Powered by Jasper Roberts - Blog

Veckans vlogg - energiskola och HSP-tankar

Veckans vlogg är här trots STORA tekniska utmaningar här hemma, haha... Elen small för att strykjärnet tydligen hade gått sönder så mitt i allt fick jag sticka ner på stan och köpa nytt - det plingar och plongar och burrar i bakgrunden och ja-  det blev en sån förmiddag idag men det går bra ändå! Eller hur? För innehållet är ju så spännande - idag pratar jag nämigen om ENERGI och hur man kan tänka kring vad som ger energi och vad som tar energi... Framförallt för oss HSP-personer.
 
 
 
 
Visst är det spännande? Och så är där 2 bokstips i vloggen också - inte ila va?
 
 
Johanna :

Intressant! Tack!

Johanna :

Intressant! Tack!

Alldamnstories:

Så intressant och bra vlogg! Jag är också HSP och även introvert men väldigt social när jag väl gör något - DOCK så tar det mycket energi så jag balanserar varje dag med energin, likaså varje vecka för att få ihop en "bra" vecka med lagom socialt, jobb, träning och egentid. Har också läst böckerna och gillar dom så mycket! Kan också tipsa om Brené Browns böcker om sårbarhet. Väldigt bra tankar. Älskade idén med skedarna du gav! Ska tänka på dom nu... för mig finns inte lika många skedar på morgonen sen jag gick in i väggen så man måste värna om dom som finns kvar :-) Kloka tankar och fin vlogg. Tack för att du delar <3

Svar: <3
JOHANNA KAJSON

A way of living :

Skulle kunna varit jag som pratade om mig själv. På pricken likadan. Jag brukar känna att mitt sociala batteri på exempelvis middagar, fester eller andra sociala sammanhang är slut efter 2,5 timme (undantag nära vänner) medan min sambos batteri har typ 7. Tack för att du lyfter det här och pratar öppet om det. Vad jag vet så är 1/5 av alla HSP på olika nivåer men jag har liksom du känt mkt skam över att jag är överdrivet känslig eller "jobbig" över att vara den jag är. Det är inga roliga tankar/känslor att växa upp med och de sitter ju kvar även i vuxen ålder. Stor kram!

Svar: Gud vad jag känner igen mig!!
JOHANNA KAJSON

Anonym:

Precis så!

http://aspekt.nu/2016-09-01/the-spoon-theory/

Anonym:

ELVA är mitt svar på första frågan. EEEEEELVA långa och höga pip. Elva!!

Anonym:

ELVA är mitt svar på första frågan. EEEEEELVA långa och höga pip. Elva!!

Diana:

Tack för detta uppriktiga inlägg! Själv också HSP, fast det insåg jag inte förrän nu som 30 år😄 Undrar om du upplevde att det blev mer eller annorlunda med hsp:n vid graviditet och i början som mamma? Ha en ljuvlig dag!❤😄🌸

Svar: Nej inte mer men kanske att vissa känslor förstärks av alla hormmoner såklart... Men t ex så tjatade alla på mig om att jag skulle vara ute och fika och träffa andra mammor och gå på öppna förskolan och så och det passade inte alls mig som hade fullt upp att hantera mig själv och mitt barns alla känslor - jo nu när jag svarar dig så inser jag ju att det förstärktes JÄTTEMYCKET såklart och påverkade mig jättemycket - när andra har ett barn som gråter eller skriker så är det såklart jobbigt för mammahjärtat men många kan ändå ignorera det lite grann och t ex gå med ett gråtandes barn i vagnen i 10 minuter tills det somnar men när min son grät så tog det så fruktansvärt mycket på MIG eftersom hans känslor hoppade över på mig... Så jag fixade inte alls det utan behövde få vara i en lugn och trygg miljö och få ha honom nära då. Spännande tankar! Tack för din fråga!!
JOHANNA KAJSON

Kommentera inlägget här: