Johanna Kajson

Rehab utan träning

Dags för rehab för att satsa på att åka iväg på vår resa på onsdag. Jag kan ju inte gå från att ha legat i 2,5 vecka hela dagarna och vilat till att sätta mig på ett flyg och tro att jag ska palla alperna (visserligen lugnt och mer mysigt en stående på ett par skidor hela dagarna, men änd) i en hel vecka.
VI TOG OSS IGENOM POSTPUNKTIONELLA HUVUDVÄRKEN!
Så skönt. Nu ska jag bara bli helt återställd och för att bli det så har vi lagt upp en liten rehabplan för mig de närmsta tre dagarna för att vi ska vara säkra på att vi kan dra på onsdag. Det är tyvärr inte rehab som i träning på gymmet (åhhhh vad jag saknar att svettas på gymmet!!) utan snarare att gå och stå och sitta längre perioder. I fredags satt och stod jag en hel del under dagen och sen på kvällen tog jag tabletter och vilade hela kvällen. Igår vilade jag hela dagen och var bara ute en liten kort sväng (gick runt 2 kvarter) och fixade en födelsedagspresent till födelsedagsbarnet men annars låg jag och vilade hela dagen. Så igårkväll kunde jag följa med hem till Mike och krama honom och säga grattis och prata lite med våra vänner en stund. 2 timmar gav jag mig på plats innan lördagens rehab var slut och vi satte oss i en taxi hemåt. Det var faktiskt jobbigare än jag trodde att vara i en lägenhet fylld med folk, hög ljudvolym och sitta upp i riktiga kläder (van vid PJ och mjukis de senaste veckorna). Men det gick okej, var helt slut när vi kom hem 22 så jag somnade direkt.
MEN! Igår var första dygnet helt utan medicin, hurra!
Idag fortsätter jag utan tabletter och medicin och dagens rehab blir en lugn dag och kväll i soffan men en längre promenad än igår (tänkte ungefär 15-20 minuters promend utomhus) och sen ska jag lägga mig på min yogamatta och stretcha igenom hela min kropp försiktigt. Den gör fruktansvärt ont efter att ha legat så många dagar i sträck…
Och sen får jag väl prova förlänga promenaden imorgon till 30min kanske och ännu lite längre på tisdag och kanske någon lätt styrka om det går.
Vad tror ni om det?
Unga Fru Kajson
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.