Powered by Jasper Roberts - Blog

Sönderstressad inför semestern - så delar man upp listorna

Godmorgon och glad tisdag höll jag på att skriva men det är ju tydligen onsdag?? Oj, nu ryker dagarna ihop i mitt huvud och det är ett tecken på både stress, utmattning och total trötthet. Man SKA ju inte köra 110% ända in i kaklet till semestern för det är som att be om att bli sjuk sina första semesterveckor men är man mitt i högsäsong så är det supersvårt att trappa ner och i år har jag ju dessutom ett projekt som bolaget driver som jag inte ska vara involverad i men när det krisar så måste man såklart kliva in som VD -  och så har jag haft slutarbeete med boken som varit svårt att gissa hur mycket tid det ska ta. Och det tar ENORM tid att slutredigera en bok har jag lärt mig nu...
 
Sara på Dayfotografi fångade mig i kvällsljuset i lördags och nu när jag ser bilderna ryggar jag tillbaka, jag fick frågan om jag var gravid och det är jag alltså inte men jag ser att jag är så galet svullen i ansiktet på dessa bilderna, av trötthet, stress, gråt och lite utmattning skulle jag tro
 
 Ser ni? Hela ansiktet är svullet, jag hade precis gråtit bakom ett hörn där också, phu. Det är mycket som händer bakom kulisserna som man inte kan berätta om. Synd att jag är så slut på bilderna för jag hade tänkt att det skulle bli superbilder med den blå klänningen, men men. Detta är ju verkligheten.
 
 
Sedan är det ju såklart så att de sista tre helgerna utan vila har gjort sitt på kropp och hjärna, jag är helt slut. MEN, inatt fick jag sova 8 timmar i sträck (hurra! Charles sov 23-07 i ett sträck, har typ aldrig hänt!!!) och idag kommer mamma och ska hjälpa mig bena ut vad jag MÅSTE göra innan semestern och vad jag borde göra på själva semestern och sedan ska vi försöka ta bort resten av "borde och önskar" tills jag är piggare. Det är mitt absolut bästa tips om ni är superstressade - skriv ner allt som det känns som att du måste göra eller är stressad av (stort som smått, det kan vara "lägg in tvätt i garderoben" också - allt som snurrar i hjärnan). Sedan delar du upp allt i:
 
MÅSTE
 
 
BORDE
 
 
ÖNSKAR
 
 
MÅSTE är det som du verkligen "måste" göra (detta är nästan ingenting inser man till slut om man verkligen tänker efter, många måste är inte livsavgörande, ingen dör och projektet stupar inte om du väntar ett par dygn eller en vecka.. Våga tänka verkligen MÅSTE och skriv bara det som ingår i den kategorin).
 
 
BORDEär det som nästan känns som måste men som du inser skulle kunna funka att skjuta lite på, ta bort eller begära uppskov på deadlines på. Det kan också vara typ vattna blommor så de inte dör, det borde du göra för det är sjukt tråkigt och dyrt om alla blommor dör men du MÅSTE inte det om du verkligen är slut och behöver få bort allt från listan.
 
 
ÖNSKAR är sånt som du fått för dig att du måste fixa men som egentligen kan vänta ett halvår liksom, typ sy till kanten på gardinerna du hängde upp för två månader sedan som stör dig, plantera i de tomma krukorna, träna, frosta av frysen, uppdatera hemsidan eller layouten på bloggen - sånt som vore kul att få till men som faktiskt man kan strunta helt i för tillfället om det nu är kaos.
 
 
 
Hur känner ni inför sommarens semster? Taggade på vila och lugn men pirriga och förväntansfulla eller är ni som jag, slut som artist och förstår inte ens hur ni ska orka ta tag i semestern?
 
 
 
 
<3
 

AW i Stockholm och sen hem

Att man kan sitta på en nyöppnad uteservering i Stockholm på en AW med sin syster och sin systerdotter men ändå hinner hem för att sova hemma i huset i Skåne - det är perfekt det!!Ja ni ser ju kön bakom mig som var till TAK såklart, nu sitter jag i taxin ut mot flygplatsen igen och ska dova hela flygresan hem tänkte jag. Ska bara att ett telefonmöte först, har dykt upp lite kriser i ett av sommarprojekte som måste lösas asap.


Hur som, Charles har mått bra hela eftermiddagen så fallet måste ha gått bra, skönt! Stockholmsmöten och samtal från förskolan

Två Stockholmsmöten avklarade och nu ska jag snart iväg på ett till innan jag ska träffa syrran och Donna... Dagens möten har gått bra så jag sitter på Anglais nu och håller på att sammanställa dem innan jag ska vidare, det blir oftast här eller på Grand Central som jag har mina små kontor när jag är i Stockholm för kaffet är gott och här finns internet och eluttag, haha.
 
 
MEN, jag önskar faktiskt mest att jag var hemma just nu för jag fick ett samtal från förskolan precis när jag skulle in i första mötet att Charles hade trillat från en högre höjd och slagit sig och tårarna bara rann när jag fick höra om hur han hade klättrat upp på lekspisen och trillat ner med en smäll men ingen hade sett det utan bara hört smällen ochatt han började gråta direkt. Lilla hjärtat!! Han hade varit blek med stora pupiller men som tur var så hade en annan mamma som var sjuksköterska funnits på plats och kunde kolla av honom direkt och allt verkade okej så de höll honom vaken en timme för säkerhets skull och Rickard kastade sig dit och hämtade honom så han fick sova hemma. Han verkar må bra men fy fasiken, när de rinde var han fortfarande lite ynklig och trött/chockad och satt bara i förskolepedagogens knä...
 
Jag har varit lite småskakad hela förmiddagen känner jag och fick ursäkta mig på båda mötena för att jag ville ha koll på mobilen, nu har jag iaf precis facetajmat med dem där hemma och han verkar må toppen.