Det finns ett mirakel i min mage! – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Annons

Det finns ett mirakel i min mage!

 

Nu vågar jag äntligen berätta för er vad vi pysslat med de senaste åren utanför allt som synts på bloggen… En resa som egentligen började ta fart redan 2011 efter den där operationen där jag fick beskedet att jag hade endometrios. Vi bestämde oss för att inte oro oss för framtida eventuella svårigheter att bli gravida för just då var vi mitt uppe i en bröllopsplanering och varken jag eller Rickard var alls i barntankar just då… Det var något som låg minst 5 år bort i tiden kan jag säga!

 

 
 
2012 under våren var jag inne på SÖS för en rutinkoll efter operationen och eftersom det bara var ett blodprov och en liten undersökning sa jag till Rickard att han inte behövde följa med – då visste jag inte att den inte allt för sympatiska kirurgen som opererat mig skulle slänga ur sig i förbifarten att alla tester de tagit på mig visade att vi “högst troligen inte skulle kunna få barn utan hjälp”. Jag var inte ens insatt i exakt vad de hade tagit för tester eller att jag skulle kunna få ett sådant besked så jag blev lätt chockad där jag satt och fick höra om mina låga AMH-värden. Efteråt ringde jag Rickard gråtandes från en bänk, skulle vi behöva ta ställning till allt det där redan nu iaf?
 
Vi bestämde oss för att packa ner informationen i en liten låda till minst efter bröllopet och bara trycka på “IGNORE”-knappen. Istället planerade vi en härlig  bröllopshelg som vi firade med alla våra nära och kära i augusti. Det funkade helt okej att ignorera beskedet under den här perioden faktiskt! Men när vi väl satt med fötterna i sanden och paraplydrinkar i handen på en liten ö i Maldiverna på vår bröllopsresa var det svårt att inte lyfta på locket till den där lilla lådan för oss båda… Vi hade ju fått beskedet att det kunde ta tid för oss, att vi “högst troligen” behövde få hjälp och då snurrade ju tankarna på om vi kanske inte ens kunde då heller – isf var ju adoption nästa steg och även det tar ju flera år… Att lägga barnplanerna på hyllan tills jag var 30 år var inte längre ett alternativ insåg vi och tanken skrämde oss båda rejält där och då!
 
Det mest fantastiska i denna stunden var faktiskt att vi båda såg det som det mest självklara i världen att vi skulle adoptera om vi inte kunde själva – en familj skulle vi bli någon gång på ett eller annat sätt! Den kärleken man känner när man kommer fram till det, att hur läskigt det än är att tänka tanken att vi kanske aldrig får några biologiska barn där alla säger “hen ser ut preciiiis som du” men att ingen av oss blinkade en sekund på att nästa steg blev adoption isf. Det finns ju så många barn som behöver föräldrar! Den kärleken man känner i sitt äktenskap då är enorm och tanken på adoption är absolut inte självklar för alla har vi förstått… Jag minns en vän som sa att om det var hon som inte kunde så skulle hon absolut behöva adoptera “vita barn som ser ut som jag så man slipper allas blickar isf”. Jag har ju nära släktingar som är adopterade och jag har aldrig sett dem som något annat än min mosters och morbrors barn och mina älskade kusiner. Färgen på hyn spelar ingen roll!!! Och tankarna på adoption har snurrat de senaste åren såklart, men mer om det en annan gång…
 

 
I november 2012 var P-pillerna kastade och nu 2 år senare och ett par smärtsamma utredningar för ofrivillig barnlöshet, alldeles för många månader med mens för min del (främst eftersom det är så pass mycket mer blod som läcker ut i buken när man har endometrios och man går utan p-piller än när man bara släpper igenom mensen 3-4 gånger om året som man gör för att undvika detta… Men också såklart för den fruktansvärda smärtan varenda gång man inser att det “inte gick denna gången heller….”) OCH 3 IVF-behandlingar kan vi äntligen berätta den glädjande nyheten att jag har ett litet mirakel som växer i min mage!!!!! Vi ska bli 3 och en liten familj i sommar.
 
 
Vi fick se ett embryo som bara var 4 ynka celler som satt ihop och det var så mini-mini-minilitet så vi valde att kalla den Mini när det sattes in i mig i september. Tänk er att ha sett 4 celler som sitter ihop på en skärm och sedan gå och vänta och hoppas på att det embyrot stannar i en och växer till sig till ett foster och vårt blivande barn! Det är verkligen ett mirakel!!  Och när vi var i vecka 7 fick vi återigen se Mini på skärmen men denna gången med ett tickande litet hjärta grät vi floder. IVF-försöket hade lyckats! Mini valde att stanna hos oss och nu imorgon går vi in i vecka 14 och allt har fortsatt gått bra, vi väntar barn och inte vilket barn som helst – ett efterlängtat litet mirakel som vi kämpat efter med hormoner, sprutor, infektioner och smärta. Nu är det äntligen vår tur!
 
 
Mini, vi ses i sommar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag lovar att berätta mer om allt kring IVF, endomterios och barnlöshet framöver för jag vet själv hur mycket jag sökt efter sådan information under våra år så feel free att ställa frågor längst vägen!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ingenfattar

  Ohh äntligen någon som skriver ut det man SJ. Tänkt så många ggr om och om igen.. Är själva i fasen mellan hopp och förtvivlan.. Och än inget + på stickan.. Grät mig igenom hela ditt inlägg.. Men så go känsla ändå att "inte vara SJ" i det.. Stort lycka till med graviditeten!! ♥

 2. Charlotte

  Jag läste om er ivf-resa och jag och min man har genomgått den också. För oss tog det också 3 behandlingar. Vi har bf i maj i år 🙂

  ”Slappna av” får man höra. ”Tänk inte på det så kommer det hända” gud vad jag irriterade mig på dessa kommentarer! Vi valde att gå ut med det för att vi fick sååå mycket kommentarer, "är det inte dags för er snart?" osv. Jag blev sjukskriven en period ifrån jobbet för jag orkade inte mer, jag blev deprimerad och behövde vila min kropp.

  Tänk va starka vi är som aldrig gav upp! <3

 3. Anonym

  Hej! Stort grattis! Jag är nyfiken på hur din historia ser ut. Alltid kul att läsa om positiva fall. Jag har själv börjar med nedreglering (enanton) och ska ta detta innan långa protokollet. Jag är nyfiken och önskar veta om handläggningen var annorlunda er lyckade ivf eller om du fick ta samma mediciner alaska gångerna? Ändrade du några vanor tredje gången? Återigen, stort grattis!

  1. johannakajson
   JOHANNA KAJSON

   Vi bytte mediciner efter omgång 1 men det är så olika vad som funkar och inte – vad som var problemet med mig har ingenting med nästa person så de behöver testa och mixtra lite med varje person för att hitta rätt.. Jag ändrade dock aldrig mina vanor, käkade, tränade och drack som vanligt – det passade mig bäst 🙂 LYCKA TILL!!

 4. Anonym

  Stort grattis till er!
  Har själv endometrios och förstår vad du går igenom.. Inte kul när man fick höra att man kan ha svårt att få barn men det gick för oss och va roligt att det har gått bra för er. Stort lycka till!!

 5. S

  Grattis! 🙂 Hur lång tid fick ni vänta mellan de olika IVF-försöken? Försökt hitta info om detta men det verkar stört omöjligt! 🙂

 6. Anonym

  Å vilken härlig lässning. Blir lika glad varje gång jag läser,sådna lyckliga slut
  Har själv gått igenom dessa behandlingar. Men slutade tyvär inte lyckligt för mig.
  Stort grattis till er
  KRAM!

 7. Anonym

  Å vilken härlig lässning. Blir lika glad varje gång jag läser,sådna lyckliga slut
  Har själv gått igenom dessa behandlingar. Men slutade tyvär inte lyckligt för mig.
  Stort grattis till er
  KRAM!

 8. Anna

  Jag kom in på din blogg genom Blondinbella och när jag såg endometrios och att du blev gravid trots endometriosen fylldes min bröstkorg med glädje, då jag också har endometrios och pco också. Ett stort grattis till dig. Du är en främling till mig men jag är glad för dig!!

 9. Anonym

  Underbart stort grattis! 🙂 Ja och min sambo är mitt uppe i vårt första ivf försök och ja har fått tillbaka ett litet 4 celligt embryo.:) Har precis som dig endomtrios och lågt amh värde! Tuffaste resan ja gjort i mitt liv, men alla tårar och sprutor kommer va värt allt i slutändan. Lycka till med graviditeten och grattis igen! 🙂

 10. Catarina

  STORT grattis till er. Jag har aldrig tidigare besökt fin blogg utan kom in hit av en slump. Jag fick gåshud av ditt inlägg. Jag har två små kottar själv som givetvis är det mest fantastiska och jag är uppriktigt glad för er skull. Ni har en magisk tid framför er.
  Det gör ont att älska så mkt som man älskar ens barn men oj så häftigt det är på samma gång. Jag önskar er all lycka!!

 11. Linda

  Åhh ligger här i soffan med tårar i ögonen efter jag läst ditt inlägg (hittade din blogg via Blondinbella). Är själv gravid genom IVF och idag går vi in i vecka 36, denna längtan har varit sååå lång men nu är snart vårt mirakel här hos oss <3

 12. Nell

  Fantastiskt! Stort grattis! Har själv fått en prins i maj i år och han är det bästa jag vet 🙂 önskar dig lycka tillmed graviditeten och den resan ni har framför er. 🙂

 13. DeMarkey

  vad kul att så många lyckas bli gravida samtidigt och att ni äntligen får er önskan uppfylld om ett barn! Är glad för alla eran skull, din, bellas, Elaine och dom som kämpat. Stort grattis.

 14. matilda

  alltså åh va fantastiskt!! STORT grattis. Barn kan ju vara det mest fantastiska som finns!
  Jag har Ulcerös Colit, och är stomiopererad, så i framtida operationer kan läget bli detsamma som för dig(om jag inte väntar med de tills jag är klar). Så verkligen fint att få läsa om detta! Har en vän med endometrios och ja, kan bara säga Grattis till lyckan!!
  Kram!

 15. J

  Stort stort grattis till så underbart! Vi är mitt uppe i karusellen med hormoner, prover och väntan. Underbart är det i alla fall att se andra lyckas med ett mirakel!

 16. Lina

  När din blogg dök upp här intill när jag skulle logga in var jag tvungen att gå in och kika.. Väntar också första barnet och även hon är ett litet mirakel, pga andra omständigheter. Fick även veta att jag kommer få svårare att bli gravid vilket tog väldigt hårt på mig. Hon kom som en skänk från ovan och vi var helt ovetandes om att hon fanns där… Så nu när jag läste din story började tårarna rinna, vilken lycka, vilken känsla! Förstår precis! Stort grattis till er och all lycka till!!

 17. Anonym

  Jag har PCO, överdos av östrogen och har cystor på äggstockarna.. Min högsta dröm är att få vara gravid och få dela livet med biologiska barn, men det kanske jag inte kommer att få.. Så att läsa det här, att trots den sjukdom du har så har du lyckats bli gravid. Jag är så himla lycklig för er skull! Fantastiskt att få höra. Jag önskar er all lycka igenom denna extraordinära resa! Massa kramar. Ha det gott!

  PS. Bedårande foton på er!

 18. Emelie

  Åh vilken underbar text att läsa, gråter lite här hemma. Stort grattis. Blev själv gravid efter 2 1/2 års försök och 2 st IVF, så förstår er glädje.

 19. PiOmiO

  Åh bad fantastiskt att få läsa om ofrivillig barnlöshet på förstasidan hos blogg.se jag har funderat många gånger om när jag ska kunna läsa om det på första sidan! Är själv i dem svängarna och vi kastade ppillerna 2009…å äntligen har det bosatt sig en liten mini i min mage är i v 15 (så vi ligger väldigt lika) vi har däremot gjort spermiedonation vilket för mig är det naturligaste i världen efter att vi behövde köa till den behandlingen i 1års tid! Läs gärna mitt första inlägg på bloggen så ser du vår resa i korta drag!
  Önskar er ALL lycka! I sommar blir vi föräldrar! <3

 20. Alexandra

  Stort grattis och väl kämpat! Modigt att trotsa sjukdomen som jag på nära håll sett påverka de finaste människorna jag vet. Du ger mig hopp att endo-patienter kan få barn vilket ligger mig varmt om hjärtat. Hoppas ni båda kommer må bra och att allt ska gå bra för er tre 😀
  Stora kramen!

 21. N E N N A

  Ett stort grattis!!!!
  Vet exakt hur det känns att få kämpa sig till ett mirakel i magen. Vi kämpade i flera år, jag fick sedan utomkvedshavandeskap som slutade i akut operation, vi blev erbjudna IVF, massvis med prover gjordes, remiss skickades och vi fick äntligen en tid för hjälp. Men det visade sig då att vi hade lyckats på egen hand 🙂

 22. Louise Hedblom

  Det måste kännas underbart när det går vägen. Jag och sambon försökte få barn i 3 år innan vi fick lov att ge upp drömmen om barn. Jag fick härom veckan diagnosen endometrios och då jag inte är redo för IVF på långa vägar har jag börjat med minipiller. Läkaren sa att med tanke på att vi har försökt så länge och det faktum att jag har endometrios är chansen liten att jag blir gravid på naturlig väg (har varit gravid förut, på första försöket, men valde abort i v.15 p.g.a. att den blivande fadern misshandlade mig. Nu ångrar jag aborten), så han rekommenderade IVF. Om 6 månader ska jag på återbesök på sjukhuset för att diskutera hur behandlingen har gått och meddela huruvida jag vill göra, om jag vill hänga på IVF-tåget eller om jag vill fortsätta avvakta.

  1. johannakajson
   JOHANNA KAJSON

   Åhhh Louise!! All kärlek och medkänsla till dig!! IVF är helt klart påfrestande men SÅ värt det – maila mig om du har frågor du funderar på eller om jag kan hjälpa dig på något sätt?

 23. Mirre

  Ohhh jag blir helt rörd då jag läser för vi hde ofrivillig barnlöshet, vi försökte och försökte i måååånga år. Vi fick tillsist också ta IVF till hjälp och fick göra många försök där med, men efter några år med IVF försök så fick vi oxå positivt på stickan och idag har vi nu en underbar 1åring här hemma, underbart

  Gratttiiiiis till er, förstår er lycka

 24. Jennifer

  Sitter på tunnelbanan med tårar i ögonen, stort grattis till er! Så fantastiskt att ni ska få bli föräldrar!
  Att få se den där lilla varelsen på skärmen och föreställa sig hur det är i just min mage som det sprattlar är så magiskt!
  Lycka till på er resa, det här är det bästa som kommer hända er. Att bli en familj skänker en mer lycka, glädje och kärlek än man trodde var möjlig!
  Många kramar från mig

 25. Jennifer

  Sitter på tunnelbanan med tårar i ögonen, stort grattis till er! Så fantastiskt att ni ska få bli föräldrar!
  Att få se den där lilla varelsen på skärmen och föreställa sig hur det är i just min mage som det sprattlar är så magiskt!
  Lycka till på er resa, det här är det bästa som kommer hända er. Att bli en familj skänker en mer lycka, glädje och kärlek än man trodde var möjlig!
  Många kramar från mig

 26. Ia

  Stort grattis! Underbart!
  Mirakel sker verkligen!
  Går själv in i vecka 11 på måndag efter nästan 3 års kämpande med precis som för er hormoner och IVF behandlingar!
  Stort lycka till! ❤

 27. Amanda

  Stort grattis! Jag förstår lyckan och glädjen. Här bredvid mig ligger vårat mirakel och sover. Vi lyckades också på 3e (färska) ivfen. Mirakel sker ♡
  Kram

 28. Anonym

  Så himla härligt! Jag förstår verkligen eran känsla! Min sambo fick testikelcancer för 6 år sedan och vi var jätterädda för att inte kunna få biologiska barn. Min mens fröjd ordentligt efter att jag slutat med mina mini-piller och jag hade mens 2 gånger på ett år. Det tog strax över året och en början på utredning innan vi såg plusset på stickan. Nu är jag i v. 21, helt fantastiskt verkligen!

 29. Anonym

  Åå vad roligt och vad glad jag blev av att läsa detta!! Jag kom in på din blogg för ett tag sen och kände genast igen din man 🙂 Vi jobbade ihop i Lund under ett halvår för några år sedan men jag gjorde bara ett litet gästinhopp på det jobbet så kanske kommer han inte ens ihåg mig. Men världen är allt bra liten! Så himla roligt att ni väntar barn och jag vet att det absolut inte är ngn självklarhet. Min man och jag försökte i 1½ år och efter tre hormonbehandlingar och två missfall så sitter vi här idag med världens finaste 17-månaders kille 🙂 Barn är underbara och den där känslan av att bli föräldrar slår nog inget. Så mycket glädje ger vår lilla pojk oss (även om vi sliter oss i håret emellanåt, hihi) och vi är så tacksamma för honom, Nu ska ni få gå samma väg och jag önskar er all lycka! Att vara gravid är magiskt och jag mådde så bra och kände mig så vacker. Mår du bra? Hursom så är det en otroligt skojig resa ni har framför er. Stort stort grattis igen! Kram Erika.

 30. "Lina"

  Stort Grattis till er, vilken lycka!
  Jag och sambon började en utredning igår och jag ska tänka på din historia och tänka att det faktiskt kan hända nåt fantastiskt! Kram.

 31. Linda

  Hej
  Jag tittade in på din blogg för jag såg den visades upp på sidan.
  Sen när jag läste om eran resa, så blev jag ju tvungen att kolla upp vad endometrios var, hade inte hört talas om det tidigare.
  Vad jobbigt att få de beskedet du fick så av läkaren, men oj vilken glädje ni måste ha känt när du blev gravid.
  Så stort grattis till er båda
  Många kramar Linda och lycka till på er framtida resa

 32. Emma - fotograf & illustratör

  Stort grattis till er Johanna! Jag har själv lyckan att även bära på en liten filur i magen som beräknas komma i februari/mars. Det är så häftigt och samtidigt märkligt hur ett nytt liv blir till. 🙂

  Lycka till med resten av din graviditet nu, och njut! ♥

 33. Louise

  Stort grattis till dig Johanna, till er! Vilken resa ni gjort och gör, med den finaste belöningen. Gläds så med er, även om jag inte känner dig i person. Däremot är jag gammal Apelrydare också 😉 O Lottens nästkusin 🙂 Hittade hit för ett par år sedan men aldrig kommenterat trots att du framförallt ger sådan inspiration! O så är det kul att följa en annan tidigare Apelrydare i Sthlm där jag själv också bor sedan länge.
  När ni nu fått denna gåva så vill jag verkligen kommentera och säga stort grattis!!!
  Jag har själv en Mini i magen som sprattlar sedan ett par veckor(v24 nu), en magiskt märklig känsla! Något att längta till lovar jag!
  All lycka till och grattis igen!

 34. Carolina

  Åh va roligt – grattis ! 🙂 verkligen super roligt.
  Sitter själv i samma sits med min kärlek – vi börjar vår IVF resa i januari 🙂
  Å vi dokumenterar det via en liten serie på youtube, så att vi kan minnas allt då det är så magiskt 🙂

 35. Ida

  Ett jättestort bamsegrattis till er! 🙂 Det kom både en och två tårar i ögonen när jag såg inlägget med "drömbilden" på Instagram. Och tack för att du delar med dig, det stärker alla andra som kämpar. Jag är själv i vecka 16 efter 2 behandlingar och 3 återföringar och har fortfarande inte förstått att det är sant att det lilla frysta (så häftigt att det funkar!!) ville stanna kvar och att det äntligen kommer en liten parvel till oss till våren! 🙂 <3 🙂

 36. Johanna

  Stort grattis! Har läst ditt inlägg flera gånger och varje gång får jag ett stort leende på läpparna och tårar i ögonen. Kan bara föreställa mig vilken resa det har varit och hur härligt det är att äntligen kunna se ljuset och mållinjen. Hoppas du mår bra och kommer göra det under graviditeten. Ska bli härligt att få följa er framåt på denna resa, ser glädjen över Mini lysa i era ögon. Ännu en gång, stort grattis!!!

 37. Catharina

  Stort Grattis och lycka till. Jag blir så glad och rörd av vad du skrivit och förstår vilka kval ni gått igenom. Fattade nog inte riktigt tidigare i veckan att det var detta måndagsprojekt som fått ett så fantastisk resultat. Ser fram emot att träffa er den 21:e december.
  Kram C

 38. Ulrika

  Stort grattis adopterade min son som snart är 2 år har aldrig tänkt tanken eller skämts för att han inte har min ögonfärg. Ibland är det så trist att adoption ses som ett andrahands val för oss och de flesta andra som adopterad känns det som den största vinsten på jorden.

 39. Eini

  Vilken fantastisk nyhet! Stoooort grattis till hela familjen. Vem vet, vi kanske möts på BB eftersom vi verkar vara ungefär lika långt gångna.

 40. Lisa

  Åh jag ryser. Jag blir faktiskt tårögd. Det är så märkligt att läsa en historia så lik sin egen. Jag har kommenterat hos dig förut vid frågestund och frågat om du ville förklara mer kring dina diagnoser. Jag ville fråga lite försiktigt för jag vet ju hur endometrios kan ställa till dessa problem. Jag vet också hur fruktansvärt det är att hitta på bortförklaringar när folk frågar "ska inte ni ha barn?" Hemska jävla vidriga dumma oförskämda och obildade fråga.
  Jag har ledgångsreumatism. Jag har också blodprover som signalerar att jag eventuellt någon gång k livet kan får ytterligare en sjukdom som sätter sig på huden och inte organ, SLE. Jag har dessutom pcos. Som du förmodligen vet vad det är. Jag och maken sökte hjälp tidigt för våra misslyckade försök. Vilket jag är väldigt glad över. För hormonerna hjälpte inte. Min kropp var för sjuk, mitt immunförsvar slår bort allt, medicin, spermier, embryon, allt. Så vi skickades till ivf-kliniken. Efter en misslyckad återföring fick vi beskedet att SLE kan finnas i min kropp så började jag medicineras. Två misslyckade återföringar till. Medicinen hade börjat verka i juli, kliniken stängde, jag hade hormonbehandling i tablettform. Och när semestern var slut och kliniken öppnat skulle vi dit för att planera nästa äggplock. Men. Vi kom inte så långt. Vi är ett av de där satans paren som blev gravida ändå. Ett sånt par jag avskydde för jag aldrig skulle bli en av dom. Jag hade allierat mig med ivf-kvinnorna. Alla par som sliter för drömmen. Hur det än gick till så chockades vi enormt när vi fick veta att jag var gravid. Rädslan de första 12-15 veckorna var fruktansvärda. Men efter ul i v12 blev det bättre. Efter ul i v18 slappnade jag äntligen av. Drömmen ska bli sann. Vi får en pojke i april.
  Det glädjen mig enormt att folk med medialtutrymme talar om detta. Det vill jag ge dig en high five för. Och till våra män som stått vid sidan och inom detta. De får för lite credit i den allmänna dialogen om detta. HIGH FIVE!!

  Tack för att du delar med dig!
  Du får gärna följa mig på instagram av det är av intresse för dig. Lisasphoto

  Stort grattis och lycka till!!

 41. Angelica

  Jag sitter här och gråter! Wow! Så himla fint. STORT grattis till er! Ni kommer att bli världens bästa föräldrar till mini. <3 <3 <3 Kramar Angelica

 42. Therese

  TACK för att du berättar er resa.
  Förra veckan opererade jag bort min sista äggled efter ett tredje utomkved. Sorgen efter tredje misslyckade försöket och att inte kunna bli gravid "naturligt" sitter kvar och bearbetas än. Läkarna pratar om IVF som att det inte är en big deal. Och jag förstår, såklart, att det är värt resan. När vi väl bestämmer oss för att påbörja resan. Men först läka, kroppsligt och mentalt.

  När jag såg på Instagram att ni väntar barn så kände jag en längtan, avundsjukan på att jag också vill få möjlighet att lägga ut en sådan glädjande nyhet.
  Er fina nyhet och er berättelse kom precis i rätt tid för mig. Det tackar jag extra för. Men störst av allt är miraklet i din mage. Jag önskar er allt gott och kommer följa er med glädje.

  1. johannakajson
   JOHANNA KAJSON

   Åhhh Therese, jag känner SÅ med dig!!! Och jag kommer berätta mycket mer om IVF-resan för jag känner att det är viktigt att dela med mig av. Vet hur glad jag blev när jag kunde läsa ärliga bloggar istället för en massa hemskt på familjeliv. Håll dig borta från det – men framförallt läk först precis som du skriver!!! All kärlek, pepp och kramar till dig!!

 43. Angela

  Åhhhh jätte grattis =) <3 Grät när jag läste de…. Jag och min man är (gäller inte längre er) i samma sits. Ofrivillig barnlöshet, tyvärr så har jag en liten annan sits. Inte säkert att jag kommer att få hjälp med IVF för att jag är hjärtsjuk.
  Men jag är verkligen, från djupet av mitt hjärta såååå glad för eran skull <3

 44. Emma

  Grattis tusen gånger om! Värmer i hjärtat att få läsa om denna fantastiska nyhet! Att få läsa det här gjorde en mörk tisdag så mycket bättre! Massor av kramar till er båda!

 45. J

  Åh vad roligt att höra! Stort grattis! Vi välsignades med en liten tjej i juni i år så vet vilken glädje som väntar er 🙂 ser fram emot att höra mer om er resa..

 46. Therése

  Stort grattis till er Johanna! Hoppas allt går fortsatt bra och att du mår bra.
  Jag har själv en liten mini i magen för första gången, beräknad till juni 2015 och dessa första månader har varit allt annat än roliga, MEN nu hoppas jag snart att det vänder och att knodden håller sig fast därinne och utvecklas och mår bra. All lycka till er!

Annons