Powered by Jasper Roberts - Blog

Rosa fluff och IVF-tankar

 
Lite fredagsfluff, hur fina är inte dessa närbilderna Lisa fångade och föreslog att jag skulle ha som insidan av själva bokomslaget istället för ett klassiskt tryck mönster? Rosa fluff - magiskt ändå va?
 
 
Det är första september hörreni, hösten är på ingång men helgens väder verkar ju bli sensommarvärme och sol här nere i Skåne... Härligt ändå, jag ska bada i både pool och hav, spela golf och leka med Charles och hans lillsa kusin Donna i sandlådan utanför huset... Och spela kort hoppas jag, det roligaste jag vet är när hela storfamiljen spelar kort!
 
 
Det som är så fint med den stugan vi ska till är att jag minns 2014 när vi åkte dit dagen efter att vi hade satt in ett litet 2-dagars embyro i min mage. Man vet ju inte innan när exakt man kan plocka ut äggen när man gör IVF utan på slutet av en period med hormoner och sprutor så gör man massor av tester var och varannan dag och helt plötslit så säger de "nu är det dags, ta avslutningsspurtan ikväll och kom in 72h efter så plockar vi ut äggen". och då sätter man alltså in ett äg ytterligare 2 dygn efter, därför visste vi omöjligen om vi skulle kunna vara med på vårt traditionella  "Famljelsaget" det året men visst hann vi ner men vi fick åka en dag senare än planerat och det var en så märklig, overklig och konstig känsla att komma dit till hela familjen med vetenskapet att man liksom verkligen var befruktad eller vad man ska säga. 2 dagar gravid. Världens konstigaste känsla och även om det kändes lite pirrigt så vågade man ju inte få upp hoppet.
 
Därför är det extra speciellt varje år vi åker dit, för det är dit vi åkte när vi precis hade blivit gravida med det som idag är Charles. Snart är det årsdagen av befruktningen för Charles ägg, galen tanke och att det dessutom ligger 1 ägg till som skapades samma dag i frysen i Stockholm är ju ännu galnare tanke. Undra om det är en lillasyster eller en lillebror? Undra om vi kommer använda det en dag? Undra om det klarar av att tinas? Undra om det överlever och blir ett barn om vi sätter in det? Undra, undra, undra...
 
 
Vickan:

Så fint skrivit! Vill nästan gråta en skvätt. Kram! Ha en underbar helg. 😊

Anonym:

Ja jag grät en skvätt! Så fina ord och tankar men inte minst livsviktiga beslut.
Kram Sofie

Malin:

Så spännande att Charles kanske kommande syskon typ kanske redan finns då? :)) eller hur man nu kan se det :))

Svar: veekligrn!!
JOHANNA KAJSON

Anna-mamma till Vincent och Alex :

Åh det vore fantastiskt!

Cecilia:

Så fint skrivet! Vi insåg igår att vi döpt vår son till det namn som har namnsdag den dag han sattes in i min mage <3 sån otroligt fin slump! vårt älskade lilla guldägg som nu ligger här bredvid mig & sussar så sött <3 Har också några små godingar i frysen som jag också funderar kring i samma banor du beskriver, så pirrigt att tänka på! Och läskigt, ångestfyllt, smärtsamt & hoppfullt!

Hanna Karlsson:

Åh, hur fint vore inte det! ❤

ullie:

har oxå gjort ivf med vårt första barn o känner igen mej så i det du skriver

Emelie:

Åh, det är så himla häftigt!
Våran storasyster och lillebror är befruktade vid samma tillfälle. Lillebror låg i frysen i ca 17 månader innan hand sattes in :) så jäkla coolt!

Svar: Är det sant?!! Sååå coooolt
JOHANNA KAJSON

Therése:

Alltså guuud va pirrigt, de är så märkligt. Ska dra igång med ivf snart å suger i mig all fakta om de. känns märkligt att de kanske snart är vi som ska vänta på å få åka in å ta ut å sätta in osv... wha nervös!!

Svar: Sååå spännande!
JOHANNA KAJSON

Emmet:

Vår Selma är också gjord på Sophiahemmet, för snart 3 år sedan. Och i november fyller hon 2 år i det verkliga livet. Och en liten tvilling, ett embryo, finns kvar i frysen! Vi ska sätta in det i november. Så rädd och nervös och allt samtidigt! Tänk om det funkar med upptining och allt, då får vi en tvilling nästan 3 år senare!

Amanda Niclasson:

SÅ himla fina bilder!

Kommentera inlägget här: