Powered by Jasper Roberts - Blog

Färga håret när barnet är på förksolan?

Inlägget innehåller adlinks
 
 
 
Torsdagar betyder ju psyokologtid för mig och det är så jävla tungt just nu så jag orkar inte skriva så mycket varken personligt eller privat på torsdagarna inser jag för jag är så ledsen, sorgsen, arg och mörbultad på torsdagar...
 
Så, istället har jag spanat höstkappor och fina kläder och så har jag svarat på en kommentar jag fick från inlägget om nya håret imorse... Vi börjar med kommentaren:
 
"Hej!  Måste fråga, hur ställer sig din förskola till att du är hos frisören under tiden Charles är på förskolan? Tänker att förskolan ju faktiskt är till för när vi föräldrar arbetar, inte när vi går till frisören eller städar eller ja, allt annat som kan vara effektivt när man inte har med sig en liten tvååring ;-) Ses ditt frisörbesök som en del av ditt yrke, eller hur fungerar det? Tänker att för tex Isabella Löwengrip verkar det vara så eftersom hon arbetar med skönhet och blir stylad varje dag när barnen på förskolan.  Och ta det inte som kritik, jag är bara nyfiken! Charles kanske rent av var med sin pappa?"
 

Först av allt - nej jag tar det inte som kritik men svarade så här: "Nej han var självklart på förskolan och eftersom jag kan jobba var som helst ifrån så kan jag passa på att fixa håret samtidigt men just denna gången ingår det i mitt jobb inför plåtning, filmdag och gala nästa vecka. Men så är det ju inte alltid :). Och att jag har möjlighet att städa eller slänga in en maskin tvätt eller handla på min lunch och rasttid är ju toppen och det måste få vara okej - jag har ju själv valt att starta ett bolag som gör det möjligt för mig att jobba hemifrån. Jag förstår att man kanske inte kan göra så om man pendlar iväg till ett kontor efter lämning och har sina raster och lunchpauser där och sen pendlar tillbaka men jag har ju 0 pendlingstid och jobbar hemifrån direkt är Charles lämnats på förskolan men jag får ju såklart ta raster och lunchpauser som alla andra och i mitt bolag får man dessutom lov att samla ihop raster och ta ut dem som en längre period om man vill det för en massage, psykologtid eller vad som helst. Himlla bra arbestgivare jag har :) - och som sagt den där möjlihgeten har jag ju skapat helt själv. Jag fattar att det kan se aslyxigt ut att ha eget bolag och att det ser glassigt ut att man kan och får göra så här men det är ju liksom jag som skapat den möjligheten och det är inget som kommer gratis. Jag jobbar på kvällar, nätter semestrar och till och med på julafton. Och jag ser till att dra in pengar i bolaget så att jag kan ta ut lön till mig själv - men även betala en jäkla massa skatter för och de skatterna hade staten inte fått in annars. Jaja, nu kom jag av mig - hur som - JA jag tycker det är okej att jag färgar håret när Charles är på förskolan och det tycker bergis de också precis som någon annan kan sticka iväg och träna på lunchen. Jag tror inte någon uttnytjar systemet så folk borde sluta oroa sig för det enligt min mening :).

 
 
 Och från det till denna höstkappan som jag blev förtjust i, frågan är om jag ska ha beige, svart eller mörkblå?
 
 
Den fanns i kamel, vinröd, svart och en jättefin mörkblå också, 599kr men 25% rabatt nu så 449kr här. (adlink)
Denna vinterjackan i duffelmodell i mörkblått med lilla pälsen var ju också såå fin (adlink)
 
 
Och så måste man alltid kolla barnklderna, haha... Och där hittar man ju tregånger så mycket mer än till sig själv nuförtiden - verkligen helt hoplöst vad mycket fint jag skulle kunna köpa till C...
 
Hur coolt var detta grå settet med rosa prickar? Och  det rosa adidasettet var finare en blågrå tyckte jag och det verkar som man kan få det på rabatt på dem när man har en sådan på hela köpet? (adlinks)
 
 
Nu ska jag natta Charles, en myseftermiddag med honom var precis vad jag behövde!
 
 
Tess:

BRA svar! Det är ju fantastiskt med den möjligheten OCH dessutom väldigt bra att kunder till tex kan vara flexibla och även komma dagtid på vardagar. Tänk, annars skulle de endast kunna jobba kvällar och helger för att få ihop sina företag... och då finns det inte ens möjlighet för förskola tex. Kör hårt!

