Min allra första frågestund – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Min allra första frågestund

Vad glad jag är att ni hade lite frågor! Känns alldeles högtidligt att vi nu med fanfar kör igång vår första frågestund och här kommer svaren, hoppas att det känns lika bra för!

 Jag är lite trött och lycklig med lite huvudvärk även på min möhippa

Jag undrar också lite mer om dig i allmänhet då jag inte har läst din blogg, berätta gärna! Och vad är det för problem med ryggen du har?

Hej och välkommen till bloggen! Jag har inte problem med ryggen utan har en kronisk huvudvärk sedan två år tillbaka där jag dels går med en konstant huvudvärk över hela huvudet dygnet runt varje dag och dels får enormt huvudvärksattacker vid olika tillfällen då det upplevs att huvudvärken ökar över hela huvudet så pass mycket inifrån så det känns som hela skallbenet ska spräckas. Man har varit inne på hortonshuvudvärk men konstaterat att det inte är det och jag har redan migrän konstaterat sedan tidigare (och migrän sitter endast på ena sidan av huvudet) så i dagsläget vet man inte vad det är. Under tiden provar läkarna olika typer av behandlingar och mediciner på mig för att försöka lindra och få bort huvudvärken och parallellt så går jag till sjukgymnaster som hjälper mig ta hand om kropp och själ då den tar mycket stryk av all smärt som huvudvärken orsakar helt enkelt! Och tack vare mina super sjukgymnaster så orkar jag leva och fajtas och känna drivkraften att hitta på en massa annat skoj!

 

Mindre än 2 månader till jag gifter mig. Och jag har märkt att jag planerat för mycket DIY pyssel. Hur bestämmer jag vilket pyssel jag ska strunta i? Vill juh ha/göra allt. Har du några tips?

Oj, oj, oj vad detta är vanligt! Och jag känner igen mig… Man sitter och tittar på inspirationsbloggar efter inspirationsbloggar och sparar ner bilder och drömmer sig bort vilket man får göra men bara till en viss gräns och tills det är en viss tid kvar och den min vän har tyvärr passerat nu! 2 månader kvar betyder att du inte får lägga till en enda sak utan det är snarare dags att börja rensa och plocka bort saker, du ska vara en lugn och lycklig brud på din stora dag och det viktigaste är att DU njuter för ingen annan uppskattar eller ser tyvärr dina fina ihoppysslade etiketter på vinflaskorna! Dem gör du bara för din egen skull och ingen annans. Så, börja med att göra en lista med alla dina DIY-projekt och skriv ner allt i en prio-ordning enligt vad DU tycker känns viktigast och roligast för dig att göra eller som du helst vill ska finnas där på er stora dag. Sen börjar du uppifrån och gör en sak i taget. Det som inte är gjort när det är 1 vecka kvar det stryker du. Inget är så viktigt så du behöver sitta och klippa det sista dagarna istället för att ta ett glas champagne i ett bubbelbad med din blivande fästman istället – människor går före saker!

Kan du inte berätta lite om din väg i karriären? Lite om hur du har nått dit du är idag, med eget företag och sånt.

Absolut, jag skrev en lång roman om min bakgrund här: http://ungafrukajson.se/2013/may/romanen-om-min-bakgrund-som-brollopskoordinator.html

Har läst din blogg länge och funderar på hur du orkar med sådant driv när du samtidigt har så mycket smärta? Grymt jobbat hur som helst..!
Ja det där får jag som fråga ofta och jag funderar på det ibland och det går upp och ner. Jag väljer ju också att inte visa alla deprimerande och smärtsamma dagar för er här på bloggen även om jag visar och öppnar upp det mesta för er. Men jag har kommit fram till efter de senaste åren att jag skulle nog bli ännu sjukare om jag la mig ner och kände efter för mycket hur ont det faktiskt gör. Om jag t ex hade ett vanligt jobb där jag hade möjligheten att sjukskriva mig varenda gång jag hade så ont så jag behövde ”gå hem från jobbet” så skulle jag vara halvtidsjukskriven och nog går hem från jobbet ganska ofta. Och DET i sin tur skulle nog göra mig ganska ledsen och deprimerad och orkeslös för jag skulle inte känna mig som mig själv. Jag skulle känna mig ännu sjukare och på något sätt ha ännu mera ont. Jag mår bättre av att köra alla mina projekt och driva igenom alla mina idéer men måste dock ta fram reservplaner på hur jag gör om jag blir liggande i en attack – vem tar hand om eventet då? Sånt har jag inte varit så bra på att lösa hitintills. Då har jag varit tvungen att driva på mig själv och genomföra allt ändå.

Vad hände med din läkare som inte skötte sig?
Ja det där var en tråkig historia. Hon misskötte att ha mig som patient helt enkelt. När vi hade bokade telefonmöte uppföljning av mediciner så ringde hon inte, hon missade dem flera gånger, hon journalförde inte allt och tyvärr misskötte hon min medicinering så vi anmälde henne till patientnämnden.

När planerar ni att dra er ner mot Skåne?
Åhhh Skåne mitt underbara Skåne! Det kommer så fort vi får tid och ro att slå oss ner! Vi drömmer om ett hus någonstans vid havet i Skåne med en trädgård där jag kan få gräva i jorden och odla bäst jag vill och kanske ha ett eget kontor på tomten där jag kan ta emot kunder och jobba med Great Flowers eller varför inte bygga min egen festlokal? Jag skulle säga att vi stannar några år till men sen kommer vi minsann ner till mina gula raps fält igen!

Jag ser framför mig att jag ska leva i gummistövlar bland lavendelfält i vår trädgård
 

Hej! Undrar bara hur många företag du har? Verkar vara många ‘Great’ företag! 🙂 Och hur tycker du att man bör vara som festfixare/bröllopskordinator? Måste man vara extrovert?
Jag har ett företag som heter Kajson Event och därunder ligger många varumärken som startar med Great som t ex Great Weddings , Great Flowers, Great DIY, Great GIY, Great Sales, Great Styling osv och där är några hemliga till som är klara och bara väntar på att få lanseras… Great Weddings heter ju egentligen Great Weddings by Kajson Event och alla är ju egentligen varumärken ”by Kajson Event”.  I mitt yrke ska man vara duktig på det administrativa och enormt strukturerad. Det är A och O. Dessutom behöver man vara ett superproffs på att förhandla med olika leverantörer och iom det så är det ju inte fel att vara extrovert eftersom det har med den sociala kompetensen att göra, man möter ofantligt många människor och måste kunna ta alla på rätt sätt. Det gäller att vara ödmjuk, professionell och alltid med ett leende på läpparna och otroligt serviceminded.

 

Hej! Jag har precis hittat till din blogg och är nyfiken att veta lite mer om dig. Vem är du och hur gamla och vad sysslar du med? Hur startade du allt med bröllopsfixet och hur kommer det sig? När gifte du dig och hur länge har du varit tillsammans med din kille? Vad har du pluggat för något? 🙂 Du verkar så inspirerande så man vill ju veta mer om dig och hur du har kommit dit du är idag 🙂
Varmt välkommen! Jag är 27 år gammal (hjälp, jag är van vid att alltid har varit den som är typ 24 år, kändes konstigt att vara 27 år helst plötsligt!) Och jag driver mitt bolag Kajson Event och Great Weddings. Och här kan du läsa historien bakom hur och varför jag startade allt det samt att jag läste affärsinriktad projektledning på IHM Business School. Jag och min make Rickard gifte oss 4-8-12 och lärde känna varandra 2006.

 Svärfar välsignar oss

Jag är inne i en fas i mitt liv där jag försöker bena ut vad jag vill bli när jag blir stor. Jag har fastnat för din blogg just för att jag tycker att det verkar så himla roligt det du gör. Att koordinera, planera och organisera är verkligen min starka sida. Jag älskar att få vara kreativ och vill på något sätt kunna kombinera det i mitt framtida yrke.
Dock har jag lite svårt att veta i vilken ände man ska börja. Det finns några utbildningar inom event, men är det rätt väg att gå? Nu till hösten har jag tänkt att läsa företagsekonomi, egentligen mest för att jag inte visste vad jag annars skulle läsa. Så våren är egentligen nästa etapp att planera inför.
Jag skulle bli så glad ifall du hade något bra tips att dela med dig av! Vilken bransch bör man söka sig till, utbildning att gå och så vidare.

Vad härligt att du hittat hit!
Företagsekonomi är en superbra början för det är alltid bra att ha i ryggen i vilket jobb inom denna branschen du ger dig på, nästa steg som är bra att ha kan vara projektledning eller marknadsföring. Båda är riktigt bra att läsa. IHM Businiess School eller Högskola är såna kurser och utbildningar. Jag personligen har inga jättebra erfarenheter av eventutbildningarna utan skulle ge mig på dessa kurserna istället och börja jobba extra parallellt på t ex ett hotell där de har fest och bröllop som servitris eller som konferensvärdinna så får du erfarenhet och referenser under tiden. DET är mitt bästa tips! LYCKA TILL!

 

Hoppas ni lärde er lite mer om moi! Vi gör det snart igen!

Unga Fru Kajson – a Great Blogg

 

 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Angelica

    Men åh jag missade frågestunden. Jag ställer en fråga till dig i alla fall! Vi sitter och fixar och trixar (gifter oss den 17 augusti) nu men jag har fastnat vid vigselprogram, meny och liksom häftet om gästerna. Vad är vanligast att man har i det middagshäftet? Info om gästerna? Har man nåt körschema för vad som händer, nej? Jag försöker googla för inspiration, men jag blir helt yr.
    Jag har hittat en fin meny, som vi tänkte ordna, som man kan ha som "servettring". Men det andra häftet… där står det still. Kram