Johanna Kajson

För ett år sedan var vi i sorg

För exakt ett år sedan var vi mitt uppe i vårt första misslyckade IVF-försök och smärtan kan fortfarande kännas inom mig när jag läser om det vi gick igenom då. Igår var det ett år sedan äggplocket, idag ett år sedan vi fick veta att det just då bara fanns ett befruktat ägg och imorgonbitti är det exakt ett år sedan telefonsamtalet kom att det inte blev något. Fy vad vi grät, jag ringde hem Rickard från jobbet och vi låg bara i soffan och grät och var nog i någon slags chock hela den dagen – hela helgen faktiskt.
(Vi fick ut 8-10 ägg och allt såg så bra ut på själva äggplocksdagen på alla våra tester så det kändes positivt och som att vi skulle både får sätta in ägg och få frysa in så jag skulle slippa äggplocket någonsin igen.)
 
 
 19 februari 2014 inför äggplocket på IVF-kliniken.
 
 Jag pratade om min frukostbricka jag fick efter äggplocket i förra avsnittet av podden. Det är ju inte direkt något champagneglas och flagga men de där ostmackorna var så vansinnigt goda som belöning efteråt!!
 
 
 
Jag känner så med er som är mitt inne i kämpandet nu! Idag känns det ju helt fantastiskt att sitta här och kika tillbaka på förra året samtidigt som jag får känna storheten i att Mr Mini sparkar i min mage, tänk att det blev vår tur och att vi fick bli föräldrar till just Mr Mini, hur ont jag är än har och hur tuff graviditeten än är så ska ni veta att jag är enormt tacksam varenda eviga dag.
 
Och till er som kämpar just nu och lever varje dag med ofrivillig barnlöshet – läs Frida Gros peppiga och ärliga lista om ni inte gjort det. Man får känna, vara och tänka precis som man gör när man går igenom något sådant. Låt er känna, låt er tröstas och låt er bara vara om det känns bäst!
 
 
 
 
Kontrasterna i livet hörreni, jag gråter av minnet ovan och känner verkligen smärtan men sedan ler jag och inser det stora som växer i mig. Och som kontrast till ovanstående inlägg kommer äntligen den efterfrågade inköpslistan i gravidkaoset i eftermiddag. Kontraster…
 
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Fiffig

  Nu har vårt lilla mirakel hunnit bli 14 månader! Tiden har verkligen rusat! Vi har också ställt oss frågan hur tusan vi ska kunna räcka till för mer än ett barn. Första tiden som föräldrar blev lite tuffare än vi tänkt oss pga olika omständigheter. Men det ska nog ordna sig.

  Jag är mest orolig för att det inte skulle bli något mer barn. Att ge sig in i denna känslomässiga bergochdalbana igen med hormoner och grejer är inget jag ser fram emot. Men men! Det är bara att kämpa på!

  Tycker det är så bra att du berättar öppet om detta svåra ämne. Heja dig!

 2. Emmet86

  Tack för att du skriver om detta! Jag som har två misslyckade försök bakom mig nu, och väntar på min tredje återföring nu på tisdag, jag lever ju mitt i den sorgen just nu. Och det gör så förbaskat ont precis hela tiden. Men jag har hoppet uppe och tänker att en dag så måste det ju bara vara vår tur!

 3. Lisa B

  Wow. Då höll vi verkligen på samtidigt! Vi hade första besöket för ivf 13/2-14. Började med hormonsprutor 22/2-14, äggplock 7/3 och återföring 10/3. Sen blev det ju ingenting. Men så ensam jag kände mig om allt detta, och läste din blogg samtidigt utan att veta någonting alls!

  Det är extra härligt att följa er graviditet ❤️

  1. JOHANNA KAJSON

   Oj, ja! Vi skulle börjat i januari men det blev ju långa schemat så i februari gjorde vi allt första gången och 19/2 var äggplocket. Man kan säga att bloggen var oinspirerande 2014 för det hände så mycket bakom kulisserna…

 4. Lisa B

  Wow. Då höll vi verkligen på samtidigt! Vi hade första besöket för ivf 13/2-14. Började med hormonsprutor 22/2-14, äggplock 7/3 och återföring 10/3. Sen blev det ju ingenting. Men så ensam jag kände mig om allt detta, och läste din blogg samtidigt utan att veta någonting alls!

  Det är extra härligt att följa er graviditet ❤️

 5. Fiffig

  Vi har också ett litet ivf-mirakel och tacksamheten som vi känner inför att hon till slut kom är så stor och så svår att beskriva. Nu ska vi strax hoppa in i karusellen på nytt och önskar oss ett litet syskon.

  Stort lycka till med resten av graviditeten!