Powered by Jasper Roberts - Blog

Magiska vabbdagen

Inte konstigt att man gärna tar en vabbdag mer när den ser ut så här, det har varit 25-27 grader och strålande sol hela dagen och Charles har varit på strålande roligt humör, det är mest nätterna och när man ska smörja såren som det är hemskt men dagarna är underbara.
 
Vi började med långmys i soffan framför sångklipp och sen lite häng i trädgården innan vi cyklade en lång runda och sjöng och sjöng och sjöng innan vi avslutade på lekplatsen där vi hade så himla roligt. Vi busade, lekte med en hund som var på plats och jag lärde Charles blåsa av en torr maskros alla fjun för första gången- wow.
 
De andra barnen hade shorts men jag fick köra heltäckande kläder på lilla superC eftersom det inte får komma in sand eller annat i såren, tyget i kläderna är tack och lov tunt....
 
Sen cyklade vi hemåt och åt lunch innan det var dags för lunchvila, då smygklippte jag Charles hår lite så det inte hamnar i ögonen så mycket och åt en tråkig lunch i farten. Sen väckte jag Charles och vi hade mysstund innan stormellis i skuggan som picknick och sen mot haaaavet och strandeeen. Underbart!
 
Barfota mot stranden och sanden i Höllviiken för första gången, nu kommer vi vara där hela vägen till september, wow!
 
Vi pratade med alla som bor i närområdet - folk är så otroligt trevliga här så man bara hamnar i fantastiska samtal hela tiden och barnen leker med varandra, alla hälsar på varandra och det är så familjärt överallt. Sen var det dags för det stora och mest spännande projektet idag - att gå ner till havet BARFOTA och känna på vattnet. Iiii, vi var helt pirriga och visst var det skönt, jag hade lätt badat idag om jag hade varit där nere utan C. Och att se folket komma gående i sina morgonrockar för att ta ett dopp innan de strosade hemåt igen var overkligt, jag har drömt om det men att det verklligen ÄR så här. Nu längtar jag till mitt första dopp, jag ska cykla ner i badrocken och plumsa i minsann.
 
 
Vad händer sedan då? Jo jag promenerade barfota hemåt med C i vagnen, något blöt för han hade nämligen gärna också badat idag och föll plask ner på gumpen i havet, haha. Ingen fara men bättre att gå hemåt än att fresta med havet då och gissa vilkan ljusblå bil vi stötte på när vi spatserade hemåt... Den har en signal som får vem som helst att kastas tillbaka till barndomen och le sådär fåning och när C såg baksidan sken han upp som en sol och pekad efter bilen som körde förbi oss - GLAAAAAASSSS.
 
 
Javisst, glassbilen - det var bara att springa efter och uppleva det där magiska ögonblicket när Charles för första gången fick titta storögt på alla glassar och till slut välja vilken han ville ha. (Okej jag styrde lite med olika tricks om WOW, KOLLA DE DÄR SPÖKGLASSARNA!!! och TITTA! NU KÖPTE DEN FAMILJEN DE DÄR HÄFTIGA SMÅ GLASSARNA!! Men till slut frågade jag honom vilka han ville ha, han fick peka på vad han ville men med lite psykologitrix så pekade han stolt på de där små, nästintill sockerfria och minismå spökglassarna och jag köpte dem glatt och han satt med kartongen stolt hela vägen hem där vi öppnade och han fick sin alldeles egenvalda glass. Stolt som en tupp, mamman var också nöjd för de var som 1/5 glass i storlek och riktigt smarta att ha i frysen, haha. Just idag fick han dock 3 såna för jag tyckte de var sååå små och det var ju sommarens första dag liksom. Eller okej, andra..
 
 
Sen har vi badat, baddat, busat, sjungit, dansat och lekt fram tills strax innan sju när jag tyckte superC hde varit så duktig hela dagen så det var dags för skärmmys utomhus. Popcorn, padda och supermys (rosé till mamman och iphonen med mailen att ta igen dock), C gillade att få sin egen skål (och smart tips för då kan man se till att där absolut inte finns en enda popcornkärna i den lilla skålen och så sätter man den stora på högt avstånd.)
 
Vi kör alla leksaker ute nu,  böcker, bilar och allt möjligt, ser ni förresten den hängande korgen? Däri är hängande jordgubbsplantor, åh tänk när vi ska skörda dem!! Spännande...
 
När världens bästa pappa kom hem vid sju så blev det AW och AV i solen och skuggan tillsammans innan de mös upp inomhus vid tända ljus och Daniel Tiger medan jag började packa inför helgens äventyr, jag åker nämligen bort imorgon och kommer tillbaka på söndagskväll så de där två små prinsarna får ha egen sommarhelg här hemma. Lite avis är jag allt, men det ska nog gå bra.
 
 
Hoppas ni njutit av värmen som äntligen kom till slut!
 
Angelica%20Lagergren:

Vilket fint och mysigt blogginlägg! Jag vill bo granne med er <3 Kramar

Mirella:

Helt otroligt fint väder vi fick igår och ni ser ut att ha haft det så mysigt! Vår förskola hade stängt för planeringsdag igår så vi var i Bjärred och badade, så varmt det var i vattnet ☀️ Vi bussade oss på glass också (ett måste när man ska till Långa Bryggan) Hoppas det blir lika fint idag för både er och oss!

Kommentera inlägget här: