Powered by Jasper Roberts - Blog

Egengjord vattenmelonglass

Eftersom Charles älskar glass och även isglass så tänkte jag att om man gör egna, sockerfria så kan man ju få en om dagen på semestern vilket känns härligt (och så en riktigt smaskig glass varannan dag såklart, haha) så vi inhandlade ingredienserna för att skapa mumsiga vattenmelon- och myntaglassar och satte igång.
 
 
Charles äläskar ju vattemelon tänkte jag så det blir en perfekt start och om vi gör det tillsammans blir det ju ännu mer spännande och intressant. Vi körde i mynta och chiafrön i mixern också och Charles ville ta den enklare genvägen och helt enkelt bara sätta glasspinnarna rakt i vattenmelonen. Smart ändå ju, haha.
 
 
Sen frös vi in allt och väntade med spänning tills det hade fryst och visst blev superC glad när vi tog fram glassarna och det var dags att smaka!
 
 
Meeeen, att det skulle vara glass köpte han inte, haha. Han åt lite på den men pekade sedan efter en "riktig" glass - så var det med den husligheten. Får prova göra vattenmelonshake istället nästa gång kanske?
 
 
 
 
Ps, tusen tack för alla fina kommentarer om reportaget och bilderna i senaste numret av MAMA - jag länkar när den finns online senare i sommar men för er som inte kan vänta så är tidningen i butik nu!
Becka:

Ha ha smart unge ;) vi frös in bara vatten när sonen var liten. Då kunde han äta "glass" i vagnen eller var som. Eftersom det bara var vatten blev det inga fläckar heller ;)

Anonym:

Om du mixar i banan så blir det lite sötare. Jag brukar göra på banan jordgubbar och mango:)

Kommentera inlägget här: