Powered by Jasper Roberts - Blog

Solsemester i November

Hej, hej från andra koppen kaffe för denna soliga söndag! Ännu en härlig höstdag och vi ska precis bege oss ut i trädgården och klippa gräset, plantera ner det sista i jorden från krukorna och städa förrådet... Det här med att plantera tulpanlökar var ju hur enkelt som helst, vissa saker med trädgård är verkligen dunderenkelt även om allt som helhet tar tid såklart. Jag har bestämt mig för att bara göra sånt som känns inspirerande och kul och drömmen så småningom är ju helt klart att ha en robotgräsklippare för SÅ kul är det inte att klippa gräset varje vecka... (Eller det är ju Rickard som gör det men ändå, haha). 
 
Jag fick förresten frågan igår om "inte Rickard kunde ta C en stund på dagen så jag kunde sova" - KLART han kan det, de gör massor med saker själva och jag får alltid sovmorgon om jag vill och kan på helgen. Ibland känns det som att vissa vill måla upp världens bästa make och pappa till någon annan - han avlastar mig allt han kan dygnet runt och är världens bästa - VI är världens bästa team vi tre och jag tänkte på det när Angelica skrev i veckan om det här med att gå tillsammns eller gå sida vid sida bredvid varandra och vi går verkligen TILLSAMMANS hela lilla familjen. Så viktigt, jag kunde inte önska mig en bättre partner än Rickard.
 
 
 
 Hur som, lilla familjen spanar semester till November och jag behöver tips och råd från er!! Vi ska åka 5-7 dagar första eller andra veckan i November och vi vet inte riktigt hur varmt det är t ex på Gran Canaria, är poolen och havet så varmt så man kan ligga i och plaska då? Eller har det börja bli så att man max "tar ett dopp" om ni förstå vad jag menar? Vi vill liksom hänga i poolkanten och havskanten en vecka med Charles och inte att det är varmt i luften men för kallt för att bada... Alternativet verkar vara Dubai, Marocko eller att vi drar hela vägen till Miami eller så men jag hade tyckt det vore mysigt att testa något som är närmre som Gran Canaria... 
 
 
 
Åhh, tänk vad drömskt att hoppa i bikinin igen, sippa på en mojito eller en färskpressad juice och dra på ett par nya solglasögon och ta en powernap i skuggan.  (Hetsen om dessa glasögon alltså, jag tror jag måste testa ett par, de som heter Stockholm ser ju fina ut?) Båda länkar är adlinks
 
 
 
 
 
Så - tror ni vi kan åka till Gran Canaria eller vart ska vi åka?
 
 
 
 
NORRSKEN EMMA:

härligta bilder, blevv nu sugen att åka utomlands
kramis

Sofia :

Rekommenderar att ni isåfall väljer sydvästra sidan av Gran Canaria (runt Puerto Rico) som jag upplever är både varmare och soligare än norra delen. Vattnet är för kallt för en badkruka som mig men familjer ligger ju alltid i och plaskar vad jag sett så det verkar badbart :)

Anonym:

Södra Kanarieöarna är varmt och skönt då! Jag tycker själv inte att det finns någon anledning att åka en längre sträcka med barn när det endast gäller en vecka! Åhh vad härligt med en solsemester! Där få ni verkligen chans att tanka på energikontot, hela familjen! 😃😎

Svar: I vattnet också? 😍
JOHANNA KAJSON

Anonym:

Dubai helt klart, älskar Dubai. Bra restid, inte så stor tidsomställning, varmt och skönt, mycket att se.

Svar: Ja vi har varit där en gång men var bor man bäst med kids? Orkar inte sitta i taxibilar hela tiden...
JOHANNA KAJSON

Annelee:

Hej! Nu har ni ju redan varit hos läkare med C, men tänkte bara belysa att eksem hos små barn ibland är kopplad till någon födoämnesallergi, även om det vanligaste är att det då debuterar första året. De vanligaste är komjölk, ägg, vete (ej gluten) och fisk. Man kan ju överväga utredning (blodprov/pricktest) eller eliminationstest (utesluta ett livsmedel i taget i flera veckor). Hoppas att han får slippa den besvärliga klådan snart. /Mamma till tre barn med födoämnesallergi (och läkare)

Svar: Allt är typ borta utom hårbotten så det salvan gjorde susen :)
JOHANNA KAJSON

Tess:

Men först, suck för såna kommentarer. Jag tycker att det är tydligt att ni hjälps åt och stöttar där det behövs. Det förmedlar du ofta genom bloggen, helt klart. Dessutom är det fint att inspireras av hur ni tar hand om er relation.
Till något annat, vi var på Gran Canaria förrförra november och då var det varmt men superkalla vindar som gjorde att vi inte kunde ligga vid varken strand eller pool. Så se till att ni är någonstans där det finns lite andra aktiviteter också. Annars är ju Dubai ett säkert kort också. Man vill ju ha garanterat varmt när man åker en kortare period. Lycka till!

Svar: Ahaa, ja det är ju typ det jag är rädd för, att det ska vara för kallt och det enda vi vill är att vila, sola och bada. Orkar inte ens uppleva eller upptäcka något, haha.
JOHANNA KAJSON

Anonym:

Åk till ett fint mysigt all incl hotell på Kanarieöarna med bra lekklubb. M

Sara:

Hej Johanna,

Alltså sista bilden på dig och C, magiskt vacker!!! Den borde du rama in.
Så tråkigt att du måste försvara dig och Rikard. Jag tycker det absolut framgår att ni är ett team och hjälper varandra. Sen är denna blogg om dig och ditt liv och dessutom i te varenda detalj av ditt liv. Ni är en inspiration och förebilder för underbar kärlek och teamkänsla! Tack för en inspirerande blogg och för att du blandar högt och lågor och skriver så ärligt och öppet. Jag är så otroligt imponerad av dig och ditt driv och positiva inställning. Sen måste jag även säga att du har en sån fantastisk glöd som lyser igenom och du är bara galet vacker! Även om du sovit skit och har galet ont i kroppen så lyser det om dig. Kram!

Svar: Men åhhhh tusen tack!!!! Gud vad glad jag blev av din kommentar KU ❤️
JOHANNA KAJSON

Anonym:

Vi var på Gran canaria en jul, fy bubblan vad kallt och blåsigt! Inget bad på två veckor så det gör vi inte om! 😊

Anonym:

Kolla Kap Verde, har själv inte varit där men har bara hört bra om det! Och det ska vara varmt i november :)

Svar: Ja men då är Dubai närmre, tar iaf 9 timmar dit men vi har spanat på det också :)
JOHANNA KAJSON

Anonym:

Bo på OBC (ving)! Nytt lyxigt, bra barnpool!

Anonym:

Hej! Södra delarna av Gran Canaria, även kallat solsidan är absolut varmt i november. Ön är indelad i fyra olika klimatzoner, området kring Arguineguin o Puerto Rico brukar vara väldigt solsäkert. Familjen har lägenhet där så varit där alla årstider o alltid lika fint😊 Ska själv ner med familjen i november för sol o bad. Jag är badkruka men havet är absolut badbart i nov😊 Om ni hamnar på Gran Canaria måste jag tipsa om att åka till Anfi beach, sand importerad från Västindien..vilket ger väldigt klart o fint vatten!👍😊

Svar: Åhh tack för alla tips!!
JOHANNA KAJSON

Sofia :

Vi brukar åka över nyår till gran Canaria och jag tycker poolen är okej men bruka inte ens kunna doppa tårna i havet! Vi tänkte också åka nu i nov faktiskt men nöjer oss med poolen då kanske om det inte är mycket varmare i nov än när vi brukar åka :)

Anonym:

Åh vad härligt med semester! Vi har varit på Gran Canaria en gång i mars vilket jag tror är att jämföra med november. Men alltså, fina hotell ja men kallt i poolerna och kallt i havet. När solen var framme var det ok men vissa låg vid poolen med jackor. Det tog 5,5 h dit om jag inte minns fel och vi skulle alla gånger välja ytterligare några timmar för att komma till värmen som Miami, Asien (Dubai ingen personlig favorit). Kan man få tag på nattflyg så är ju det ofta toppen med barn 😀

Svar: Åhh nattflyg är iiinte toppen med barn som inte sover 🙈 men okej, det verkar vara lite spridda skurar om värmen på gran canaria, hrmm
JOHANNA KAJSON

Helena :

Vi var på Teneriffa veckan före jul förra året med vår son (jämngammal med C) och hade en supervecka. Skön temperatur i poolen och solen värmde bra. Testade stranden en dag och det var inga problem att gå i och bada 😊 Vi hade en svensk sommar vilket passade perfekt med ett lite mindre barn.

Helena :

Vi var på Teneriffa veckan före jul förra året med vår son (jämngammal med C) och hade en supervecka. Skön temperatur i poolen och solen värmde bra. Testade stranden en dag och det var inga problem att gå i och bada 😊 Vi hade en svensk sommar vilket passade perfekt med ett lite mindre barn.

Svar: Låter supermysigt ju...
JOHANNA KAJSON

Sanna:

Nej jag skulle absolut inte rekommendera er att åka till Gran Canaria i november om det är sol o bad ni endast är ute efter. Vi var iväg förra året o det blåste kalla vindar så bada var uteslutet tyvärr. Blåser gör det ju tyvärr ofta vid de öarna, vilket ju kan va skönt om det är varmt i luften men det är det inte vid den tiden på året där nere. Åk ist till Dubai som är ett säkert kort gällande bad i havet. :-)

Svar: Dubai it is :)
JOHANNA KAJSON

Anonym:

Dubai är varmt & fint!

Anonym:

Dubai är varmt & fint!

Kommentera inlägget här: