Den perfekta kräftskivan – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Den perfekta kräftskivan

Vi dukade ju upp för kräftskiva på vår innergård igår och trots att det var nervöst med allt regn som kom och gick under dagen så klarade vi oss undan och fick en fantastisk kväll under bar himmel!
 
Bästa tipsen för en lyckad skiva?
 
– Köp kräftorna 2-3 dygn innan och låt dem Tina långsamt i kylen. Vi åt ruskigt goda kinesiska jumbokräftor igår
 
– Gör din egen snaps, enkelt och mycket godare än de man köper… Vi gjorde en citronsnaps till igår som var enormt uppskattad 
 
– Se till att ha myyycket servetter och våtservetter till gästerna. Citronvatten är också en bra grej att ha framme, vi la en halv citron på varje plats igår så kunde man göra som man ville (och så är det supersnyggt till dukningen dessutom!)
 
– Förbered snapsvisor i ett häfte, igår hade några av grabbarna valt ut sina favorit-poplåtar och skrivit ut texten till dem och vi hade enormt kul när vi skrålade loss
 
– Fråga om du får köpa skaldjurspåsar i din mataffär, de är snygga till dukningen (jag gjorde “nödkitt” till varje gäst igår) men framförallt kam varje gäst slänga skalen direkt i dem och sen kan man stänga igen. Inget slabb, inget som läcker och lätt att kasta direkt efter!
 
 
Det kändes som sommarens sista fest under bar himmel, än är det inte för kallt (vi satt ute till halv tolv då men hade kunnat sitta ute hela natten tror jag, mer grannarna som kanske inte hade uppskattat det…)
 
Vi hade så kul igår så vi sista gästen gick hem vid halv fyra, den här kvällen sparar jag i hjärtat länge…
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.