Svar: Också bra input!!
JOHANNA KAJSON

Sara:

Jättebra svar! Det måste väl vara upp till var och en vad man gör på sina raster!! Jag brukar gå till frisören innan, efter jobbet. Eller på lunchen. Förstår inte hur man ska lyckas hinna med det om man inte får ha barnen på förskolan samtidigt. Jag har flextid på mitt jobb och tar igen förlorad tid på kvällar istället. Fattar inte hur man ska få ihop det annars?

Svar: ja om barnen är där 8-16 och en får in att handla men ändå hämta 16 så borde det väl inte vara hela världen tänker jag?
JOHANNA KAJSON

Maria:

Jag vet inte om det där är en regel: att inte få göra vissa grejer när barnen är på förskolan. Jag har liksom inte fattat vad det är för skillnad mot att lämna och vara hemma med ett syskon eller studera på distans... Då kanske man lunchar, tränar, sover, handlar, går på diverse behandlingar etc. Det är ju helt okej eller? Jag har inte riktigt fattat skillnaden mot att man gör en del saker under "arbetstid"? I så fall borde väl alla barn vara hemma om en förälder är hemma oavsett varför denne är hemma?

Svar: Nej det där med att man jobbar på kvällen eller helgen synkar ju liksom inte med förskolas öppettider sp man måste ju kunna försöka hitta flex som passar en själv också såklart
JOHANNA KAJSON

Lisa:

Har en asbra affärskontakt i min frisör. Jag ser det som nätverkande att sitta och prata med en annan egen företagare som har jättemånga kontakter i vår stad. Har dessutom gjort jobb ihop med henne. Så istället för att ses och nätverka över en kaffe så ses vi och får jag mitt hår fixat, vi pratar buisness och hon får betalt, är inte det super?! Jag tror att det är svårt för en vanlig arbetare att förstå hur extreeeeemt mycket man jobbar som egen. Det är dygnet runt och ibland är linjen mellan jobb och privat otroligt tunn.

Svar: Klokt!
JOHANNA KAJSON

Cariin:

Men hur orkar någon ens tänka på nått sånt!! Älskar ditt svar om att du får samla ihop raster och göra vad du vill med tiden! 😂 klockrent! Och håret det blev superfint.
En helt annan sak nu när du uppdaterar och gör massa grejer med bolaget, hemsidor osv så vill jag passa på att säga att kommentarsfältet här känns lite gammaldags. Iaf om man skriver från mobilen som hag ofta gör. Kommentarerna dröjer ofta med att komma upp och ser att många kommentarer kommer dubbelt. Man kan inte göra smilies. Kommentarerna kommer ju som en liten kolumn mam öppnar, varför inte ha de som på en sida under inlägget?. Bara lite tankar såhär på kvällen. :)

Svar: Jag håller med om allt men det är bloggportalens begränsningar som styr allt med kommentarer och du dubletter och sånt :(.
JOHANNA KAJSON

Anonym:

Alltid svår balansgång. Bästa är att fråga reglerna för just förskolan om man ”hinner handla eftersom man jobbat klart för dagen”. Då förskolan är till för arbetstid + ev resväg.
Men jag förstår dig.

En fråga! Nu när du pratat o funderat på syskon till Charles. Kan du se möjligheten att vara hemma med Båda två, utan at behöva lämna C på förskolan när du är hemma med bebis? Att slippa stressa iväg och känna att ni tre kan göra vad som helst?
Intressant fråga tycker jag då min mamma alltid varit hemma med alla när vi var små. När min ena lillebror kom hade hon en nyfödd, en tvååring och en fyra åring. Bästa perioden i henne liv berättar hon. O jag förstår henne. Slippa stressa iväg till förskolan o ha sin egna förskola hemma med utelekar och annat.
Hur ser ni på det? :)

Svar: Oj din mamma och jag är nog HELT olika. Charles kommer absolut gå på förskolan om vi skulle få möjligheten att få ett syskon någon gång men kortare dagar såklart, der kommer vara den bästa balansen i vår familj och med tanke på hur utmanande det var för mig att ha en bebis så är det ingen bra idé att jag samtidigt ska försöka roa C hela dagarna - han är en person som älskar andra människor och andra barn så att bara vars hemma med mamma och en eventuell bebis hade varit långtråkigt för honom. Klart det hade gått - allt går. Men det hade intr varit bäst i just vårt familj. Bästa tiden i någons liv kanske är en tuffaste i någon annans - alla är olika!
JOHANNA KAJSON

Maria:

Men verkligen! Herregud, om vi skulle slå ut alla timmar vi jobbar på kvällar, nätter och helger när barnen inte är på förskolan, så har vi nog tjänat ihop till en hel del "lyx" dagtid.

Kommentera inlägget här: