Powered by Jasper Roberts - Blog

Blåbär i vår trädgård

Men alltså WOW - vi har blåbär i vår trädgård som jag och Charles haft som eftermiddagsnöje att plocka och äta när solen äntligen dök upp. Nu vänder vi allt och börjar om med sommarfeeling minsann. Vi kan liksom plocka blåbär till frukostfilen, herregud så overkligt det känns efter 8 år i en lägenhet i Stockholm och helt ärligt 20 år sedan jag bodde med en trädgård där man kunde plocka något ätbart. Nu vill jag sätta hösthallonbuskar också för det var så himla härligt att se lyckan i Charles ögon när han insåg att han kunde plocka och äta direkt precis som han gjort hos farmor och farfar eller hos sin moster i Rögla.
 
 
Och visst var det kul att han älskade blåbär nu som han ratade i förmiddags? Kan ju vara för att dessa var tusen gånger godare och att det är häftigt att plocka själv, imorgon tänkte jag att vi skulle prova självplock av hallon och krusbär på ett ställe, känns spännande för mamman med som inte kan minnas att hon självplockat någonstans någon gång i sitt liv.
 
Och hörreni - jag hör er! Jag hör vad ni säger och skriver och jag är ju medfveten om det själv, jag har trillat dit och fallit tilbaka till gamla prestationshjärnan med på tok för höga krav på såväl mig själv som hur saker "ska va perfekta" i min hjärnan. Och det är INGET man mår bra av, jag har jobbat hårt för att inte kväva mig själv med perfektionisttankar och för höga krav på mig själv om att lyckas på alla plan men någon skruv verkar det ju som jag har tappat längst vägen så nu blir det back to basic och back to skolboken och läsa på om Good Enough och börja träna igen, för så här vill jag ju inte att ni ska uppfatta mig.... Jag ÄR en person som älskar att sätta guldkant på vardagen och jag NJUTER verkligen av det lilla, som att göra en frukost extra mysig eller fira att det är en sketen tisdag men att solen kom tillbaka. Att fira och göra det lilla extra av precis ingenting speciellt alls en vardag älskar jag och det vill jag fortsätta med - men inte på bekostnad av välmående. Balans, balans, balans - det svåraste att hitta när man är energisk, kreativ och hungrig på livet med eget företag och småbarnslivet i samma paket men jag forstätter träna och hoppas at ni är okej med att jag skriver ärlit precis hur det är och hur det känns för just mig. Okej?
 
Balans... bild fångad av Lisa Wikstrand
 
 
 
 
Martina:

Inte så konstigt kanske att du vill skapa fina minnen - fullt normalt!

Men jag tänker som så att ni har ju haft lite otur under våren då C missat några höjdpunkter på förskolan. Kanske du vill kompensera lite - både för egen del men även för C?

I vilket fall som helst - att göra det som är good enough är verkligen en konst i sig. Men jag tycker det låter som ni har mysiga dagar. Jag vill med bo vid havet! :)

Martina:

Inte så konstigt kanske att du vill skapa fina minnen - fullt normalt!

Men jag tänker som så att ni har ju haft lite otur under våren då C missat några höjdpunkter på förskolan. Kanske du vill kompensera lite - både för egen del men även för C?

I vilket fall som helst - att göra det som är good enough är verkligen en konst i sig. Men jag tycker det låter som ni har mysiga dagar. Jag vill med bo vid havet! :)

Svar: Också en kloooool tanke!!! Så jäkla sant, tack!!!
JOHANNA KAJSON

A way of living:

Jag känner igen mig SÅ mycket i dig. Jag är HSP, kreativ och energisk men också både extrovert och introvert med en "bristande" energi som jag hela tiden måste tänka på att hushålla med. Mitt batteri måste laddas betydligt oftare än många andras med egentid och fokus på att inte göra något alls, annars slutar jag som en våt fläck i soffan efter alldeles för intensiva dagar. Jag älskar liksom du att skrota omkring och pyssla med olika saker. Laga god mat, fixa fint, ta hand om andra så de mår bra... Sådant GER mig energi men jag har även lärt mig med åren att tacka nej och se till att ha många helt oplanerade helger där jag kan "ladda om". Sällan vi inte gör något under de helgerna men då kan vi vara spontana och göra det vi känner för = återhämtning för mig. Det jag vill säga är egentligen att du ska göra det som ger dig energi och sådant du mår bra av men samtidigt vara rädd om dig och din hälsa. Inget är viktigare ❤️ Stor kram till dig och din fina familj

Svar: Herregud vad bra beskrivet!!!! Oj vad jag tar med mig detta ❤️
JOHANNA KAJSON

Kommentera inlägget här: