Powered by Jasper Roberts - Blog

Kajson wedding 4-8-12

 
 
  
 
Jag får ofta frågor om hur vårt bröllop såg ut och så här dagen innan vår bröllopsdag känns det härligt att blicka tillbaka på dagen då vi ingick äktenskap och sa ja till att leva resten av livet tillsammans som ett team. I fjol var första gången jag visade vår bröllopsfilm efter att ha fått frågan så otroligt många gånger så i år tänkte jag bjuda in er igen på hela vårt bröllop i två filmer.
 
Vi gjorde aldrig någon kortare "officiell" film utan fick en privat film klippt till oss som bara var till oss och våra gäster så den är väääldigt privat för oss. Eller personlig, men samtidigt känns det konstigt om ni inte hade får se den så med Rickards tillåtelse samt att vi har klippt bort det allra, allra privataste som tal och mycket av vigseln så har ni den här - Kajson Wedding the movie!
 
Mina favoriter från bröllopet är när jag och Rickard träffas efter piff på varsitt håll,  när alla gästerna överraskar och ställer sig upp och sjunger i kyrkan (vet att många frågat efter att få se det och det är kvar i filmen såklart, gråter varje gång jag ser eller tänker på det!), när vi säger ja, när vi äntligen får komma in i festlokalen och när vi äter tårta ute. På vår bröllopsmorgon spelade Rickard golf med sina marskalkar och vi tjejer piffade oss och ena tärnan gjorde blomsterkransar av brudslöja till båda tärnorna och näbbarna. Det är en speciell stund det där, att mysa och fixa sig inför sitt bröllop, jag hade 2 tärnor men syrran hade 5 på sitt bröllop och jag måste säga att det var riktigt härligt att vara ett helt litet crew också. Hade jag gift mig med Rickard idag så hade många delar av våt bröllop sett annorlunda ut såklart, det är helt sjukt men för fem år sedan fanns inte papperssugrör, vimplar och trycksaker på samma sett i Sverige som det finns idag - jag specialbeställde papperssugrör från USA minns jag och klippte och klistrade otroligt mycket, det är galet mycket lättare att skapa ett vackert bröllop idag med alla dekorationsshoppar med DIY och skyltar och allt möjligt. Tänk om man hade kunnat få göra det igen!!
 
Bordsplaceringen skrevs på mammas och pappas gamla fönster, tänk att detta var innan Pinterest fanns typ så jag hade väl sett det på en amerikans bröllopsblogg eller i en tidning som inspiration....
 
Jag gjorde vimplar med budskap som trycktes på notpapper av låten "The book of lofe" i ljusgrått bakom varje bokstav, idag hade jag klickat hem citaten färdiga istället, haha.
 
Jag ville ha allting vitt, vitt, vitt. Det var efter kronprinsessans bröllop och jag var helt klart färgad, vita blommor utan ett enda grönskande blad ville jag ha allt... Men trycksakerna fick minsann ha färg, de hade fransk vibe efter en insppiration av en fransk meny från en bistro (Rickard friade ju i Paris)
 
Vårt monogram är handritat av min farfar, jag älskar det fortfarande och ska nog fråga honom om han kan rita in ett C i det också nu när Charles också finns...
 
Här ser ni bistromenyn som var infobladet, inbjudan såg också ut som en bistromeny och jag ser att jag till och med gjorde små flaggor till champagnesorbeten som serverades mellan förätten och varmrätten med vårt monogram...
 
Här är de omtalade papperssugrören som ingen någonsin hade sett innan, idag finns de på Ica för en betydligt billigare peng än vad jag flög in dem för från USA... Jag glistrade franska citat och monogrammet på alla flaggor på sugrören och de serverades i longdrinksglas där man kunde ta lemonade och flädersaft ur olika zinktunnor med tapp för glasburkar med tapp fanns ingenstans i hela Sverige då...
 
 
Men oavsett det så älskar jag att se valen vi gjorde där och då och framförallt att vår dag främst handlade om vår kärlek till varandra och att vi äntligen sa ja till varandra  - och vi har sagt ja varje dag sedan dess, i våra löften pratade vi om just det. Att välja varandra framför alla andra människor om och om igen och jag sa att jag kommer välja Rickard varje dag för resten av våra liv, inte för att jag "måste" utan för att jag vill och jag älskar mitt val så jäkla mycket - det är det bästa valet jag gjort i mitt liv. Rickard <3, efter 11 år med dig så finns det ingen annan man som jag hellre vill vara med än dig och bara dig.
 
 
 
 
 (Det är väldigt privat så det kan vara att jag tar bort dem igen inom några dygn)
 
 
 
 Alla bilder är tagna av Dayfotografi
 
 
 
Och för er som hellre ser bröllopet i bilder och läser beskrivningarna kan ni spana in de här länkarna:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så unga vi var för 5 år sedan!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Camilla :

Tack Tack Tack tack för att ni ville dela med er. Så vackert och så kärleksfullt!! Hoppas ni får en fantastisk bröllopsdag. Kram

Svar: Tack!!
JOHANNA KAJSON

Tess:

Herregud så vackert! JAG grät tom när alla ställde sig i kyrkan och sjöng, så himla fint!

Svar: Ja det var SÅ fint
JOHANNA KAJSON

Vickan:

Såå underbart!!

Vickan:

Såå underbart!!

Anonym:

Fiiint! Men länkarna till dina andra inlägg funkar inte :(

Svar: tack för att du sa det - fixar det direkt!
JOHANNA KAJSON

Anonym:

Så fina filmer att se tillbaka på er fina dag!
Kram Sofie

Becka:

Hur kom det sig att ni tog ditt efternamn ?

Svar: Min man tyckte inte Jonsson som han hette var så viktigt att behålla så det var antingen Kajson som mina föräldrar hittat på (farfar heter Kaj så de tänkte Kajs son men mamma ville bara ha ett s, haha) eller att hitta på ett nytt som vi klurade lite på men jag sa att Rickard fick bestämma och han valde Kajson <3
JOHANNA KAJSON

Johanna:

Å men gråter nästan när jag ser detta. Sååå fint <3

Cissi :

Så vackert 💕

Cissi :

Så vackert 💕

Rebecka:

Alltså när Rickard ser dig innan bröllopet, så fint ögonblick! Blir alldeles gråtig som den känslosamma pöl jag är, haha..

Svar: ja det var magiskt 💗
JOHANNA KAJSON

Rebecka:

Så hjärtligt, härligt och glatt!! Tack för att du delade med dig <3 om du skulle få gifta dig igen (med Rickard) hur skulle du vilja ha det då? :)

Rebecka:

Så hjärtligt, härligt och glatt!! Tack för att du delade med dig <3 om du skulle få gifta dig igen (med Rickard) hur skulle du vilja ha det då? :)

Svar: Äääännnu mer party!! Och mer fotograferingstid, haha. Hade inga motsolsbilder 😂
JOHANNA KAJSON

Anonym:

Vem mer än din syster var tärna? Ingen jag sett i bloggen.

Anonym:

Vem mer än din syster var tärna? Ingen jag sett i bloggen.

Anonym:

Vem mer än din syster var tärna? Ingen jag sett i bloggen.

Svar: Hon heter Emelie, vi var nära vänner i 10år och sedan kom tyvärr en tid då vi skiljdes åt ❤️
JOHANNA KAJSON

Linda:

Nu i en veckas tid när man ska gå in på din blogg via iPhone så kommer det upp en fet reklam på hela skärmen som man inte kan stänga vilket gör att man inte kan läsa bloggen. Ibland går det att uppdatera sidan och då försvinner reklamen så man kan läsa. Kanske ngt du kan fixa? Man vill ju läsa men blir bara irriterad på reklamen och skiter isf hellre i det.

Svar: JAG VET!!! Hatar det och har krävt av portalen att de ska fixa det så tekniker håller på med det, jag ber verkligen om ursäkt!!
JOHANNA KAJSON

Sofia:

Wow 😍 tack för att ni delar med er av detta privata underbara ögonblick 😃.

Josefine:

WOW, så magiskt det såg ut!

Hanna Karlsson:

Så fint att få se! <3

Cecilia:

Wow så vackert, & vilka fantastiska detaljer 😍 Grattis på er dag!

Anne:

Så fint och så mkt kärlek

Anonym:

Åhhh vilka härliga filmer, kärleken mellan er lyser verkligen❤ tack för att du delar med dig!❤

Kommentera inlägget här: