Ugnsbakad avokado med ägg – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Ugnsbakad avokado med ägg

När man blir hungrig på mellis titt som tätt så vill man förnya sig och ibland försöka passa på att få en det där gröna när man ändå ska äta något litet. Idag provade jag något nytt, nämligen ugnsbakat ägg i en avokadohalva och det var ruskigt gott måste jag säga! Het tips:

Det är precis så lätt som det ser ut! Kläck ett ägg i en avokadohalva och krydda med flingsalt och svartpeppar. Kör in i mitten av ugnen på 220 grader i 10-13 minuter – klart!
Andra bra mellis jag kör nu när de behöver ätas lite oftare (är ingen mellis-människa annars utan äter frukost, lunch och lättare kvällsmat så det här med hunger och mellis har varit helt nytt för mig under graviditeten!) är:
– avokadoknäckis
– spenatsmoothie med mango
– kesoplättar
– banan/hallon/jordnötsmörs smoothie på havremjölk
– ett stort glas havremjölk (favoriten)

– naturell yoghurt och granola
– broccoli och morotsjuice (men då måste jag äta något till typ en macka)

– cocktailtomater som snacks, mums
– naturell kesella med frysta hallon
– grönkålschips 
– macka (ääälskar mackor!) och har jag hur finns det något grönt att lägga på, annars får det bli en kalkonmacka eller ostmacka
Och sen finns det dagar när jag inte är hungrig utan bara blir sugen på något smarrigt som en mini-cup ben & jerrys, mjölkchoklad eller fika och då får det bli mellis helt enkelt! Jag äter inte för två, jag tränar och jag fikar inte varje dag men går upp en massa i vikt ändå medan jag har vänner som smäller i sig fika två gånger om dagen och äter för två och inte tränar ett skvatt och bara går upp några få kilo ändå. Det är bara att inse att det är svårt att påverka gravidkilona så mycket som man kunde tro och jag försöker både äta hälsosamt och mycket grönt men även unna mig när jag blir supersugen – en dessert kan ju täcka vilket glas vin som helst som jag hade smällt i mig annars!
Hur känner ni andra gravida kring ert här med vikt, hälsa, träning och kost? Jag insåg att det var rätt hetsigt kring det där tidigt och bad min barnmorska redan på första mötet att vi inte skulle fokusera alls på det så vi har bara vägt mig 2 gånger (vecka 7 och vecka 21) och pratar inte om det mer, skönt!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Är i v. 20 med andra barnet. Första grav. upp 25 kg. Hade knappt ngt underhudsfett innan. Tränade, åt nyttigt men ofta och gick upp 25 kg. Gick ner allt på 6 mån lätt. Bara att promenera och äta bra. Mkt mer obrydd denna gång. Man går ner allt om man vill. Nu väger jag redan 8 kg mer (v. 20) och bryr mig inte alls. Gör det du och bebis mår bra av, njut och slå bort alla ytliga ideal. Är det någon gång som man behöver vara fri från press så är det när man är gravid. ❤️

 2. Sofia

  Jag var lite överviktig innan graviditeten, typ knubbig. Jag gick upp 22 kg och åt när jag var hungrig och typ allt jag var sugen på! Nu är sonen 6 v och 15 kg är redan borta. Planen är att gå ned 15 till men har ingen hets. Oroa dig inte, kg försvinner snabbt efter, då hinner du inte äta mer haha!

 3. Anonym

  Aa ca 13 kg, bebisen typ ca 3500 och sen resten är graviditeten och fettdepåer hos den gravida. Haha jag håller med, tycker oxå dt låter lite ju 🙂 Ajja det är en lyxproblem, bara allting går bra och vi och bebiserna mår bra så får vi vara nöjda :))

 4. Anonym

  Det är det kanske. Min BM sa att normalt är det att gå upp 10-12 kg under hela graviditeten. Därför blev jag nog lite skraj. I efterhand tyckte jag att det lät så konstigt, speciellt med tanke på att de flesta av mina kompisar har gått upp minst 15 kg ju. Alla vi, och våra graviditeter är olika och man ska nog inte jämföra sig med andra.

 5. Anonym

  Är i vecka 25 och har gått upp 8 kg. Var normalviktig innan graviditeten. Blev oxå lite paff över viltuppgången med tanke på att det är ca 15 veckor kvar hehe. Som de andra säger har jag nog insett att det inte går att påverka så där jättemycket. Jag menar, blir man hungrig så måste man ju äta 🙂

 6. Sanna

  Jag är gravid för andra gången och känner mig mkt mer avslappnad nu. Första gången gick jag upp 18 totalt inkl vätska och efter 6 mån var vikten borta (dock inte magen riktigt) så jag unnar mig det jag vill nu. Det går att lösa med träning sen! Försök att inte bry dig om folk kommenterar men absolut svårt är det!

 7. Johanna

  Jag tycker det är svårt, min BM är jättebra men det är ändå svårt att inte bli påverkad när man hela tiden hör och ser hur man bör äta och hur mycket man bör gå upp i vikt. Jag tränade 5-6 ggr i veckan förut och vägde 55 och trodde nog inte att jag skulle behöva gå upp så mycket i vikt. Nu är jag i vecka 25 och har gått upp nästan 10 kg och då tränar jag ändå 3-4 ggr i veckan och kosten tänker jag på samma sätt som du, äter bra och nyttigt men kan absolut fika ibland.. Det är svårt och jag trodde nog jag skulle bry mig mindre. Viktigast är ju att bebisen mår bra och växer 🙂

 8. Lisa

  Har 6 veckor kvar nu och väger nästan lika mkt som med Elliot i v 42. Har gått upp mer denna graviditeten (ca 12 kilo hittills) eftersom jag inte kunnat röra mig alls på samma sätt. Mäh skit i det. Det är så himla kort tid i ens liv och det är ju inte rocket-sience att bli av med det. Så länge man inte smäller i sig massa saker som är onyttigt och kanske t om skadligt så skit samma tycker jag!

 9. I

  Tack för tipset! Ska be min bm om detsamma. Tycker det har blivit helt knasig fokus på det här med vikten. Är redan i vecka 25 men gissar att det fortsätter om jag inte säger ngt. Jag upplever att väldigt många tar sig friheten att kommentera ens kropp när man är gravid…är inte det lite märkligt?

  1. johannakajson
   JOHANNA KAJSON

   Ja jag sa det direkt till min bm – att jag inte ville ha en massa fokus kring det utan jag berättade att jag var informerad om kosten, att man bör äta hälsosamt och inte för två och röra på sig och att jag gjorde mitt bösta hela graviditet så det var inget vi behövde prata om eller diskutera för så skulle hela viktgrejen bli jobbig för mig, man får ju lätt tillbaka en ätstörning så som det hetsas om att man inte ska gå upp för mycket!! Alla gör sitt bästa under de slitsamma 9 månaderna som någon annan intar sin kropp <3