Johanna Kajson

Första lugna morgonen

Tisdagsmorgon hos mig och första dagen som halvtidssjukskriven. Jahapp! Det får bli lugna morrnar med sovmorgon, lång frukost och vila, vila, vila framöver.
Läkarbesöket igår gick ungefär som förväntat – han är helt säker på att det är min endometrios (kronisk gynekologisk sjukdom där bloddroppar vandrar inåt i kroppen och kan sätta sig lite var som helst i buken och skapa sammanväxtningar) som skapar all magsmärta och det är ”ofarligt och inget man kan göra något åt”. Så det som gör så jäkla ont är när allt pressas runt inne i magen efter hand som Mr Mini växer och då pressar det även på sammanväxtningar i mig som måste tänjas eller till och med gå sönder. Aj!
Och det ihop med den kroniska huvudvärken som man hade hoppats skulle släppa av graviditetens alla hormoner – men gör precis tvärt om – trycker på, så ville han att jag drar ner på jobbet och sjukskriver mig minst halvtid. Så från och med nu jobbar jag 4h per dag, oftast på eftermiddagen, och jag ska försöka vara lite snällare mot min kropp som kämpar på något otroligt.
Sen skrev han ut smärtstillande som jag bör ta för att pausa smärtan och få andrum ibland när det är som värst, det är ingen fara för Mr Mini utan lindrar det värsta för mig. Och sist men inte minst (men svårast för mig) så vill han att vi åker in akut när smärtan förändras eller växer så det gör krampaktigt ont. Då ska vi åka in, varje gång, oavsett om jag tror jag kan ”hålla ut” för att min kropp ska få hjälp direkt. Detta kommer Rickard få vara ansvarig för eftersom jag kan vara envis som en oxe med att ”hålla ut”.
Phu, det var mycket info men nu vet jag att det är ofarligt och gör bara väldigt ont helt enkelt samt hur jag ska förhålla mig till allt och det känns skönt.
Vår nya lampskärm från svenskt tenn till vår lampfot vi fyndade i våras. Tyget på skärmen heter Mille Fleurs – tusen blommor. Älskar det!

Idag går vi dessutom in i vecka 22, men mer om det senare!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.