grill chips =)

    Ha en mysig kväll =)