Helgfrukostar – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Helgfrukostar

Ni som hängt med mig ett tag vet ju helgfrukosten är helig. Den måste vara lite extra och denna helgen gjorde jag kalljästa bröd igårkväll som vi bara satte in i ugnen imorse, mums!

Sen blev det granola, blåbär och yoghurt och en hemmapressad juice på morot, äpple, ingefära och mynta! Bästa starten på helgen!
Fick en fråga om receptet, detta gjorde jag idag:

2 bröd

50 g jäst

6 dl kallt vatten

2 tsk salt

2 msk brödsirap

2 dl vetekli

10 dl manitoba cream (mjöl)

.

Chiafrön

Pumpafrön 

Solrosfrön

flingsalt

.

Smula jästen i en bunke. Häll på vatten och rör om tills jästen lösts upp. Rör ner salt och sirap. Rör ner veteekli. Rör ner mjöl till en deg. Placera ett bakpapper i en brödform och häll/klicka i degen (den är lite kletig) i formen. Lägg på en bakduk och låt jästa i kylen över natten. På morgonen penslas brödet försiktigt med vatten. Strö över frö och lite flingsalt. Grädda brödet i 225 gr i 25 minuter. Låt svalna i ca 30 minuter.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. johannakajson
   JOHANNA KAJSON

   1 bröd

   25 g jäst

   3 dl kallt vatten

   1 tsk salt

   1 msk brödsirap

   1 dl vetekli

   5 dl manitoba cream (mjöl)

   .

   Chiafrö

   linfrö

   Solros/ pumpa frö

   flingsalt

   .

   Smula jästen i en bunke. Häll på vatten och rör om tills jästen lösts upp. Rör ner salt och sirap. Rör ner vetekli. Rör ner mjöl till en deg. Placera ett bakpapper i en brödform och häll/klicka i degen (den är lite kletig) i formen. Lägg på en bakduk och låt jästa i kylen över natten. På morgonen penslas brödet försiktigt med vatten. Strö över frö och lite flingsalt. Grädda brödet i 225 gr i 25 minuter. Låt svalna i ca 30 minuter.