Powered by Jasper Roberts - Blog

Sommarfika och ätbara blommor

 
Igåreftermiddag stack vi till våra vänner i Bunkeflo för eftermiddagsfika och kolla så fint de hade dukat upp, Ellinor är verkligen fantastisk på de små detaljerna och här hade hon dekorerat ett fruktfat med gurkmejablommor som man kan äta - nästa år vill jag också odla gurkmeja!!
 
 
De har en pool så tanken var att vi skulle bada men solen gömde sig som den gör mest denna sommaren så det blev mest att barnen satt på kanten och plaskade med fötterna, urmysigt det med. (Vill ni se mer, följ mig på instagram @johannakajson heter jag där, jag uppdaterar instastories flitigt under sommaren som kompensation för att youtube pausar...).
 
 
Idag skulle det vara stråååålande sol och stranddag men nu försvann den fasiken igen och det är moln över hela himlen, vad händer?? Jag ska dock ha ett Skypemöte inför ett av de två bröllopen som jag har nu i slutet av juli och början på augusti så för mig kan den dyka upp efter 11 igen, haha..
 
 
 
Nu ska jag dricka smoothien, kom ni ihåg att haffa er gratiskupon här från detta inlägget igår?
 
 
Asa:

Oj sa manga härliga bilder! Verkar lite svajigt med vädret i Sverige denna sommaren (vem försöker jag lura, det är det väl iofs var sommar, eller?).
Vill inte lata som en besserwisser, men misstag just med blommor etc kan ju bli lite fatala. Om det inte är en helt nytillkommen, nyodlad sort sa är dessa blommor inte fran gurkmejan. De är större och mer "bladaktiga". Du kan mycket väl odla gurkmeja själv, det kan du börja med direkt! Den maste ända in över vintern, ska inte ha under 15 grader. Du tar bara en gurkmeje-bit, later den fa grodd och sätter den sedan med grodden upp i en kruka med jord. ´Den ska inte vattnas mycket utan verkligen torka ut mellan vattningarna. Efter ca 9 manader kan du skörda. Lycka till!

Anna:

Hej Johanna, tack för en bra blogg och fina bilder. Måste få veta var din blus kommer ifrån, den ser helt fantastisk ut. Mig veterligen är gurkmeja en perenn som inte kräver några insatser alls, den växte i mina föräldrars kompost under hela min barndom. Och bevisligen var den ätbar, jag skriver ju nu😉Kram/ A

Anna:

Hej Johanna, tack för en bra blogg och fina bilder. Måste få veta var din blus kommer ifrån, den ser helt fantastisk ut. Mig veterligen är gurkmeja en perenn som inte kräver några insatser alls, den växte i mina föräldrars kompost under hela min barndom. Och bevisligen var den ätbar, jag skriver ju nu😉Kram/ A

Svar: Topshop
JOHANNA KAJSON

Kommentera inlägget här: