Powered by Jasper Roberts - Blog

Utomhusvigsel oavsett väder?

Imorgon flyger jag till Gotland för en bröllopskonsultation med ännu ett nytt, härligt brudpar och det är så otroligt olika bröllop jag får göra nästa år vilket känns spännande, alla brudpar är helt olika varandra och vi skapar verkligen helt personliga bröllop - kul. Något som är lite extra spännande är att utomhusvigslar fortsätter trenda och jag har ju solgaranti på Great Weddings, inte en enda utomhusvigsel har jag misslyckats med hitintills och det är ju makalöst på mina 7 år får man väl ändå säga? I somras var det dock oro i lägret under Kenzas och Aleks bröllop när det spöregnade hela fredagen, haha. Likaså vid Åsa och Pontus midsommarbröllop, då ska jag iofs ärligt säga att det regnade precis innan vigseln men vi lyckades genomför den ändå och lagom tills dess att de sa ja så strålade solen över havet. Inte illa va?
 
Men hur vågar man hålla utomhusvigslar i Sverige? Enkelt - det gör man nästa inte... Eller jo, men man måste ha reservplan, allra helst bör man planera för tält och sedan måste man som brudpar bestämma sig för var gränsen går för att inte kunna genomföra en utomhusvigsel. Är det vid minsta duggregn? eller genomförs den trots hällregn så alla får stå under paraplyer? Är ni villiga att skjuta på vigseln om det regnar just nu och ha lite mingel innan för att invänta en regnpaus? Små sakar att klura på när man planerar vigsel under bar himmel...
 
 
Emelie och Dmitrys vigsel utomhus 2015, foto av Alicia Swedenborg
 
 
Alla bilder av Alicia Swedenborg
 
Förutom att hålla vigslar utomhus så börjar även att hålla middagar utomhus i tält dyka upp mer och mer medan tårta utomhus har varit på tapeten ett tag... Ett av mina brudpar höll till och med dansen under bar himmel med livemusk i somras och det var makalöst att se alla gäster röja loss på de utkastade mattorna över singeln framför herrgården. Det enda viktiga med utomhusplanering är som sagt att man måste vara öppen för att det kanske inte blir av - häng inte upp hela miljön och känslan på utomhustanken alltså...
 
Foton Alicia Swedenborg
 
 
Nu ska jag ta fram nya bröllopskoncept, morgondagens brudpar är raka motsatsen till greenery som jag bloggade om förra veckan vilket känns kul, nu ska jag kika på lite mer klassiskt elegance med vitt i olika nyanser och maffiga, nästan kungliga blomsterarrangemang.
 
 
 
 
 
 
<3 kom ihåg att trcka på hjärtat för de inläggen ni gillar så jag vet vad ni vill se mer av. Nu har vi kört "veckans bröllopstips" som en kategori en gång i veckan ett tag - gillar ni det?
 
Anonym:

Älskar dessa tips!
Kram Sofie

Kommentera inlägget här: