Johanna Kajson

Strålande onsdag

Ny dag, nya tag! Det var några tunga besked igår men också några nya ögon som gav oss nya sett att se på huvudvärken. Vi har gått bakåt och sett när huvudvärken kom och börjar få mer förståelse, det är exakt 2 år sedan nu som jag vaknade en dag med den dagliga huvudvärken som aldrig försvann och vi har hittat nya samband och min läkare har forskat fram vad det kan vara för diagnos jag har. Nya mediciner ska testast och han har en hel drös som vi kan ta oss igenom tills vi hittar den rätta, han är positiv till att den ska finnas någon medicin som ska hjälpa mig leva ett så nära inpå normalt liv som möjligt.
Helt frisk kommer jag kanske aldrig bli, drömma och hoppas och satsa på det får jag fortfarande göra, hans sikte är på att hitta en medicin som drar ner den dagliga huvudvärken till 2 på smärtskalan och attackerna får vi se om vi kan hitta något som vi kan lindra, än så länge får jag fortsätta genomlida dem. Det viktiga för mig är att den medicinen som jag ska gå på dagligen resten av mitt liv inte påverkar mig och mitt sätt att vara, jag måste får känna mig som mitt vanliga gamla jag igen.
 
Och det är ungefär så här:
 
När jag väl hittat rätt medicin och hittat tillbaka till mig själv, min styrka och min livsglädje så ska mitt nya mål vara att bli helt frisk och sluta helt med mediciner. Jag tycker det låter urtrist att knapra så här starka piller restena av mitt liv, de jag  gått på sedan i våras är riktigt tunga preparat (samma som epilepsipatienter går på) och nu ska jag prova nya som blockerar nervsystemet på ett annat sätt. Jag ska vänta lite med övergången och jobba klart med de projekten jag har igång de närmsta veckorna för jag brukar må rätt dåligt när jag går in i nya mediciner och neurologen brukar sjukskriva mig då.
 
Så. Nog om det. Nu är det onsdag och strålande sol och jag har en fantastisk dag framför mig fylld med checklistor att stämma av och underbara leverantörer att ringa. Sprang in i min lilla brud igår direkt efter läkaren när hon var på väg till yogan och hon var så lugn och trygg så. Och det finaste av allt var att jag fick ett sånt fint och peppan sms efter vi hade träffats om att allt kommer ordna sig. Det är sällan man möter personer som orkar ta in mitt sjuktillstånd och peppa mig så – framförallt inte när man ska gifta sig samma vecka! Hon är nog den coolaste bruden jag haft, hur lugn som helst!
 
Ny energi och ny kraft – here I come!
 
Unga Fru Kajson – a Great Blogg
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny

  Hemskt att höra om daglig huvudvärk, är något jag själv lider av (blandat med migrän 1-3 gånger i veckan). Jag har sökt för huvudvärk lite nu och då i 15 år (den var dock inte daglig från början), men läkarna verkar inte bry sig. Allt ser normalt ut förutom mina andra problem då 😉 Men huvudvärken verkar man inte bry sig om.

  Jag hoppas att du når ditt mål om att bli medicinfri och framförallt smärtfri! 🙂

 2. Rebecka

  Som 14 åring fick jag migrän i magen (låter konstigt, jag vet) efter fått bältros som slog ut mitt nervsystem i magen. Efter flera sjukhusbesök, var inlagd i veckor och bara rasade i vikt fick jag träffa en nevrolog som hade läst av en slump om vad bältros kunde göra. Jag fick prova olika mediciner (har en del allergier) men tillslut fann vi epilepsimedicin. 8 år senare har jag äntligen kunnat gå ner 4 piller om dagen (äter 9 varje dag), när jag drar ner på dem kommer mina enorma smärtor i magen tillbaka. Ibland kan jag bara önska att jag slapp bieffekterna, äta medicin var dag och slippa leva med smärtan jag annars får. Men jag är evigt tacksam för att det finns mediciner och jag slipper ha smärta, som läkarna säger är i lika hög grad som förlossningssmärtan.

  Även om det inte är roligt att äta epilepsimedicin var dag så lär man sig… Huvudsaken är att de hjälper! Lycka till med att finna de medicinerna som kan hjälpa dig. Nu vet jag inte vad som orsakar dina smärtor men ibland kan andra saker än mediciner hjälpa. Stor kram till dig och tack för en magnifik blogg! <3

  1. Great Blogg

   USCH OCH FY vad jobbigt det låter Rebecka, hoppas inte du är så enormt påverkad av biverkningarna och känner dig lite mer som dig själv än jag. Kämpa på och skönt att du hittat något som hjälper, denna jag körde nu hjälpte inte mig, nu ska vi testa en ny, håll tummarna 🙂