Johanna Kajson

Akuten igår, vila idag

Komplikationerna efter måndagens ryggmärgsprov förvärrades ännu ett steg igår och huvudet exploderade mer eller mindre av smärta något så fruktansvärt så jag kräkte hela dagen. Bara pga av smärtan, helt absurt!!
Så Rickard kastade sig hem från jobbet och tog med mig i en taxi in till akuten där jag låg på golvet och kräkte så sköterskorna fick plocka in mig direkt. Väl där inne fick jag dropp (som jag tyvärr kräkte upp igen) och en läkare som checkade av mig innan hon bedömde läget tillsammans med min neurolog och en narkosläkare.
Tydligen gör man inget åt Postpunktionell huvudvärk innan det gått minst en vecka så de gav mig något mot illamåndet, starka mediciner mot huvudet och lite lugnande och skickade hem oss igen med mediciner för hela helgen. Det var en fruktansvärd upplevelse och jag fortsatte kräka väl hemma i sängen igen och sen sov jag resten av dagen och kvällen. Idag mår jag lite bättre men jag sover mest pga medicinerna. Nu håller vi verkligen tummarna för att detta släpper imorgon för annars är nästa steg en Blood patch och det verkar också vara stora risker för komplikationer så det undviker narkosläkaren helst. Det ska ha gått 7 dagar innan man gör ett sådant ingrepp. (man tar liet blod från min kropp och sprutar in i hålet för att täppa igen)
Håll tummarna för att vi slipper det, okej?
Några fina människor som håller tummarna är Rickards kollegor på jobbet som skickade denna helt magiska tulpanbukett via bud idag efter att ha hört vad som hände igår. TACK! Och jag hörde även att där var några eldsjälar nere i Lund som hade ringt Rickard och gett tips och råd om hur vi kunde försöka lindra värken, det betyder oerhört mycket för mig att ha Rickards fina kollegor omkring mig. Framförallt eftersom jag inte har några egna! Tack!
Unga Fru Kajson
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.