Resguide: New York – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Resguide: New York

New York tips för erfarna och oerfarna
Ska skicka kollegan Tess till min andra kollega Anders i New York så jag skrev ihop lite tips om NY för erfarna och oerfarna som jag tänkte ni också kunde få ta del av:

Drinks & Food

The Penisula hotel är ett MÅSTE, en glassing takterass med utsikt över hela 5th som gör de godaste drinkarna i stan. (Dyra som satan men en liten drink måste man bara ta där!) Dessutom  finns den bästa vodkan i världen här –PURITY VODKA från självaste Ellinge Slott där vi ska hålla vår bröllopsfest i Eslöv!

Le Parker Meridien är det flotta 5-stjärniga hotellet med maffig reception och flott hotellbar. Det är här ni smyger in och letar upp ett stort rött skynke med en liiiten hamburgareskylt bredvid (oftast med en lång kö utanför skynket!). Det är alltså här man hittar den flottigaste men godaste hamburgaren i stan! Ställ i kön och när ni kommer runt skynket möts ni av ett kaos av skrikande kockar i baren och folk i alla hörn som försöker smygklottra på väggen. Det är en rätt mäktig känsla och när ni väl tar första tuggan av hamburgaren och slurpen av milkshaken så förstår ni varför alla amerikanare är så tjocka –inga nyttigheter här inte!

The Standard Grill – Meatpacking district
Världens bästa steak och desserten chokladmousse som servereras med slickepotts får inte missas! Sist vi var här satt vi bredvid självaste Ashton och Demi!

Pastis – Meatpacking district
Lyxigt lunchställe eller hipp kvällsrestaurang. Oavsett så är maten gudomlig och inredningen i äkta NY goes France style! Jag åt moule frites och ojojoj vad gott det var… Även detta bra kändispaningställe!

Balthazar
Ännu ett av NYs kändishak med fransk inspiration. Här är också så oerhört gott att äta på kvällen (bästa pommesen jag ätit!) men vill ni äta riktigt lyxigt en morgon ska ni käka här. Panncakes och världens bästa varm choklad någon?

 

Shopping

Bleeker Street uppe från Meatpacking och neråt förbi Magnolia Bakery (som är känt från SATC och är riktigt sockersöta cupcakes), Marc by Marc Jacobs (här fyndar du smycken, t-shirts och mycket annat smått och gott till en spottstyve) och så småningom

Centery21 Som tjej hittar du märkesunderkläder och smycken  här men som kille brukar de plocka hem värsta kapen från Stone Island, Burberry mfl

SOHO ska det shoppas på Victoria Secret, Forever21, Sephora, hyffsat billiga Converse eller Minnetonkas så är det nere i SOHO som det är som mysigast. Lyxmärkena gömmer sig i bakgatorna och det mer prisvärda (men ack så ljuvliga från VS o F21) ligger på huvudgatorna! Shoppa loss!

 

Underhållning

Vilken musikal som helst är maffigt att se i NY, ta en av takterasserna runtomkring före eller efter för en drink och ta SJÄLVKLART ett glas champagne i pausen. De brassar på lite extra med guld och stora pampiga salar här!

The Rock och Rockefeller Center –det är aldrig fel att börja första dagen med en magisk utsikt över maffiga NY! The Rock är billigare än The Empire State Building och har ännu häftigare utsikt (Central Park och Empire ser man ju från balkongen!) så oavsett om man har varit i NY innan eller inte bör man starta besöket med detta. Man slås av hur magiskt stor staden är varje gång!

Comedy Club –nästan vilken som helst här med! Vi var på The Celler och skrattade loss rejält front row till både kända och halvokända komiker när de körde sin stand up.

Hockey RANGERS –behöver jag säga mer?

//Fröken Kajson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.