Powered by Jasper Roberts - Blog

När hon bryter normer

 
Idag äter jag återigen frukost i pyjamasen i soffan och jag känner mig faktiskt lite ledsen i hjärtat, dels för att Charles var så hiiimla ledsen imorse och ville inte alls gå till förskolan. (så är det ju ibland, 8/10 är han glad och taggad, 1/10 lite småtjurig och testar om han kan stanna hemma och 1/10 är som idag - att han gråter och gråter och inte vill alls och ropar maaammaaaaaa genom tårarna när han och Rickard går mot bilen...) Jag ringde Rickard nu och han sa att det hade gått bättre sen när de kommit fram och att han hade vinkat hejdå utan tårar vilket känns skönt men det där gråtandes mammaaaa sätter sig i hjärtat och är svårt att skaka av sig tycker jag, framförallt när man inte kastas in i jobbdagen på något kontor utan har det lite lugnt och stilla runt omkring sig och det kan fåf ta plats...
 
Sen är jag lite ledsen och irriterad för ett inlägg jag läste igår hos Isabella som liksom gör mig galen för denna kvinna är en jäkla superhero deluxe och att bli påhoppad och sedan dessustom påhoppad för att man berättar att man faktiskt tar vid sig och blev ledsen gör mig bara så jäkla matt. Ska man behöva stå ut med vad som helst bara för att man bryter normer och går i sin egen väg? Så just idag önskar jag att jag hade ätit denna frukosten med henne så jag kunde peppa henne och säga det jag brukar säga till henne när vi ses - hon är en fantastisk mamma, en fantastisk entreprnör och inspirationskälla, hon är så oehört generös och bjussig med sina kompetenser och erfarenheter och hon är den mest närvarande lyssnaren till vän jag har när vi ses  tror jag. Det finns ingen som lägger bort mobilen och är så här och nu och fokuserad som hon.
 
 
Vi sågs ju i fredags på en AW och kvinnan som jag mötte är precis så där fokuserad, strukturerad och klok kring hur hon ska hantera alla med- och motgångar och jag blir lika imponerad varje gång jag hör hur hon ser till att ge sig själv space för återhämtning i allt som rasar på rakt framåt - hon är stark och snäll precis som Bamse och det som hände här blev bara helt fel hoppas jag, även om man tror att man kan "ge sig på henne som varumärke" för att hon göra samarbeten så blir det ju att man ger sig på henne som person när man blandar in barnen. Och om man inte förstår hur samarbeten fungerar på blogg, instagram eller youtube så bör man läsa på kring den enorma busieness denna influencerbransch genererar för det är så lätt att tro att det bara handlar om att "vara rik och få en massa saker som man gör reklam för". Det är allt annat än det och att nervärdera en helt ny bransch och ett yrke som många arbetar på heltid och dygnet runt dessutom är så jäkla sorgligt så jag vet inte vad jag ska säga.
 
Oavsett, listan Isabella svarade med peppade mig för jag minns när hon körde Size Me innan vi lärde känna varandra och hur den kampanjen hjälpte mig när jag behövde det som mest.
 
 
 
Suck. Nog om det, nu måste jag rycka upp mig för jag har en telefonintervju nu klockan 09 om boken och sedan väntar en hektisk planeringsdag för några nyheter jag kan berätta om senare i veckan, spännande!!
 
 
 
Ha en fin tisdag! <3
Tess:

Jag blev också så matt! Och oerhört besviken. Självklart kan man ha åsikter om andra och andras agerande. Det är fine och om det är så att det påverkar dig som person hur denna person agerar, självklart ska man ta upp det, MED personen i fråga. Att göra parodi på en person på det här sättet är så lågt. Och jag blev så besviken på avsändaren, trodde verkligen inte det om personen i fråga. Personligen tycker jag att det är fantastiskt att inspireras av alla fantastiska kvinnor genom denna nya och häftiga bransch med influencers. Jag håller inte med om allt alla gör eller tycker, men jag har respekt och kan inspireras av delar från många. Hoppas du får en fantastisk dag och du, ett peppande sms kan betyda så mycket från ens närmaste vänner när någonting ändå kommer åt en.

Svar: <3
JOHANNA KAJSON

Angela:

Hej going 💕 Jag håller med dig om hennes inlägg.
Jag vill bara säga att Du inspirerar mig 💕 Jag köpte stora Pepp boken efter att jag läst om den här. Och jag älskar den och jag älskar dig. Du sprider glädje och go energi genom din blogg och din vlogg. Du är en av de per som jag skulle vilja ta en kaffe med och prata om allt och inget.
Nu lät jag säkert som en galen stalker. Sorry för de i så fall.
Ha en underbar dag.
Kramar Angela

Svar: Men ÅH vad fint - TACK SNÄLLA!! Inte stalker utan bara så mycket pepp <3
JOHANNA KAJSON

Anonym:

Men bläääää! Dra ut näsan ur röven på henne!

Anonym:

Men då kanske hon själv ska skilja på varumärke och barn/privatliv... Drar hon in ungarna i sina samarbeten får hon ju leva med att de nämns när någon gör en parodi på just den reklamen liksom.

Svar: Varför ska man göra parodi på en människa alls?
JOHANNA KAJSON

Sanna:

Fast nä. Hon gör alltså reklam för en barnvagn trots att hon inte ens använder barnvagn? Hon bör kunna tåla kritiken. Mia använde humor och satir som verktyg för att kritisera fenomenet att Isabella och så många andra sk influencers kapitaliserar på kvinnors önskan att leva upp till patriarkatets krav på dem. Det tycker jag är bra. Systerskap och feminism är inte detsamma som att aldrig kritisera en annan kvinna.

Svar: Ojojoj, hänger inte med på "sk influencers kapitaliserar på kvinnors önskan att leva upp till patriarkatets krav på dem" - är jag också en "så kallad influencer" då som kapitaliserar på kvinnors önskan att leva upp till patriarkatets krav på dem? Vad betyder en så kallad influencer - det är ju som att jag skulle säga "en så kallad skådespelerska" eller "en så kallad barista". Oavsett så tror jag inte att folk som arbetar som influenser försöker kapitalisera kvinnors så kallade önskan om att leva upp till patriarkatets krav på dem - jag tänker snarare att t ex jag och min blogg försöker göra motsatsen och hjälpa och påminna läsare om att man får vara som man är, att man kan bara göra sitt bästa och att man kan försöka hitta balans i livet osv osv. Att jag sedan gillar fina kläder OCKSÅ är något helt annat.
JOHANNA KAJSON

Iman:

Är så kluven i den här frågan. Och ena sidan allt som du säger och andra sidan så använder Isabella barnen i sina samarbeten te.x den med vagnen. Då tänker vissa att då får hon tåla kritiken om hon kan tjäna pengar på sina barn. Men blev faktist besviken på Mia Skäringer, det kändes så himla onödigt och ingen blev klokare av den satiren. Jag är nog mer inne på din linje, låt alla vara sig själv. Ingen av oss andra jobbar gratis så varför ska hon det?

Svar: SÅ KLOK kommentar - den tar jag med mig i mitt jobb också - ingen av oss andra jobbar gratis så varför skulle hon det.... TACK!
JOHANNA KAJSON

Anonym:

Hon gör ju inte parodi på en människa, utan på en reklam/ett varumärke/hela influencer-grejen. Att sen BB har gjort business av sina ungar, sin skilsmässa och mycket annat får ju stå för henne. När hon själv suddar ut gränsen mellan privat och varumärke på det sätt hon gör så får hon ju leva med att det "privata" diskuteras/kommenteras på samma sätt som hennes varumärke.

Svar: Jag förstår hur du menar men jag tänker att om någon gör parodi och mottagaren känner att det svider till lite för mycket och blir ledsen så är det ju läge för den som gjorde parodin att säga precis det du skriver - att det var på varumärket... MEN - har du läst Mias svar? Det var ju rent av påhopp - "om hon sörjer sitt varannan-vecka-liv så mycket skulle hon väl aldrig blanda ihop det med försäljning av barnvagnar" ---> HUR kan man ge sig på en kvinna och påstå att hon inte skulle sörja att man har barnen på halvtid? Det är rent av elakt i mina ögon men det är vad jag anser personligen. Och att hon skulle stå för att t ex "burning calories" eller "väga mindre" är också felaktigt, det har hon väl aldrig stått för - snarare tvärtom genom Size Me t ex. Så jo - även om det är ett varumärke som gör samarbetet så blir jag ledsen när en vän som står bakom det bolaget blir ledsen. Varumärkens ägare har också känslor. Nog om det.
JOHANNA KAJSON

Ann:

Blev lite besviken på detta blogginlägg. Isabella är ingen du behöver tycka synd om. Spara det till andra människor. Som skrivs här upp, det var humor om det hon gjorde, inte om henne! BB är ett varumärke som endast foksuera på pengar och att expandera global. Du som hennes vän kanske borde se det. Eller?

Svar: Ann - jag känner ju Isabella privat och när en kompis blir ledsen eller illa berörd är det väl självklart att man själv och blir ledsen? Eller - blir inte du det för dina vänner? Jag förstår hur du menar att det var "humor" men Mias svar sträckte sig ju betydligt längre än parodi på reklamen och hennes svar var ju rent av påhopp - "omhon sörjer sitt varannan-vecka-liv så mycket skulle hon väl aldrig blanda ihop det med försäljning av barnvagnar" ---> HUR kan man ge sig på en kvinna och påstå att hon inte skulle sörja att man har barnen på halvtid? Det är rent av elakt i mina ögon men det är vad jag anser personligen. Och att hon skulle stå för att t ex "burning calories" eller "väga mindre" är också felaktigt, det har hon väl aldrig stått för - snarare tvärtom genom Size Me t ex. Så jo - även om det är ett varumärke som gör samarbetet så blir jag ledsen när en vän som står bakom det bolaget blir ledsen. Varumärkens ägare har också känslor. Nog om det.
JOHANNA KAJSON

Kommentera inlägget här: