Johanna Kajson

Vilodag


Vilodag

Efter läkarbesöket imorse har jag legat platt fall i huvudvärk och bara vilat hela dagen, makalöst hur mycket man kan sova på två dygn. Tänkte egentligen springa ikväll men det får vänta till imorgon för jag vet att huvudvärken förvärras av löpning när den är så här.

Läkarbesöket hos neruologen gick okej, mitt fall är extremt svårt och min läkare ska ta hjälp av sin specialistgrupp den 18 juni för att diskutera hur man går vidare med mig, symptomen är svåra att hitta ett spår att gå på men hon la iaf lite olika planer för mig:

-vid nästa attack ska jag åka in till akuten Karolinska där hon förberett olika saker de ska testa på mig

-jag ska testa mediciner dagligen i tre veckor för den dagliga huvudvärken, sen har vi telefonmöte och utvärderar. Tyvärr krockar den här medicinen lite med min endometriosmedicin så jag får ta det lugnt med den just nu

-de har kikat på min njurfunktion som funkar bra

-vi ska göra en ny magnetröntgen (tyvärr eftersom jag tycker det är så läskigt!) och den här gången ska vi göra MR med kontrast vilket innebär att man sprutar in ett medel så man ser blodkärlen i hjärnan när bilderna tas. Anledningen till att hon vill kika på det är just för att min huvudvärk förvärras vid fysisk aktivitet och de ville hon kika närmre på så att hon kan utersluta allt med blodkärlen. (Vilket är bra för uterslutningsmetoden får vara vår bästa  vän när man inte kan lägga diagnos på det vanliga hållet).

-vidare plan får vi kika på efter att hon suttit ner med specialistgruppen men hon sa att jag är en utmaning men hon är säker på att allt kommer bli bra. Skönt att hon tagit sig an mig!

Det var nog allt för denna gången, ville uppdatera men nu måste jag krypa ner i sängen igen.

//Fröken Kajson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.